• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

Madlene > 13-07-2012, 0:23

Witam to mój pierwszy post na tym forum. Ja lecę 24 września Prawdę mówiąc myślałam, że nie wyjdzie mi w tym roku ale trafiłam na wspaniałą rodzinkę i się udało!

blonde > 13-07-2012, 0:29

Super Madlene, gratuluję! Powiedz coś więcej - z jakiej agencji, co to za rodzinka, skąd, ile dzieci i w jakim wieku?

LadyWatson > 13-07-2012, 18:39

Gratulacje! Chociaż jednej wyjazd do USA się udał:-)

Bo jeżeli o mnie chodzi, to zdecydowanie bliżej mi do UK. Jedna rodzina mnie chce, a ja mam duży dylemat czy decydować się już, czy jeszcze poczekać, bo mam 5 innych rodzin, w tym jedną z Londynu....Zresztą, co ja TU będę pisać. Przecież to nie mój kraj docelowy. Chyba muszę zmienić dział na forum:-)

DariaAnnaJoanna > 13-07-2012, 19:23

Mam jutro skype z rodziną z Kensington MD. Mieszkaja niedaleko DC. Może nie jest to wymarzona lokalizacją ale wydają sie mili. Mają dwóch chłopców 3 i 5 lat. Minusem jest to, ze ojciec jest francuzem więc nie będzie to typowa amerykańska rodzina ale i tak jestem podekscytowana Odzywali się do którejś z Was?

blonde > 14-07-2012, 11:13

Uwaga uwaga, W KOŃCU coś się ruszyło! Na moim koncie na APIA pojawiła się rodzinka! Dwójka dzieci, chłopcy, 4 i 6 lat. Ładnie pięknie, ale są z Ohio... Wiem wiem, jestem pierwszą osobą, która trąbi o tym, że lokalizacja ne ważna... ale Ohio...? No ale nic, pogadam z nimi na Skypie i zobaczymy Może w międzyczasie pojawi się jakaś inna rodzinka

DariaAnnaJoanna > 14-07-2012, 12:14

Super!! przynajmniej odzyskałaś wiarę a ja dzisiaj wchodze na maila a tam wiadomość od APC, że dostałam darmową wycieczkę do NYC miazga!! tylko ta rodzinka z która dzisiaj rozmawiam jest z IE.

DariaAnnaJoanna > 14-07-2012, 14:16

Własnie zakończyłam rozmowę. Kurde dla czego ja muszę być najbardziej niezdecydowaną osoba na świecie?! Mam przeczucie, że będą mnie chcieli a ja nie jestem pewna. Ich obecna au pair jest w rematchu dadzą mi do niej maila i z nią porozmawiam. Nie jestem pewna co do wieku dzieci, chłopcy 3 i 5 lat. Ja marze o dziewczynkach i to starszych Okolica jest super bo jakieś 20 minut do DC. Powiedzcie mi jak jednak bym się z tym przespała i stwierdziła, że to nie jest to to co mam im powiedzieć. Bo to, ze dzieci za małe czy coś to byłby kit straszny.

Madlene > 14-07-2012, 15:56

Cześć Dziewczyny!

Napisałam tak mało ponieważ póki co czekam jeszcze na dokumenty wizowe i nie chciałam, nie wiem, zapeszyć?

Po pierwsze nie łamcie się! Wiem, że łatwo się mówi i ja też już dawno straciłam nadzieje. Złożyłam dokumenty na studia i praktycznie zapomniałam o wyjeździe. Poprzednio miałam 2 rodziny a tylko z 1 rozmawiałam. Dodatkowo agencja AuPairCare nie przyjeła mojego testu psychometrycznego. Jak by tego było mało nie udało mi się zdać prawo jazdy do tego czasu. Byłam w agencji IE bez prawka czyli marne szanse. A TU NAGLE, jakieś 2 tygodnie temu zaskoczyła mnie wiadomość na mailu o nowej rodzince. Od razu do nich napisałam i się zaczęło. Rozmawialiśmy przez maile oraz na skype ze 3 razy i zaprosili mnie do siebie!

Rodzinka mieszka w NYC, Coram. Dzieciaki są cudowne, dziewczynka w wieku 10 lat oraz bliźniaki- dziewczynka i chłopak w wieku 6 lat. Jak dla mnie cudownie!

Szczerze, nie mogę uwierzyć, że spotkało mnie takie szczęście i chyba do końca uwierzę dopiero jak będę miała bilet w ręce

A, jestem z agencji Gawo, z której jestem bardzo zadowolona i wszystkim gorąco polecam!

merti > 14-07-2012, 16:29

Daria, aupairki są bardzo zadowolone z D.C. i ja też bym tam mogła trafić Tylko 5h do Nowego Jorku, 7 do Charlotte w Karolinie Północnej także lokalizacja super!

A dzieciaki 3 i 5 lat to w sumie OK. Ja mam 3 letnią bratanicę i zajmowałam się nią i jej 4 letnim kuzynem to chłopczyk był naprawdę rozumny i pomocny. A takie małe to całkiem sobie wychować idzie

DariaAnnaJoanna > 14-07-2012, 16:54

No okolica mega super. Podobno jest tam baardzo dużo au pairek więc o towarzystwo nie mam się co martwic. Boję się tylko, że nie czuje tego czegoś. Wiele dziewczyn opowiada o tym, ze czuły, że jest to TA rodzina

A Tobie Madlene gratuluje z całego serca Kiedy wylatujesz?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia