-
-
Re: Wiza USA aktualności
dominikan@ > 04-06-2009, 23:08
He he
Ach ta wasza kobieca intuicjajest wręcz NIEZAWODNA!!
DOSTAŁAM WIZĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szczegóły podam jutro bo padam na twarz. Powiem tylko że wizyta w ambasadzie bardzo mnie zaskoczyła POZYTYWNIE!. Wszyscy byli bardzo serdeczni i pomocni. A Pan konsul super słodki!! Kamysia nie wiem czy to był ten o którym ty kiedyś pisałaś ale mój konsul był koło 30, ogolony na łyso i strasznie sympatyczny. Zapytał gdzie jade, iloma dziećmi będe się opiekowała, i coś jeszcze ale już nie pamiętam. Powiedział że wiele au pairek chcę jechać do NYC (Ironia losu że akurat mi to powiedział - pomyślałam sobie tylko w duchu he he) ale żebym się nie martwiła bo Berkeley jest o wiele fajniejszeMyślałam że padne jak to powiedział -
agulka > 04-06-2009, 23:11
serdeczne gratulacje! intuicja niezawodnaa z tymi konsulami to nigdy nie wiadomo -"moj" mowil, ze Ohio jest fajne
osobiscie rowniez uwazam, ze Berkeley jest fajniejsze od NYC !!! -
dominikan@ > 04-06-2009, 23:15
Agulka nie rób mi tego? Mam nadzieje ze to nie ten sam konsul był bo jak cos to tam wróce i mu to wygrane. Powiem wam szczerze że z moich obserwacji wynika że mnóstwo osób dostało dziś wizy naprawdę! Było bardzo dużo par (domyślała się ze starali się oni o wizy narzeczeńskie) i na jakieś 6 par wszystkie je dostały! -
marlenao > 22-06-2009, 16:10
Dziewczyny, przeczytałam, że wniosek DS 156 ma być po angielsku , w sensie ze te pytania mają byc napisane po ang i wtedy ma byc wypełniony w jezyku ang. ja znalazłam tylko taki z pytaniami po polsku https://evisaforms.state.gov/DS156_Polish.asp , mam go wypelnic tez po polsku ? Jak ktoras z was mogłabym mi przesłac linka do formularza gdzie pytania so po angielsku to bylaby wdzieczna! -
dominikan@ > 22-06-2009, 16:12
Marlenao wg mnie jedziesz tam po to zeby uczyc się jezyka którego podstawy powinnas juz znac wiec zeby zrobic dobre wrazenie w ambasadzie wydrukuj i wypełnij tylko i wyłącznie po angielsku. Takie zreszta tez wzory dostałam z P. -
marlenao > 22-06-2009, 16:15
No własnie wiem, dlatego chciałabym bardzo wydrukować to po ang, ale albo ja jestem ślepa albo nas tronie ambasady ten formularz jest tylko po polsku...mam jeszcze jedno pytanie co to jest DHL ? To też trzeba zabrac do ambasady ?skąd mam to wziąć ? -
kamysia > 22-06-2009, 16:19
. -
dominikan@ > 22-06-2009, 16:20
Dokładnie tak jak Kamysia pisze. Musisz przestawić język. DHL tez jest na tej stronce. -
marlenao > 22-06-2009, 16:21
oo juz znalazłam, wkoncu, ale sie naszukalam... a ten druk DHL ? -
kamysia > 22-06-2009, 16:22
.