• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

Jarzebinka > 14-05-2013, 0:41

Ja tez jestem z Wrocławia, ale wolałam leciec z kimś z PL dlatego wybrałam Wawe

merti > 14-05-2013, 0:55

Michał :*

Pisze na forum, bo narazie na blogu mi się nie chce . Rodzina przełożyła mi date wylotu o miesiąc-na 22 lipca. Na razie nic nie piszę na blogu, zrobię to jutro po maturce. Ale generalnie jestem ostro zła... chociaż wiadomo , to nie była ich wina. Chodzi o to, ze dzieci mogą się urodzić wtedy kiedy ja bym miala przyjechac, wiec ich nie bedize w domu, bo to wczesniaki będą. Także ja w Princeton a oni w szpitalu 4h dalej ... niebardzo.

No ale zaczynam juz widzieć plusy tego. I poszukuję czegoś na te dwa miesiace w Londynie albo gdzieś gdzie cieplo Ale pewnie nie znajde No trudno

carly15 > 14-05-2013, 9:49

Czy wy też mieliscie takie problem z wypełnieniem medical form? normalie wsciekla jestem ;/ bo głupia lekarka powiedziala ze musze to miec przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego ;/ jeszcze raz po poludiniu jade do innego jak on nie wypełni to chyba pojde prywanie ;/

madz > 14-05-2013, 10:32

Ktos mial taki problem, ale nie wiem kto. Po drugie to obowiazek lekarza zeby to wypelnic i wystarczy zepo angielsku wypelni to. Ja na szczescie nie mialam najmniejszego problemu, dr mi podpisala i zyczyla szerokiej drogi, mowiac ze widzimy sie za2 tygodnie :p

balbina > 14-05-2013, 11:26

[quote name="carly15"]Czy wy też mieliscie takie problem z wypełnieniem medical form? normalie wsciekla jestem ;/ bo głupia lekarka powiedziala ze musze to miec przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego ;/ jeszcze raz po poludiniu jade do innego jak on nie wypełni to chyba pojde prywanie ;/[/quote]

ja miałam problem z lekarką, nie taki, że nie chciała mi wypisać po angielsku, ale była mega chamska i z taką wielką łaską mi wypisywała to, że qw ogóle powinnam całowac jej stopy =-,-

ale koniecznie próbuj u innych lekarzy, nie idz prywatnie, bo tylko kase na to wydasz, spokojnie znajdziesz lekarza który Ci to wypełni.

Zawsze możesz się trochę wykłócać z tamtym lekarzem, że on musi Ci to wypełnić, że nie potrzeba jakiegoś tłumaczenia, że wszyscy lekarze to wypełniają itd.

carly15 > 14-05-2013, 11:33

zarejestrowałam się do innego lekarza i ide za kilka godzin, tylko ze w mojej karcie pacjenta nic za bardzo nie ma bo kiedyś byłam gdzie indziej ale moze jakos się uda, nie mam wlasnie zamiaru płacić bo niby za co? chyba sobie kpią i mam zamiar się kłócić

mojaajom > 14-05-2013, 11:48

jeszcze się nie orientowałam jak to dokładnie jest, i ciekawi mnie, czy musimy zrobić jakieś konkretne badania, czy lekarz po prostu to wypełnia?

carly15 > 14-05-2013, 12:20

nie panie z agencji mówiły mi wyraznie ze badan zadnych nie trzeba, idzie sie do lekarza rodzinnego, ktory jesli jest fajny wypełni bez problemu a jak nie to trzeba szukac innych tak jak ja teraz ;/ i poprostu zaznacza tam krzyzykami i daje podpis pieczatke i tyle

balbina > 14-05-2013, 12:24

właśnie na podstawie karty pacjenta lub tego co Ty powiesz, to lekarz tak wypełni

carly - weź w razie czego książeczkę zdrowia

mojaajom > 14-05-2013, 12:26

to fatycznie chamsko z ich strony, co to za wielki problem. To powodzenia w znalezieniu odpowiedniego lekarza
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia