-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
Piotr > 14-07-2012, 16:56
[quote name="blonde"]Uwaga uwaga, W KOŃCU coś się ruszyło! Na moim koncie na APIA pojawiła się rodzinka! Dwójka dzieci, chłopcy, 4 i 6 lat. Ładnie pięknie, ale są z Ohio... Wiem wiem, jestem pierwszą osobą, która trąbi o tym, że lokalizacja ne ważna... ale Ohio...? No ale nic, pogadam z nimi na Skypie i zobaczymyMoże w międzyczasie pojawi się jakaś inna rodzinka [/quote]
Ja chcialem wschodnie wybrzeze,moze mialem z 10 rodzin ze wschodu ale to nie bylo to.(ale tylko z trzema mialem rozmowe)
Moja rodzina z Dallas ma szescioro dzieci 8O (trzech chlopcow trzy dziewczyny),ale cos naprawde zaskoczylo,sa bardzo mili juz teraz mamy dobry kontakt.Maja rodzine w Colorado i Kalifornii ktora czesto odwiedzaja,oczywiscie zabieraja au-pair.
Dodam ze rodzinka chciala zebym przyjechal 9 lipca,ale mi nie pasowalo,pomimo ze mialem zaznaczone w roomie ze moge.Do 8 a wlasciwie 12 pazdziernika wynajma nianie i czekaja na mnie
Widocznie cos ich do mnie przekonalo,a ja nie wiem co mnie do nich przekonalo,po prostu czuje ze to bedzie wspanialy rok,pomimi ze bede sie opiekowal szescioma dziecmi.
Wiec czasami mimo tego ze mamy w glowie wymarzona lokalizacje bardzo chcemy konkretne miejsce,perfekcyjne dopasowanie moze to zepsuc.
Nie mow hop.... po rozmowie na skype ocenisz czy to jest to czy nie. -
Madlene > 14-07-2012, 18:18
Dziękuje bardzo! Ja wylatuje 24 września.
Ja właśnie czuje, że to jest TA rodzina i że nie chce żadnej innej.
Dziewczyną, które jeszcze nie znalazły rodzinki życzę powodzenia, wytrwałości i szczęścia -
Nimell > 14-07-2012, 22:08
Ja po odrzuceniu rodzinki z Pittsburgha, mam teraz na profilu rodzinkę z Waszyngtonu z 3 dzieci. Najpierw był to "Cultural Care Host Family Match" a teraz dostałam maila "You have a match" z tą samą rodzinką, czyli są zainteresowani skoro sami chcieli wrócić na profil. Napisałam im krótką wiadomość, chciałabym żeby się odezwali bo po opisie widzę, że to mogą być fajni ludzie -
blonde > 15-07-2012, 14:06
@Piotr - też staram się wychodzić z tego założenia, dlatego też umówiłam się z rodzinką na skype'a we wtorek i zobaczymy
@Nimell - też chyba miałam tą rodzinę, bo byli z DC, 3 dzieci i zaraz po pierwszym mailu dostałam taki o tytule 'You have a match' - tak jak tyAle do mnie się nie odezwali... ale mam nadzieję, że Tobie się poszczęści! -
agata.gda > 15-07-2012, 16:44
W końcu mogę to powiedzieć- Wylot 20 sierpnia z APC.Rodzinka z New Rochelle NY. Dwójka dzieci.. dziewczynka 4, chłopiec 2
Szkoda tylko, że muszę poprawić jeszcze jeden egzamin na studiach za tydzień... Dlatego wracam do nauki;/
Tak się cieszęD -
Piotr > 15-07-2012, 17:22
[quote name="agata.gda"]W końcu mogę to powiedzieć- Wylot 20 sierpnia z APC.Rodzinka z New Rochelle NY. Dwójka dzieci.. dziewczynka 4, chłopiec 2
Szkoda tylko, że muszę poprawić jeszcze jeden egzamin na studiach za tydzień... Dlatego wracam do nauki;/
Tak się cieszęD[/quote]
Gratulacje. -
DariaAnnaJoanna > 15-07-2012, 18:53
Kochani potrzebuje Waszej pomocy. Jeżeli mam dużo wątpliwości co do rodzinki to znaczy, ze to nie jest to? Jak wy poznaliście swoją byliście pewni swojego wyboru?
Moi niby mili, polubiłam ichitd ale prawie 9 godzin dziennie z dziećmi + jeżeli nie wyrobie 45 godzin to sobota rano, czyli chcą wykorzystać do końca ile mogąObecna au pair jest w rematchu bo nie jest z nimi szczęśliwa czuje się jakby nie spełniała ich oczekiwań, jakby miała robić cuda na kiju i nie dogaduje się z hostką. Mówi, ze to pewnie tylko jej odczucia no ale daje do myślenia. -
Astrid > 15-07-2012, 20:23
Ojjj daje dużo do myślenia. Osobiście bym ich nie brała, wiadomo że na skype są mili... Odrzuca mnie też ta chęć całkowitego wykorzystania. -
Madlene > 15-07-2012, 21:41
DariaAnnaJoanna- niestety, ja również nie brałabym się za taką rodzinkę. Wiem, że to Twoja szansa ale poczekaj, na pewno trafi Ci się lepsza. Może pomyśl o ulepszeniu swojego profilu? -
Madlene > 15-07-2012, 21:50
Jak wyczuć że to właśnie TA rodzina?
Moim zdaniem to taka, która sprawia, że nie możesz doczekać się kolejnej rozmowy, wyjazdu. Taka, że nie myślisz w kategoriach "jakoś dam rade, nie są przecież tacy źli, inny mają gorzej, wydaje mi się pewnie, będzie dobrze"
To rodzina, która sprawia, że rozmawiając z nimi cieszysz się, że jedziesz do nich a nie do Stanów.
Tak to mniej więcej wygląda