-
-
Re: Paryż
mar > 04-02-2014, 0:20
Paryż miastem wyludniałym... -
Katiuszka375 > 07-02-2014, 2:32
Hej !
Od miesiąca jestem au pair w Paryżu . Chętnie umówię się na wspólne zwiedzanie, na kawę czy imprezę ... -
mar > 07-02-2014, 10:51
Salut!
Ja także już prawie miesiąc "aupairkuję", mieszkając w paryskim banlieu (także nie w samej stolicy, acz dotarcie do Paryża prócz pewnego nakładu finansowego i czasowego nie wiąże się z jakimiś większymi problemami ;P). Jak Ci się podoba Paryż i bycie au pairką? Oczywiście z chęcią bym się spotkała na wspólne zwiedzanie, na kawę (prędzej w sumie herbatę, bo kaw nie pijam ;P) czy imprezę. -
evvve01 > 10-02-2014, 20:07
tez jestem ciekawa...
niech ktos napisze jak się żyje w Paryżu -
Olesya94 > 16-02-2014, 14:16
Ja bym chciała odwiedzić Paryż, tylko jeszcze nie wiem kiedy....moze marzec, kwiecień. Jestem au pair od 5 miesięcy (Dijon) i chciałabym sie wreszcie gdzies dalej wyrwać, ale kurcze czasu narazie brak, praca pochłania mnie do reszty :-(
Aupairki co robicie w ferie zimowe? Spędzacie je z rodzina? -
Katiuszka375 > 17-02-2014, 2:48
evvve01 napisał(a):tez jestem ciekawa...
niech ktos napisze jak się żyje w Paryżu
A Ty gdzie jesteś au pair? Hm, Paryż robi wrażenie i gwarantuje też masę przeróżnych rozrywek. Nie z wszystkich jeszcze zdołałam skorzystać :> Jak do tej pory to podoba mi się tutaj życie. Mogę tak pisać i pisać, ale nie wiem co konkretnie chcesz wiedzieć? Jak wygląda to z mojej perspektywy czy jak żyją Paryżanie?
Olesya94 napisał(a):Ja bym chciała odwiedzić Paryż, tylko jeszcze nie wiem kiedy....moze marzec, kwiecień. Jestem au pair od 5 miesięcy (Dijon) i chciałabym sie wreszcie gdzies dalej wyrwać, ale kurcze czasu narazie brak, praca pochłania mnie do reszty :-(
Aupairki co robicie w ferie zimowe? Spędzacie je z rodzina?
W takim razie odzywaj się jak juz bedziesz wiedziala kiedyKoniecznie musisz tu zajrzeć! Ile masz dzieci pod opieką i co oprócz tego należy do Twoich obowiązków jesli mogę spytać? Aktualnie mam tydzień wolnego.W drugim tygodniu miałam oczywiscie pracować ale dowiedziałam się, że jadą na kilka dni pod Paryż odwiedzić rodzinę. Sądzę, że zostanę tutaj bo dają mi mozliwośc wyboru. Tylko 2 tyg bez tygodniówki, bo raczej za pól tygodnia mi nie zaplacą...Kwestia tez tego czy sie nie rozmyślą, Francuzi zmieniają plany co 5 min, takie odnoszę wrażenie... -
Olesya94 > 17-02-2014, 10:01
Ogólnie mam 3 dzieci pod opieka i oprócz tego jeszcze robię pranie rzeczy dzieci, prasowanie i raz w tygodniu sprzątam ich pokoje i łazienkę. Prawdę powiedziawszy trudno jest mi narazie cos zorganizować, bo czasami rownież pracuje w soboty(teraz juz coraz mniej). Rodzice sa handlowcami i maja 3 sklepy wiec...kupeee roboty, a jak oni maja dużo pracy to ja automatycznie tez. Najgorzej bylo przed świętami bo prawie każdy weekend pracowałam i pamietam jak 3 tyg z rzędu nie miałam kiedy z domu wyjść! Teraz w ferie jedziemy w Alpy na 10 dni a potem po powrocie musze zostac z 2 dzieci sama przez 2 dni bo rodzice z najstarszym jadą do...Paryża (jego prezent urodzinowy). I jeszcze musze powiedziec, ze ostatnio tez jakies 2 tyg temu przez prawie tydzień zostałam z nimi sama i z ich babcia (rodzice pojechali do Portugalii) i mam nadzieje, ze juz wiecej razy nie! :-) -
jolaniebieska > 17-02-2014, 12:13
Katiuszka375 napisał(a):Paryż gwarantuje masę przeróżnych rozrywek. Nie z wszystkich jeszcze zdołałam skorzystać :>
Jeśli możesz, to napisz więcej na ten temat. W jaki sposób się przemieszczasz po Paryżu?