• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

agata.gda > 15-07-2012, 21:58

Zdecydowanie zgadzam się z Madlene. To taka rodzina, którą traktujesz jak swoich "przyjacioł", taka z którą rozmawiając nie denerwujesz się tylko cieszysz się rozmową.

Rodzina, z którą nie możesz doczekać się spotkania.

Oby moja i Wasze rodziny takie okazały się w rzeczywistości. Good luck!

Piotr > 15-07-2012, 22:01

Ja tez bede pracowal 45 godz,ale weekendy zawsze wolne.Czasami jak bede chcial miec wolny piatek to dziadki przyjda bo mieszkaja jakies 10 km od rodziny.Trzydniowy weekend to na podboj Meksyku moge ruszac z Dallas.

Nie wiesz dlaczego ich au-pair ma remach,ja w Anglii bez agencji pojechalem do rodziny ktora miala dwie au-apir ktore po tygodniu wracaly do domu.Ja bylem 11 miesiecy i bym byl dluzej jesli hostka by pracy nie stracila.

Mimo wszystko twoj match zachecajaco nie wyglada,jesli nie bedziesz miala 45 godz od pn do pt. to bedziesz w sobote pracowac 8O

Teoretycznie program daje nam wolny jeden weekend w miesiacu.Nie wiem jakie masz dzieci.Jesli dzieci w szkole to 45 ,no nie bedzie,to moga cie prosic o prace w sobote.Sa rodziny ktore maja nastolatkow do tego sprzataczke,a aupair robi za kierowce no i moze cos ugotuje.

Czasami mozna pracowac 30 godz i zle sie czuc z rodzina,a pracowac 45 godz i cieszyc sie tym co sie robi.

Ja czasami spedzalem weekendy z moja rodzina,kregle,rower,spacer czy kolacja.

Staraj sie wybrac jak najlepiej,jesli czujesz ze to nie to,to nic na sile bo bedziesz tam 12 miesiecy sie mordowac,lub zaliczysz rematch.

Ja zawsze mowie ze host rodzina i aupair to taki troche zwiazek w ktorym obie strony mosza isc na kompromisy(nie tylko au-pair),zeby pobyt byl udany.

Powodzenia w wyborze.

DariaAnnaJoanna > 15-07-2012, 22:23

Dzieci mają 3 i 5 lat, starszy chłopiec chodzi do przedszkola na 3 godziny 5 dni w tygodniu. Ja chyba wolałabym starsze dzieciaczki, takie do pogadania

Skoro mam takie wątpliwości nie jest to chyba rodzina dla mnie.

Dzięki za pomoc

blonde > 16-07-2012, 11:11

Sprawa z 'moją' rodzinką wygląda tak, że póki co sobie mejlujemy i umówiliśmy się na skype'a na jutro. Wydają się być całkiem ok, ale denerwuje mnie trochę to, że to ja tak jakby prowadzę rozmowę, jakbym to ja była host rodziną... No i hostka nie ma w ogóle do mnie żadnych pytań itd., i już w drugim mailu wspomniała coś o matchu (że możemy sie zmatchować w jakimkolwiek terminie jaki mi pasuje).

No i to nieszczęsne Ohio. Starałam się nastawić pozytywnie, że tam nie jets tak źle... Ale nie wiele pozytywnego znalazłam. Dowiedziałam się m.in., że Cleveland (na przedmieściach którego mieszka rodzina) jest uznawane za najbardziej przygnębiające miasto USA. Mało zachęcające

natgreen > 16-07-2012, 11:16

*blonde

Jak nie jesteś przekonana nawet co do miejscowości, to ja bym po prostu napisała, ze "nie zaiskrzyło" między Wami po prostu i to by było na tyle. Po co sie męczyć, jeśli wiesz, że nawet rodzinka nie zachowuje sie tak jak powinna, nie jest zainteresowana.

Chodzi przecież o twoje relacje z rodziną.

merti > 16-07-2012, 13:16

Obejrzyj sobie serial Hot in Cleveland, gdzie kobiety z LA się wyprowadziły Jest on trochę przerysowany(jest tam polka- miss ziemniaka itp) ale jakiś tam obraz daje. Chodźby to, że Cleveland to nie Nowy Jork czy LA. Jednak wiesz, ludzie tam mieszkają, młodzi też, więc nie może być tak źle. Lokalizacja samego miasta w sumie też nie taka zła - 6 godzin do Chicago, blisko do Buffalo, Detroit no i Kanady . Tylko czy nie będziesz miała poczucia, że zawsze mogłaś trafić lepiej? Że to nie jest to czego oczekiwałaś od swojego pobytu w Stanach? Ja bym wolała poczekać i być 100% pewna i rodziny i miejsca, bo chce aby ten rok był najlepszą przygodą mojego życia. I nie chce nawet myśleć o martwieniu się złą lokalizacją

blonde > 16-07-2012, 13:25

Nadal chcę wierzyć, że istnieją rodziny tak fajne, do których chce się jechać, pomimo tego, że lokalizacja jest słaba. Bo dopóki myślę o lokalizacji, to znaczy, że ta rodzina wcale nie jest taka super. Do takiego doszłam wniosku

Umówiłam się z nimi na jutro na skype, nie będę go juz odwoływać. Poza tym może akurat, po skypie okaze sie że to jest to, że pragnę lecieć do Ohio ? Dlatego tez, jeśli po skype moje odczucia się nie zmienią, po prostu grzecznie im podziękuję. I będę czekać dalej.

Wiecie, co najbardziej mnie frustruje? To, że po takiej dłuuuuugiej ciszy, jak wreszcie pojawiła się rodzina, to z Ohio Mam wrażenie, że to biuro mi wcisnęło taką 'zapchaj dziurę', bo sie upomniałam No ale cóż, będę czekała dalej

DariaAnnaJoanna > 16-07-2012, 13:34

Ja chyba do Ohio bym się nie zdecydowała bo to podobno jest seryjne zadupie, ze droge ci traktory przecinają nie wiem ile w tym prawdy. Może i jest takie uczucie, ze mimo kiepskiej lokalizacji wybiera się to rodzine włąsnie ze względu an to jacy są fajni, super i w ogóle ale ja jeszcze czegos takiego nie miałam. Życzę Ci i sobie też żebyś nie musiała stac przed takim wyborem, najlepszy byłby full package - świetna rodzina i zajebista lokalizacja

Susu > 16-07-2012, 15:59

Witam wszystkich

Nie odzywałam się jakiś czas ale mogę już powiedzieć że dziś byłam na wizycie w konsulacie i dostałam wizę (tzn. dostanę do 5 dni)

Tak więc mogę Oficjalnie powiedzieć że wylatuję 5 sierpnia z Warszawy I będę u rodzinki z New Brunswick

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę powodzenia

blonde > 16-07-2012, 16:03

Gratulacje! A z jakiego biura lecisz? To Cie dopisze do listy wylotowej w innym temacie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia