• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rematch

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Rematch

• Rematch
  • Re: Rematch

hjudi > 08-06-2013, 17:57

Tak jak mówię, wszystko zależy jak się trafi Ty masz naprawdę super lcc i nie ma co generalizować! Raz się trafi lepiej, raz gorzej. Program au pair może być super przygodą, może być koszmarem, ale anyway - dużo Cię nauczy. Ja przez ten miesiąc dostałam po dupie, ale teraz jestem chwilowo baaardzo szczęśliwa tu, gdzie jestem i nigdy nie powiem, że żałuję, mimo wszystko. Choć na początku powiedziałam, że to był idiotyzm, bo rzuciłam pracę, wydałam kupę pieniędzy na prywatne lekcje pływania, angielskiego i inne, ale teraz tak czy siak wiem, że lekcja życia bardzo pouczająca i bezcenna.

Dziś mam rozmowę z samotnym ojcem, ale...tylko dzięki host mamie koleżanki. Bo dała ogłoszenie.

Był w programie au pair w przeszłości i teraz rozważa by znów dołączyć. Mamy spotkanie face to face bo jest z tej samej miejscowości

Bo akcji z moją host mamą kazała zmienić mój profil bo na początku nie zgodziłam się na samotnych ojców.

Po tym jak jedyną osoba, która ze mną rozmawiała w moim ex domu był ojciec bo hostka zaginęła w akcji (hostka widmo, to też jest dobra historia, taka busy jest, że mieszkasz pod jednym dachem a 3 dni nie widzisz łuhu- nie wiem nawet czy spała w domu z czw na pt, wiem, że ze środy na czwartek tak, ale była podobno zbyt męczona by porozmawiać ze mną o zaistniałej sytuacji) zdecydowałam się, a w sumie czemu nie, czasem z ojcem łatwiej się dogadać niż z matką. DOdam, że mój ex host dad był naprawdę normalnym i fajnym człowiekiem, jeden sprawa - PANTOFEL. Kiedy ona mówiła, on jak dzieci i ryby - głosu nie miał.

I tak nie tracę nadziei i cały czas wierzę, że to będzie fajny rok i uda mi się tu zostać

hjudi > 10-06-2013, 18:04

Jeszcze chciałam tylko dodać - nie zawsze jest tak jak w moim przypadku. Z tego co mi wiadomo, w CC dziewczyny w rematchu są traktowane priorytetowo- więc nie sugerujcie się moją sytuacją.

Każda agencja jest inna, każda LCC jest inna, także nie ma co patrzeć przez pryzmat mojej sytuacji - jak koleżanka wyżej opisała, czasem można naprawdę zyskać szanse na super rodzinę.

Wiele jest takich historii, że po rematchu dziewczyny naprawdę odżyły

W każdym bądź razie po interwencji host mamy koleżanki i moja agencja zaczęła działać, na roomie cicho, ale dałyśmy kilka ogłoszeń i odzywa się np rodzina, która jeszcze nie jest w agencji, ale chce dołączyć, dziś może będę miała interview

Jarzebinka > 10-06-2013, 19:13

U mnie mimo tego, że LCC się stara, jest cisza... Były mną zainteresowane 4 rodizny, a żadna się nie odezwała... A ja tak bardzo chce tutaj zostać... Niestety nie chce się pchać do gorszego miejsca...

niepodrodze > 10-06-2013, 21:07

Jarzebina- co się stało? Nawet nie wiedziałam, że jesteś w rematchu.

irmina > 10-06-2013, 21:33

Ja też, pisz co się dzieje...

Jarzebinka > 11-06-2013, 5:05

Niestety tak wyszło, jak znajdę rodzinę i wszystko się uspokoi to opisze na blogu... Trzymajcie kciuki, żebym do PL nie wróciła!! Bo na razie czuję się jak mój avatar!!

kasiara > 15-07-2013, 20:14

Masakra jakaś! nigdy nie wiadomo na co się trafi.

ajłona > 18-08-2014, 2:08

hej ! zastanawialm się czy ktoś jeszcze zagląda na to forum jednak zaryzykuję i zapytam... do końca programu zostało mi 4,5 miesiąca. w mojej hostrodzinie czuję się fatalnie, nie chce już wchodzić w szczegóły ale chodzę ciągle zestresowana, moja HM ciągle chodzi naburmuszona nie wiadomo dlaczego i generalnie jest beznadziejna atmosfera, jest tak już od bardzo długiego czasu, o rematchu mysle w zasadzie od samego początku, sama nie wiem dlaczego nie zdecydowałam się na niego wcześniej. I tu pojawia się moje pytanie:  jak myślicie, czy mam jakąś szansę znalezienia rodziny na tak krótki okres czasu ? a moze same macie podobne doświadczenia, lub jakieś wasze kolezanki ? serio już nie wiem co robić ;/ nie chce wracać jeszcze do PL ale w tej rodzinie chyba zaraz zwariuję !
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia