• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

agata.gda > 17-07-2012, 7:09

chciałabym was zapytać jak wszystko wyglądało po kolei od momentu kiedy rodzinki zaproponowały wam match i wy się zgodziłyście/liście?

Ile trzeba czekać na oficjalne potrwierdzenie matchu z biura czy coś w tym stylu?

Bo nie wiem za bardzo co mam zrobić... w niedziele zgodziłam się na match z pewną rodzinką no ale potwierdzenia ani żadnej wiadomości z biura nie mam.

A jakoś tak wyszło że mam teraz nawał rodzinek z dwóch agencji i nie wiem czy mam cały czas z nimi rozmawiać (a nie chce mi sie;p ) czy napisac ze dziekuje ale mam juz swoj perfect match? Nie wiem za bardzo jak to rozegrać. Dodam że rodzinkę znalazłam przez APC a mam też konto w APIA. Oprocz swojej-wybranej...5 innych nie interesujących mnie już rodzinek;d

Doradzicie coś? Powiecie jak u was to wyglądało?

Btw. szkoda, że wcześniej nie miałam takiego ruchu w moich ap room'ach tylko teraz jak juz sie zdecydowalam...

Baskah > 17-07-2012, 9:15

OMFG!Bardzo Ci współczuję!

Czyli najlepiej szukać rodzin wyznania rzymskokatolickiego albo katolickiego. Bo do Arabów chyba też bym się nie odważyła pojechać.

kusia2 > 17-07-2012, 21:09

https://www.facebook.com/groups/385979074788606/

grupa na fb dla dziewczyn wyjezdzających 13go sierpnia

emka88 > 17-07-2012, 21:51

To ja się pochwalę wczoraj urodziła się moja kolejna podopieczna dostałam maila od mamy, obie mają się dobrze ważyła 3,9kg a moja koleżnka też właśnie wczoraj urodziła swoją córeczkę

Baskah > 17-07-2012, 22:08

Ale super1 Będziesz się zajmowała takim maleństwem? Kiedy lecisz?

emka88 > 18-07-2012, 4:36

Lecę 24.09. Będzie miała trochę ponad dwa miesiące

DariaAnnaJoanna > 18-07-2012, 14:41

Super! Ja właśnie dostałam wiadomość od APC, że rodzinka chce do mnie zadzwonić na telefon. To jest mega stresujące bo nie wiadomo kiedy zadzwonią i chodzę poddenerwowana Rodzina jest z Austin, TX czyli w zasadzi mi pasuje bo to duże miasto ale nie wiem co myślec o samym stanie Texas na pewno jest na mojej liście do zwiedzenia ale nie wiem czy nie umre tam z nudów Mają jedno dziecko, roczną dziewczynkę co jest mega super z tym że jedno z rodziców pracuje w domu a to słabo mi pasuje.

blonde > 18-07-2012, 14:53

Jak to mówią, trawa po drugiej stronie torów jest zawsze bardziej zielona Mi tam twój match pasowałby idealnie (no może poza wiekiem dziecka - nie mam referencji na takie maluszki). Texas - super, zawsze chciałam jechac na południe. Jest tam ciepło, blisko Meksyku, dużo ludzi mówi po hiszpańsku - byłaby okazja się tego języka nauczyć. A jeśli chodzi o to, że jedno z rodziców pracuje w domu - to też by mi odpowiadało. Zawsze można się dogadać np. o wolny piątek i odrobić w innym terminie i wtedy masz 3 dni pod rząd na jakąś tam podróż. A Austin to duże miasto, raczej się tam nudzić nie będziesz

DariaAnnaJoanna > 18-07-2012, 18:12

Masz rację Najbardziej przekonuje mnie to, że to tylko jedno dziecko i na dodatek łatwe w obsłudze bo nie pyskuje Zobaczymy, byleby nie zadzwonili o 3 w nocy bo się z nimi nie dogadam jak mnie obudzą a ty blonde jak z rodzinką z ohio?

blonde > 18-07-2012, 19:36

W trakcie rozmów. Rozmawiałam już z hostką na skypie ale musiałyśmy przerwać rozmowę (właściwie to ja musiałam ją przerwać) i miałyśmy umówić się na inny termin, napisałam jej więc mejla w tej sprawie ale jeszcze nie odpisała. Tak z nia rozmawiam, ale bez przekonania... Niby wszystko ok, ale to nieszczęsne Ohio! No i ciągle chyba jednak czekam na swój perfect match
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia