• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

Tina > 10-07-2012, 13:37

Zgadzam sie z Piotrem.

Trzeba pisać do nich i pytać...bo nawet jak się im to nie podoba to będą robić wszystko żeby się takiej osoby natrętnej pozbyć :mrgreen:

Ale myślę jednak że oni bardzo chcą pomóc...bo jadnak to jest ich praca i zarabiają na każdej osobie

[quote name="blonde"]A jak to jest na tym greataupair, że rodzinki mogą do mnie pisać, ale ja do nich nie mogę, bo musiałabym coś wykupić?[/quote]

Tak, musiałabyś wykupić membership żeby móc pisać do rodzinek.

DariaAnnaJoanna > 10-07-2012, 14:33

Pisz pisz ja napisałam do IE i po 2 dniach coś się ruszyło

blonde > 11-07-2012, 20:36

Dostałam odpowiedź od CC z Bostonu. Standardowa gadka pt. 'rozumiem, że to może być trudne, bla bla bla, musisz być cierpliwa, bla bla bla, dodatkowe referencje mogą być pomocne, bla bla bla, staramy się znaleźć Ci rodzinę'. Nic odkrywczego, wiedziałam, że tak odpisze. Ale tak naprawdę nie o jej odpowiedź mi chodziło, po prostu chciałam 'o sobie przypomnieć'. No to teraz dalej czekam...

Piotr > 11-07-2012, 20:47

[quote name="blonde"]Dostałam odpowiedź od CC z Bostonu. Standardowa gadka pt. 'rozumiem, że to może być trudne, bla bla bla, musisz być cierpliwa, bla bla bla, dodatkowe referencje mogą być pomocne, bla bla bla, staramy się znaleźć Ci rodzinę'. Nic odkrywczego, wiedziałam, że tak odpisze. Ale tak naprawdę nie o jej odpowiedź mi chodziło, po prostu chciałam 'o sobie przypomnieć'. No to teraz dalej czekam...[/quote]

Co z tego wynika? CC jest bierne i nie pomaga.Wiec teraz wiemy ze pisanie do CC nic nie da.

IE jest pomoce ja to juz wspominalem jak rowniez widzialem post innej au-pair ze po emailu do IE pojawily sie rodziny w roomie.

Ciekawe jak inne programy?

blonde > 11-07-2012, 20:56

Jestem też w APiA i tam mam room otwarty od dwóch tygodni i jeszcze nie miałam żadnego matchu, ale do nich nie chcę pisać jeszcze, bo chyba jeszcze za wcześnie.

dreamlike > 12-07-2012, 9:07

blonde zadzwoń do APIA, bo oni mam wrażenie czasami zapominają o swoich ludziach, tym bardziej ze jak czytałam na forum niektórzy mają matche już po 15 min od otwarcia roomu. Ja po tygodniu ciszy zadzwoniłam do nich( nie pisz bo jak odpiszą na maila to jest święto) i poskarżyłam się( a raczej powiedziałam ze odchodze do innej agencji) to po 30 min miałam 3 matche z czego jeden perfect. Trzeba walczyć o swoje, tym bardzie że oni mają możliwość popchnięcia twojej aplikacji

Baskah > 12-07-2012, 9:12

Ja tam jestem zadowolona z APiA. Wczoraj tez coś chciałam i po 10 min miałam odpowiedziec. no zobaczymy jak mi room otworzą czy nadal beda tacy mili

blonde > 12-07-2012, 10:20

No ja przy procesie aplikacji też tak miałam. Zasypywałam ich milionem pytań, na które w mig odpowiadali. Zresztą w CC było podobnie. Ale nie mogę narzekać na CC, bo miałam naprawdę sporo matchy, był czas, że były wręcz 'jeden po drugim'. Panie w Warszawie zawsze tez mi z wszystkim pomagały. Po prostu teraz jakiś przestój jest :/.

A co do APIA - chyba zadzwonię do nich dzisiaj i pogadam. Może faktycznie to coś da. Tylko chyba mój problem polega na tym, że jestem za grzeczna. Nie potrafię stosować chwytu na 'przechodzę do innej agencji'... Ale może mimo wszystko coś to da

W ogóle to mam takie wrażenie, że powinni robić co mogą, żeby nas do tego USA wysłać, przecież to kasa dla nich...

Baskah > 12-07-2012, 11:35

Teraz to mnie załamałaś! Kurcze zalezy mi abym we wrześniu wyjechała. Chyba niepotrzebnie z pracy rezygnuje, zawsze kasa dodatkowa by była.... JAaaa <wzdycha> Boję się że też bede czekała poł roku na rodzinę!

blonde > 12-07-2012, 14:43

Nie ma co panikować, spokojnie Chociaż wiem sama po sobie, że jak coś przeczytam na forum, to później się niepotrzebnie nakręcam

No więc dzwoniłam do APIA, nawet dwa razy - raz około 11 i w sumie dowiedziałam się tyle, że mam zadzwonić po 13 jak przyjdzie pani od Au Pair. No więc zadzwoniłam po tej 13 i nie dowiedziałam się wiele więcej. Taki standard - mam czekać, bla bla. Zdziwiło mnie tylko to, że pani powiedziała mi, że moja data wylotu jest... dosyć odległa. Wydawało mi się, że na wylot 20 sierpnia to jest już niemalże ostatni dzwonek. Ale cóż, zrobiłam już chyba wszystko co mogłam i teraz to naprawdę pozostaje mi tylko czekać...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia