• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Oczekiwanie na rodzinke

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Oczekiwanie na rodzinke

• Oczekiwanie na rodzinke
  • Re: Oczekiwanie na rodzinke

rafcioo28 > 14-08-2012, 20:17

czesc,

wiecie co bo nie wiem co mam zrobic... odezwała sie jedna rodzinka, rozmawiałem z nia i jest fajna, dzisiaj bedziemy rozmawiać dalej i podejmniemy chyba juz ostateczna decyzje... duzo w sumie rozmawialismy przez skypa, duzo pisalismy. ale dzisiaj patrze na au pair roomie ze juz mam ta rodzine w "past interviews" i co teraz ? czy to nic nie przeszkadza ?

braxii000 > 14-08-2012, 22:45

rafcio raczej nie przeszkadza, ja pisze z 3 rodzinkami i jednego dnia mam ich w past a drugiego znowu normalnie. nie wiem od czego to zależy, trochę to wkurzające, bo czasami mam ochotę zerknąć na jakiś profil a nie mogę.

cien_wiatru > 14-08-2012, 23:53

Taka cisza w APC, że zastanawiam się nad składaniem dokumentów do APiA. I teraz powiedzcie mi proszę dziewczyny, czy to prawda, że w APiA musi minąć 3 miesiace od składania aplikacji do wyjazdu? Bo jeśli tak, to szkoda mojego czasu na wypełnianie papierów...

blonde > 14-08-2012, 23:58

2 miesiące Tzn oni tak piszą, że 2 miesiące, ale to chyba tylko taki pic... Jak pytałam tą konsultantkę, to mówiła, że wcale niekoniecznie, że można wcześniej.

Składaj, nic nie tracisz. W CC i APiA nie płacisz nic na wstępie, więc mozesz składac do obu...

cien_wiatru > 15-08-2012, 0:01

Dzięęęki!! Tak właśnie chyba zrobie, szczególnie, że właśnie nie trzeba nic płacić, tylko mnie skręca na samą myśl załatwiania tych papierków, proszenia się o referencje od nowaa! grr

A jeszcze mam pytanie odniośnie interview, czy trzeba na niego pojechać osobiście i spotkać się z konsultantką tak jak to jest w CC czy można załatwiać przez Skajpaja jak w GAWO?

Nimell > 15-08-2012, 0:03

w CC musisz stawić się na spotkanie informacyjne ;) na ich stronie są terminy i różne miasta podane ;)

cien_wiatru > 15-08-2012, 0:05

Taak, to wiem, nawet byłam na takim spotkaniu organizowanym przez CC, dlatego się pytam czy taka sama zasada panuje w APiA

blonde > 15-08-2012, 0:09

Tak, trzeba się spotkać z konsultantką. Ale to jest inaczej niz w CC, nie jest takie spotkanie w ustalonym terminie i miejscu, tylko dogadujesz się z konsultantką, jak Ci ją przydzielą, kiedy i gdzie ma to być

cien_wiatru > 15-08-2012, 0:09

Aha! Rozumiem, dzięęęki wielkie za pomoc!

blonde > 15-08-2012, 0:13

Ależ nie ma sprawy W razie czego wal jak w dym, chętnie pomogę Ci jak będziesz miała jakieś pytania, bo aplikowałam zarówno do CC jak i do APiA
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia