• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA wrzesien/ październik?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• USA wrzesien/ październik?

• USA wrzesien/ październik?
  • Re: USA wrzesien/ październik?

martyna > 20-07-2010, 0:26

no właśnie boję się, że ten rok mi mało da w tym obszarze zobaczymy czy się odezwą

ibiego > 20-07-2010, 0:39

Miejscowość fajna jeśli byś miala samochod dla siebie to super a ile dzieciaczkow? No mam nadzieje,ze sie odezwa niedlugo

martyna > 20-07-2010, 9:14

2 dzieci, dz.6 ,ch. 4 zobaczymy czy dostane więcej informacji.Najlepsza jest informacja o tym co jest w pobliżu - kościół... jak wpisałam w google nazwe miejscowości to wyskoczyły zdjęcia ludzi modlących sie w kościele wlasnie... poza tym jest tam stacja kolejowa, biblioteka i kilka malych sklepików...

martyna > 20-07-2010, 19:53

miłe, leniwe popołudnie... siedzę sobie z moją małą sąsiadką, która rozbraja moje świeczniki, a tu telefon. W słuchawce pani z CC mówi coś po angielsku po czym daje mi hostkę... a ja? zielona i zupełnie nieprzygotowana :/ powinni człowieka uprzedzać, a nie tak z zaskoczenia!

hostka wydaje się być miła. Obecna au pair jest z Polski i w poniedziałek z nią pogadam rodzinka planuje przeprowadzkę do north carolina w ciągu roku. Nie wiem dlaczego ale mam jakoś mało informacji o nich podanych.

Aż mi wstyd za mój angielski... gdybym wiedziała że zadzwonią to bym się przygotowała, a tak byłam w szoku...

Chyba się zapadnę pod ziemię!

maria_kujpom > 20-07-2010, 19:59

spokojnie Martyna.! Czasami takie sytuacje sie zdazaja jakos sobie najwyrazniej poradzilas skoro kobieta nie splawila Cie, a nawet zaproponowala rozmowe ze swoja au pair.!!!

PS: Oni dzwonia na stacjonarny czy na kom? ;>

martyna > 20-07-2010, 20:17

na kom. ja tylko ten podałam niby bylo spoko ale odpowiadałam tak, ze masakra. Na poniedzialek muszę się rzygotować!

quaantaa > 23-07-2010, 13:59

Martyna trzymam kciuki za rozmowę i rodzinkę !!!

Maria jak idą postępy z roomem? :>

Myślę, że każda z nas przechodziła przez niezadowolenie z rozmowy, zresztą ja o niej pisałam troszkę wyżej

A mimo wszystko rodzinka kontaktowała się ze mną dalej mailowo i zadzwonili po raz kolejny. I w ten oto sposób od 22 października welcome to airport California. Miejsce docelowe San Clemente

maria_kujpom > 23-07-2010, 14:57

Ktory to raz Ci gratuluje? Never mind.!!! Congratulations!!!

Co z moim au pair roomem? nie chce stwarzac problemow bo to w zasadzie nie problem, ale chyba za szybko uaktywnili mi konto, nie mam loginu a dzwonili ze mam rodzine z IL i moge spodziewac sie telefonu, list z loginem i haslem przyjdzie w przyszlym tygodniu. Dziwne. Mial ktos podobna sytuacje? A moze to normalne?

ell > 23-07-2010, 15:06

a nie dostałaś maila od CC? w nim powinno być hasło. Nie chcę nic mówić, ale życzyłam Ci Chicago i może wykrakałam lol

martyna > 23-07-2010, 15:09

hej,

niestety poprzednia rodzinka odpadła. Pojawiła sie kolejna. Mieszkaja na Long Island. 3 dzieci z czego 2 dziewczynki mają 13 i 14 lat. Chłopiec 6. Wszystkie uczęszczają do szkoły i w sumie caly dzień wolny- tzn. robienie prania i gotowanie obiadu (nie wiem dla kogo) no i zajmowanie sie dziećmi do powrotu rodziców. Weekendy wolne. Nic więcej nie wiem. Niby fajnie... tyle że ja mam doświadczenie z młodszymi dziećmi i nie wiem jakie są te nastolatki. Nie chcę mieć do czynienia z okresem buntu :/

Co o tym myślicie. Czy któraś miała dzieci w tym wieku? I jak Wam się podoba lokalizacja? Kiedyś czytałam, że lepiej nie wybierać tych z Long Island.

Mam nadzieję, że nie zadzwonią do mnie z zaskoczenia tak jak poprzedni
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia