-
-
Re: USA styczeń / luty 2013!
californiadreaming > 18-10-2012, 19:51
[quote name="aguta"]No tak, oczywiście - dlatego też trzeba znać angielski, żeby ogarnąć, że będą nam mówić, że mamy szorować kibel : D[/quote]
Racja. Ale jakieś kible też wypadałoby czasem szorować, jeśli się z nich korzysta. Chyba że hości mają sprzątaczkę, wtedy to inna bajka. -
balbina > 18-10-2012, 20:03
no pewnie, że tak : D
Tylko dałam jakiś przykład.
Tam mogło być coś gorszego.
... żeby ogarniać, że hości będą nam kazać podawać im śniadanie do łóżka, myć im stopy i prać ręcznie ich bielizne : D -
californiadreaming > 18-10-2012, 20:07
[quote name="aguta"]
... żeby ogarniać, że hości będą nam kazać podawać im śniadanie do łóżka, myć im stopy i prać ręcznie ich bielizne : D[/quote]
Zgadzam się w 100% -
balbina > 18-10-2012, 20:22
: ) a właściwie przeglądałam swoje posty i myślałam że czegoś się dowiem w jakiej sytuacji jesteś, czy jedziesz, czy jesteś w USA, jaka agencja, co kiedy jak i po co , ale sie nie dowiedziałam - to zapraszam to wypowiedzi : DDD
W sumie to miałam wyjechać w październiku i na moim APC roomie miałam cały czas tą starą datę.. w sumie dość długo, niedawno Pani z Gawo napisała mi, że mam przesłać aneks do umowy, że jednak chcę wyjechać później no i w końcu ten aneks doszedł, teraz czekam tylko jak agencja amerykańska odnowi, aktywuje(ponownie; / ) mój room... Mam nadzieję, że ruszą się z tym, ale się nie zapowiada... Na razie czekam 1 dzień ; D
Także tak naprawdę jestem i byłam o jakiegoś czasu tylko w IE, jea..
edit: ooo właściwie to już mi zmienili moją datę dostępności, więc super! : ) -
darusia93 > 20-10-2012, 18:40
Słuchajcie dziewczyny... wiem, że ten wątek, który chciałabym poruszyć jest już na forum, ale może rzucicie na niego jakieś świeże spojrzenie. Mianowicie chodzi mi o prezenty dla hostów.
W prawdzie do lutego kupa czasu, ale wiecie jak to jest, jak wcześniej coś wpadnie w oko to nie zawadzi kupić, do lutego się nie zepsuje ;D
Czytając blogi róznych au pair zauważyłam, że większość dziewczyn zdecydowanie stawia na słodycze dla całej rodziny no i ewentualnie wódkę dla hosta. Osobiście uważam, że nie warto wieźć słodyczy za ocen, bo oni tam tego mają pełno. A alkohol? No cóż, nie zawsze może okazać się trafionym prezentem.
Co wobec tego?
Moja hostka jest w połowie Polką i przyznała sama, że bardzo interesuje ją polska kultura, chociaż nigdy w Polsce nie była. Postanowiłam więc skorzystać ze standardu i kupić jej jakąś wypasioną książkę o Polsce, oczywiście po angielsku.
Mały Jake lubi muzykę, postanowiłam więc kupić mu flet i nauczyć go grać.
Emma... jeszcze nie wiem co jej kupię, ale nie chciałabym niczego oklepanego.
No a host? Kiedy spytałam wprost, co by chciał dostać, powiedział, że mam się nie kłopotać. No wiadomo, z grzeczności tak powiedział. Co nie zmienia faktu, że niczego się nie dowiedziałam.
Co zatem proponujecie? Macie jakieś ciekawe pomysły na prezenty?
Błagam, miejcie! -
alesliw > 20-10-2012, 20:31
dziś byłam w C&A i mieli charmsy dla dziewczynek, 3 po 7,9 (chyba) . Sądząc po cenie to jakoś beznadziejna. Ale dla dziewczynki, która zapewne i tak, po paru dniach to rzuci w kąt, na początku bedzie fajną sprawą, chyba że ma jakieś 3 latka- to odpada bransoletka... była tez taka dziecinna biżuteria z Myszką Miki, nie droga. Dziewczynki lubia takie pierdoły, i chyba się z takich rzeczy cieszą. Albo mozna kupić , jesli ma długie włosy, jakies opaski, gumki. Potem bedziesz mogła ją czesać, chociaż z drugiej stony pewnie ma tego mnóstwo w domu... -
sylvia > 21-10-2012, 15:29
Ja znalazłam nawet fajną stronkę, może tam coś będzie ciekawego.
Są interesujące rzeczy (oczywiście pomiędzy całą masą badziewia)
http://www.polskie-pamiatki.pl/ -
balbina > 21-10-2012, 16:35
o na pierwszej stronie karty z Warszawy - myślę, że to bardzo uniwersalny prezent, a wiadomo karty zawsze moga się przydać - czy to wycieczka, w podróży ; ) Zapiszę sobie tę stronkę - dzięki : ) -
janette > 29-10-2012, 19:18
Cześć dziewczyny
Ja mam planowany wyjazd luty 2013, ale jestem dopiero na etapie załatwianie formalności, konkretnie czekam, aż mój ex szef odeśle mi pocztą referencje bo reszta już gotowa, a dziś zabieram się z kolegą do majstrowania jak dla mnie najgorszej części aplikacji - filmiku...
Prawdę mówiąc jak patrzę na to co do tej pory nagrałam, to widze to w ciemnych barwachczuję się jak idiotka + te moje głupkowate miny i tragiczny angielski (50 razy nagrywanie tego samego )
Tak swoją drogą wy też jesteście pełne obaw?
Ja od miesięcy wertuję forum i mam problemy z zasypianiem bo już mi się koszmary śnią -
agnieszka89 > 29-10-2012, 20:05
Hmm ja bardzie martwię się teraz o moje studia. Jeszcze zbyt odległy jest dla mnie wyjazd. I mam inne zmartwienia na głowie.
Pewnie jak bym nie miała innych zmartwień to już teraz byłabym przerażona.
A tymczasem mam kolejny match i w dodatku znowu z okolic DC. Chyba jest mi przeznaczony Washington