• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

blonde > 09-07-2012, 20:48

Oj kochana, ja to podkreślałam co drugie słowo Panie w agencji dobrze 'szkolą' w tym kierunku, żeby opisywać swoje zdolności i talenty. Zdjęcia mam odpowiednie. No być może filmik nie jest taki, że biegam, skaczę, latam i pływam, ale tez nie jest do końca tak że siedzę w ciemnym pokoju i gadam do kamery przez 3 minuty. No i własnie w tym rzecz, że ja już po prostu nie mam za bardzo jak ulepszyć tej aplikacji. Zrobiłam już wszystko no i teraz tylko pozostało mi czekać.

Zgadzam się z tym, że to jest ruletka. Przez pierwszy miesiąc miałam tak średnio 1 rodzinę na tydzień. Potem sypały się jedna po drugiej. A potem była cisza przez 3 tygodnie. Później miałam chyba jeszcze ze 4 rodziny, ale żadna z nich się nie odezwała. I tak oto już minęły 2 tygodnie od tego jak ostatnio miałam jakąś rodzinę na koncie i dalej cisza. No ale dalej czekam...

Może faktycznie jeszcze założę konto na greataupair, jak już się wszystkiego chwytać, to wszystkiego!

DariaAnnaJoanna > 09-07-2012, 21:00

Ja mam moim zdaniem całkiem fajny filmik przynajmniej w porównaniu z niektórymi. Jak przeglądam czasami na youtube albo na APC filmiki to większość z nich to siedzenie w ciemnym pokoju na tle meblościanki i gadanie do kamery więc oglądając mój to powinni rzygać tęczą mimo, że jakość nie powala Wzięłam też sobie do serca to co mówiły dziewczyny o uśmiechaniu się i szczerze się jak głupia

Ja myślę, że musimy tak czekać ponieważ los chce dać nam darmową lekcję cierpliwości to się przyda w pracy z dziećmi. A potem boom i perfect match

Tina > 09-07-2012, 21:10

Tak też myślałam, że macie aplikacje perfekcyjne

Ale na wszelki wypadek wolałam napisać

No to pozostało czekać. Ja za pierwszym razem czekałam 3 miesiące na rodzinkę...i znalazłam idealną

więc czasami warto poczekać i się pomęczyć

Trzymam kciuki

@Blonde na greataupair złosiło się do mnie dużo rodzinek z agencji...więc zawsze warto spróbować

DariaAnnaJoanna > 09-07-2012, 21:13

A jak to wtedy wygląda, oni są na greataupair i w agencji jak np APC też? Czy namawiałaś na przejście do agencji w której jesteś?

Tina > 09-07-2012, 21:27

rodzinki są z różnych agencji. Na pewno z APIA i CC. APC chyba też...ale nie wiem czy widziałam.

Są jeszcze inne firmy nieznane w PL.

Wygląda to tak że się rejestrujesz, tworzysz profil, żeby było łatwo to kopiujesz list, który masz na swoim profilu ap.

Na początku listu najlepiej napisać, że jesteś z PL i możesz wyjechać tylko przez agencję i wpisujesz nazwę agencji. Ja napisałam jeszcze, że jak znajdę perfect match to będę mogła nawet zmienić agencje.

Rodziny też często piszą, że jak znajdą perfect match to są skłonni zapisać się do agencji.

Później w wyszukiwarce dajesz USA, możesz wybrać stan albo i nie

Na dole po lewej stronie będzie taka opcja "keyword search" i wpisujesz "agency". To ułatwi sprawę.

Po prawej wyskakują wszytskie rodzinki które mają słowo agency w swoim profilu. Cóż...czasami (często) jest to NO AGENCY...

czasami piszą że oni mają jakąś swoją agency...ale bardzo często, że są w takiej i takiej agencji i szukają au pair.

Jeśli Ci wszytsko pasuje to wciskasz "+" i dodajesz ich do ulubionych.

Jeśli się im spodobasz i mają wykupiony membership to Ci odpiszą.

Trzeba uwarzać i nie dodawać do ulubionych rodzin jak popadnie, bo mogą zablokować na chwile konto

Do mnie się tak pare rodzin odezwało, ale ja szukałam tylko w Ca. Ale jest dużo rodzin na east coast szukających przez greataupair.

uff...mam nadzieję, że pomoże

DariaAnnaJoanna > 09-07-2012, 21:38

Super sprawa muszę nad tym się zastanowic. zwiększa to szanse wybrania sobie kogoś kto będzie pasował w 100% Jak dla mnie to geje, jedno dziecko, najlepiej dziewczynka mieszkający w słonecznej Californi lub gdzieś blisko Nowego Yorku

blonde > 09-07-2012, 21:41

haha, dla mnie tez geje to dobra opcja ^^

A jak to jest na tym greataupair, że rodzinki mogą do mnie pisać, ale ja do nich nie mogę, bo musiałabym coś wykupić?

blonde > 10-07-2012, 12:37

Założyłam konto na greataupair, a co tam, już po prostu chwytam się wszystkiego.

Napisałam jakiś czas temu do biura CC w Polsce ale to zupełnie nic nie dało. Myślicie, żeby napisać jeszcze do Bostonu?

Piotr > 10-07-2012, 13:08

[quote name="blonde"]Założyłam konto na greataupair, a co tam, już po prostu chwytam się wszystkiego.

Napisałam jakiś czas temu do biura CC w Polsce ale to zupełnie nic nie dało. Myślicie, żeby napisać jeszcze do Bostonu?[/quote]

Pisz do Bostonu nawet sie nie pytaj,ja tak zrobilem i mialem rodzine za rodzina,ja w IE jestem.Ja jestem male i mialem rodzine za rodzina a jest moze 5% rodzin ktore chca male,wiec to bylo pardzo pomocne.

Polskie biuro pisalo mi zebym nie pisal do USA poniewaz oni tego nie lubia,za przeproszeniem gowno prawda,kobieta bardzo mi chciala pomoc i to robila poniewaz byly efekty w postaci rodzin w roomie.

Wiec pisz do nich,mi bardzo pomogli,jak by nie biuro w USA to pewnie wciaz bym czekal na rodzine,piaty misiac to by byl.

blonde > 10-07-2012, 13:29

No dobra, napisałam. Jestem już chyba tak zdesperowana, że byłabym gotowa napisać do samego Obamy, gdyby mógł mi pomóc...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia