• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

Nimell > 20-07-2012, 22:56

Ja jestem właśnie po rozmowie telefonicznej z Hostką z Bostonu i.. jest cudnie ;D Ona już opowiada tak jakbym na bank do nich leciała. Że to ma dla mnie i to, i tam mnie zabiorą i tam szok jak dla mnie. Ja za wiele nie mówiłam, a jak się odezwałam to miałam wrażenie, że gadam jakimś kosmicznym językiem który niewiele przypomina angielski. Niestety zerwało nam połączenie dwukrotnie. Nie wiem dlaczego, ale Hostka napisała maila, że to nic nie szkodzi i że często im się to zdarza, że przerywa rozmowy i że i tak musi jechać po Williama na camp ;p umówiłyśmy się na kolejną rozmowę w niedzielę. Tymczasem moje wrażenia są bardzo pozytywne, ona jest przesympatyczna ;P wysłała mi na maila dodatkowe zdjęcia pokoju i łazienki i sauny ;P oraz zdjęcia dzieci bo zaznaczyła, że te do aplikacji robił jej mąż który jest okropnym fotografem ;P czuję, że to jest to, mam nadzieję, że wywarłam dobre wrażenie i wszystko pójdzie po mojej myśli.

Więc trzymam kciuki za Was i za siebie

Btw. jak się dopasuję z tą rodzinką to lecę 24 września

blonde > 20-07-2012, 23:04

Ale faaaajnie! Cieszę się razem z Tobą Mam nadzieję, że w niedzielę (albo ewentualnie troszkę później) padnie pytanie 'Do you want to be our Au Pair?' !

A co do przerywania - oni jakoś tak chyba przez CC dzwonią, kiedyś miałam taką rozmowę z jedną hostką i ona właśnie mówiła że te rozmowy z CC są 'poor quality' i często przerywa

DariaAnnaJoanna > 21-07-2012, 20:56

Super! widzę, że u każdej się ruszyło

Własnie jestem po skype z rodzinką i wrażenie takie samo jak po telefonie, jestem zachwycona Jutro dadzą mi znac po naradzie rodzinnej czy mnie chcą więc trzymajcie dziewczęta kciuki w ogóle odniosłam takie wrażenie, ze oni szukają bardziej kumpeli która zajmie sie ich dzieckiem i będzie spędzac z nimi czas. Przeprowadzili się do Teksasu chyba 3 miesiące temu i pewnie nie mają za dużo znajomych

blonde ja od 15 sprawdzam co chwilę forum żeby zobaczyć jak poszła rozmowa, czekam na relacje

blonde > 21-07-2012, 23:03

Haha, DariaAnnaJoanna, przepraszam, że wcześniej nie pisałam! Ale to było szalooone popołudnie Poza tym nie chciałam pisać póki nie będę znała szczegółów, ale co tam!

To może od początku.

Umówiona byłam na 14. Przed skypem sterczałam od 12 chyba Jakoś za 15 druga dostałam zaproszenie do kontaktów za skype od hostów i zaczęliśmy rozmawiać. Serce biło mi jak szalone! Taaaki stres, większy niż przed maturą! Rozmawiałam już wcześniej z różnymi rodzinkami, ale nigdy nie stresowałam się aż tak!

Najpierw gadałam trochę z hostką, ona odpowiadała na moje pytania, ja na jej i takie tam. Później wpadły dzieciaki, takie fajne rozczochrane w piżamach i w ogóle prosto z łóżka Pogadałam najpierw z małą chwilkę, ale się zawstydziła Z młodym pogadałam dłużej - strasznie fajny dzieciak! Później wpadł host - jaki z niego agent! Najpierw przystawiał hostce rogi, później jeszcze się coś wygłupiał Normalnie nie mogłam ze śmiechu

No, ale przechodząc do sedna sprawy - na koniec hostka zapytała czy mam jeszcze jakieś pytania i powiedziałam, że właściwie to nie i zapytałam czy ona chce mnie o coś zapytać. No i ona mówi, że ma jeszcze jedno pytanie do mnie - CZY CHCIAŁABYM DO NICH PRZYJECHAĆ? A ja na to: TAK!!! I ogólnie powiedziałyśmy sobie, jakie to nie jesteśmy happy, excited i ogólnie can't wait hahaha!

Dlatego też, ta da da dam... lecę do Stamford!!! Tylko mały szczegół jest taki, że jeszcze nie wiem kiedy, hahaha! Tzn. prawdopodobną datą jest 3 września, ale właściwie to może tydzień później. Albo może tydzień wcześniej. Bo ich obecna Au Pair wyjeżdża bodajże 11 września, ale hostka w sumie chyba chciałaby, żebym trochę była z nią, ale nie wie jak długo i w sumie w ogóle nie wie czy w ogóle, bo to będzie początek szkoły i będzie szalony czas i ona się musi zastanowić Poza tym mamy weekend, więc agencja zacznie coś w tym kierunku działać dopiero w poniedziałek. Pewnie ostatecznie dostanę jakieś dokładne info po weekendzie.

Wiecie co, ludzie mnie pytali ciągle czemu nie idę na studia. Ja mówiłam, że lecę do USA. I oni pytali gdzie, a ja mówiłam, że nie wiem. Więc pytali kiedy - i znowu mówiłam że nie wiem. Śmiałam się, że nie wiem gdzie, kiedy i czy w ogóle, ale ja lecę A teraz przynajmniej wiem, że lecę i wiem, że do Stamford! To już coś. Kiedy też będe niedługo wiedziała.

Dlatego póki co nieoficjalnie, ale jednak - lecę do CT!

DariaAnnaJoanna, trzymam kciuki, żeby Cię chcieli!!! No i obczaj wiadomości priv bo Ci posłałam :*

emka88 > 22-07-2012, 10:47

[quote name="blonde"]Haha, DariaAnnaJoanna, przepraszam, że wcześniej nie pisałam! Ale to było szalooone popołudnie Poza tym nie chciałam pisać póki nie będę znała szczegółów, ale co tam!

To może od początku.

Umówiona byłam na 14. Przed skypem sterczałam od 12 chyba Jakoś za 15 druga dostałam zaproszenie do kontaktów za skype od hostów i zaczęliśmy rozmawiać. Serce biło mi jak szalone! Taaaki stres, większy niż przed maturą! Rozmawiałam już wcześniej z różnymi rodzinkami, ale nigdy nie stresowałam się aż tak!

Najpierw gadałam trochę z hostką, ona odpowiadała na moje pytania, ja na jej i takie tam. Później wpadły dzieciaki, takie fajne rozczochrane w piżamach i w ogóle prosto z łóżka Pogadałam najpierw z małą chwilkę, ale się zawstydziła Z młodym pogadałam dłużej - strasznie fajny dzieciak! Później wpadł host - jaki z niego agent! Najpierw przystawiał hostce rogi, później jeszcze się coś wygłupiał Normalnie nie mogłam ze śmiechu

No, ale przechodząc do sedna sprawy - na koniec hostka zapytała czy mam jeszcze jakieś pytania i powiedziałam, że właściwie to nie i zapytałam czy ona chce mnie o coś zapytać. No i ona mówi, że ma jeszcze jedno pytanie do mnie - CZY CHCIAŁABYM DO NICH PRZYJECHAĆ? A ja na to: TAK!!! I ogólnie powiedziałyśmy sobie, jakie to nie jesteśmy happy, excited i ogólnie can't wait hahaha!

Dlatego też, ta da da dam... lecę do Stamford!!! Tylko mały szczegół jest taki, że jeszcze nie wiem kiedy, hahaha! Tzn. prawdopodobną datą jest 3 września, ale właściwie to może tydzień później. Albo może tydzień wcześniej. Bo ich obecna Au Pair wyjeżdża bodajże 11 września, ale hostka w sumie chyba chciałaby, żebym trochę była z nią, ale nie wie jak długo i w sumie w ogóle nie wie czy w ogóle, bo to będzie początek szkoły i będzie szalony czas i ona się musi zastanowić Poza tym mamy weekend, więc agencja zacznie coś w tym kierunku działać dopiero w poniedziałek. Pewnie ostatecznie dostanę jakieś dokładne info po weekendzie.

Wiecie co, ludzie mnie pytali ciągle czemu nie idę na studia. Ja mówiłam, że lecę do USA. I oni pytali gdzie, a ja mówiłam, że nie wiem. Więc pytali kiedy - i znowu mówiłam że nie wiem. Śmiałam się, że nie wiem gdzie, kiedy i czy w ogóle, ale ja lecę A teraz przynajmniej wiem, że lecę i wiem, że do Stamford! To już coś. Kiedy też będe niedługo wiedziała.

Dlatego póki co nieoficjalnie, ale jednak - lecę do CT!

DariaAnnaJoanna, trzymam kciuki, żeby Cię chcieli!!! No i obczaj wiadomości priv bo Ci posłałam :*[/quote]

blonde to suuuuper! gratulacje!!! jak już tam będziesz wcześniej ode mnie to koniecznie opisuj wszystko na blogu

Nimell > 22-07-2012, 11:17

Blonde, jeszcze raz... gratulacje ;***

darusia93 > 22-07-2012, 12:51

Czytam tak sobie Wasze posty i jestem strasznie podekscytowana tym co piszcie. Bardzo się cieszę razem z Wami. Jednak ja sama popadam powoli w jakąś dziką rozpacz planowaną datę wylotu mam 4 września ( z CC) a do tej pory przez mój profil przewinęły się dopiero 3 rodziny, w dodatku bez odzewu ( a profil mam od 14 kwietnia). Wrzesień coraz bliżej a ja dalej jestem w martwym punkcie. Nie wiem czy mam czekać, czy składać już papiery na uczelnię... Bo do tej pory wychodziłam z założenia, że pojadę na 100 % więc nawet nie kwapiłam się do rozejrzenia się za studiami. W dodatku pan z biura powiedział, że mój profil nie ma sobie nic do zarzucenia. Mam sporo referencji i w ogóle wszystko niby jest cacy. Ale coś jednak musi być nie tak, skoro jeszcze nikt się nie odezwał.

Uff... musiałam się wyżalić ;P

Powiedzcie mi proszę, jak długo czekałyście na odzew Waszych rodzin?

Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam i nadal cieszę się Waszym szczęściem

blonde > 22-07-2012, 13:21

tMiałam całkiem podobną sytuację jak Ty. Miałam co prawda room trochę dłużej otwarty, bo od końca marca. No a rodzin miałam 11, z tego 3 ze mną rozmawiały. I też Pani w CC mówiła, że mam super świetną aplikację. Nie narzekam na biuro, bo wiem, że innym dziewczynom całkiem nieźle się z nimi udało, po prostu ja nie miałam z nimi szczęścia. Złożyłam więc, za namową Magdy (MaDziulka) aplikację też do APiA. Miałam 2 rodziny, obie się odezwały (plus w APiA zawsze widzisz maila rodziny, więc możesz sama się odezwać) no i z tą drugą się zmatchowałam, po miesiącu od złożenia aplikacji Także moja rada - złóż też do APiA, nic nie płacisz dopóki nie znajdziesz rodziny

darusia93 > 22-07-2012, 13:47

tak chyba zrobię. w sumie nic innego mi nie pozostaje. dzięki wielkie za odpowiedź

mamecia > 22-07-2012, 13:47

Ja w CC room miałam otwarty od lutego miałam dokładnie 23 rodziny na profilu. Przez telefon rozmawiałam tylko z jedną a z drugą wymieniłam może tylko 3 maile. Zdecydowałam się przenieść do Proworku i po niecałych 2 tygodniach od otwarcia roomu miałam już perfect match a na profilu miałam 4 rodziny i z każda z nich rozmawiałam Także zgadzam się z blonde, że warto przenieść się do innej agencji
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia