• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Oczekiwanie na rodzinke

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Oczekiwanie na rodzinke

• Oczekiwanie na rodzinke
  • Re: Oczekiwanie na rodzinke

talala > 16-08-2012, 15:54

Hej Wam,

jesli chodzi o oczekiwanie na rodzinke to jestem w tym chyba najlepsza.

Mam room (w APIA) otworzony od maja i dopiero tydzien temu zglosila sie do mnie pierwsza rodzina. Jednak okazalo sie, ze nie moge don ich przyjechac, bo potrzebuja kogos dopiero od konca pazdziernika, a ja najpozniej moge wyjechac we wrzesniu. Myslalam, ze cos nie tak jest z moja aplikacją, czegos za malo czy cos, wiec jakos na poczatku lipca usiadlam i naprawde porzadnie wypelnilam ja jeszcze raz. Godzin przepracowanych z dziecmi mam okolo 1500 wiec wydawalo mi sie, ze tez nie ma z tym problemu. Po wielu mailach do biur w Warszawie i w Stanach, w koncu odezwaly sie do mnie Panie i z Warszawy i ze Stanow i obie twierdza, ze wszystko jest w porzadku z aplikacja, nie potrafia jednak znalezc przyczyny problemu. I ostatnia szansa na wyjazd to 24 wrzesien, a do mnie nadal nikt sie nie zglasza, nie mam juz pojecia co robic, nie wiem czy cos ze mna nie tak czy o co chodzi, w czym tkwi problem.

Nadal czekam, juz czwarty miesiac, masakra.

Pozdrawiam wszystkich

Baskah > 16-08-2012, 16:15

UHHH nie strasz mnie ze tak mało jest rodzin w APiA... Ja też mam od wtorku albo pon otwarty room i też cisza. ale ja nie mam filmiku jeszcze. Boję się i teraz to oczekiwanie jest najgorsze.

A Ty spróbuj zapisać się do innej agencji jeszcze... być może tam będą jakieś szanse

talala > 16-08-2012, 16:35

Nie wiem jak to u nich jest, ludzie mowia, ze maja duzo rodzin. Ale czekam już NAPRAWDE dlugo.

Za pozno sie obudzilam, zeby zlozyc wnioski do innych agencji, bo jesli chce wyjechac we wrzesniu to nie da rady

Mam nadzieje, ze do Ciebie ktos wkrotce sie zglosi

blonde > 16-08-2012, 16:54

Wiecie co dziewczyny, nie ma reguły... Ja w CC czekałam 4 miesiące i co prawda miałam w tym czasie 11 rodzin na koncie, ale tylko 3 z nich się w ogóle do mnie odezwały. A inne dziewczyny znajdowały rodziny w CC i to naprawdę szybko. Z kolei w APiA pierwszą rodzinę miałam chyba tydzień czy dwa od otwarcia roomu, a drugą po kilku dniach od tej pierwszej i ta druga w APiA to był perfect match Więc to nie jest tak, że któraś agencja ma mało rodzin a któraś dużo... To już zależy chyba niestety od szczęścia, dlatego ja wszystkich zachęcam i bedę zachęcać do składania aplikacji w kilku agencjach.

talala > 18-08-2012, 0:35

W takim razie nie zostaje mi nic innego - skladam aplikacje do CC mam nadzieje, ze wszystko uda mi sie pozbierac w miare szybko (czyli kilka dni) -> referencje i w ogole i jakos sie ulozy

Efka87 > 23-08-2012, 5:40

[quote name="blonde"]A z jakiej jesteś agencji? I z jakiej jest kumpela ;p?[/quote]

ja jestem z APC, ona z IE.

izzieem > 23-08-2012, 9:56

No to właśnie przeżyłam szok. Moja hostka - single mom, powiedziała mi dzisiaj, że nie daje radę pracowac tyle godzin co pracuje, więc poszła do szefa i zredukował jej godziny. Oznacza to, że ja nie będę jej już potrzebna bo ona będzie mogła zajmowac się swoim dzieckiem. Czegoś takiego w życiu się nie spodziewałam, będę teraz szukac nowej rodziny, co nadal brzmi dla mnie irracjonalnie, ale może znajdę "perfect family"

Nimell > 23-08-2012, 12:30

[quote name="izzieem"]No to właśnie przeżyłam szok. Moja hostka - single mom, powiedziała mi dzisiaj, że nie daje radę pracowac tyle godzin co pracuje, więc poszła do szefa i zredukował jej godziny. Oznacza to, że ja nie będę jej już potrzebna bo ona będzie mogła zajmowac się swoim dzieckiem. Czegoś takiego w życiu się nie spodziewałam, będę teraz szukac nowej rodziny, co nadal brzmi dla mnie irracjonalnie, ale może znajdę "perfect family"[/quote]

O boże..co za akcja. A hostka przed sprowadzeniem z drugiego końca świata au pair nie zdawała sobie sprawy, że może jej nie potrzebować? Co za idiotyzm! Powodzenia w szukaniu rodziny!

Baskah > 23-08-2012, 12:46

Mam nadzieję że mnie to nie spotka. Bardzo ci współczuje. Musisz rodzinkę znaleźć bo jak nie to wracasz na własny koszt? dobrze rozumiem?

Ja miałam pierwsza rodzinkę w roomie. pisałam z nią ale zrezygnowałam. 3 dzieci bardzo nadpobudliwych. w życiu bym rady nie dała. chyba na 6 rodzai różnych sportów chodziły. Teraz czakam cierpliwie. A może mi się uda wyjechać tak jak chce!

rafcioo28 > 23-08-2012, 13:45

[quote name="izzieem"]No to właśnie przeżyłam szok. Moja hostka - single mom, powiedziała mi dzisiaj, że nie daje radę pracowac tyle godzin co pracuje, więc poszła do szefa i zredukował jej godziny. Oznacza to, że ja nie będę jej już potrzebna bo ona będzie mogła zajmowac się swoim dzieckiem. Czegoś takiego w życiu się nie spodziewałam, będę teraz szukac nowej rodziny, co nadal brzmi dla mnie irracjonalnie, ale może znajdę "perfect family"[/quote]

oj nie martw sie, sa jeszcze gorsze akcje :/ na pewno znajdziesz rodzinke
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia