• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

scatty1626 > 06-07-2012, 0:54

Dobra decyzja podjęta, właściwei to nie jest tak, że czuję, że będzie niedobrze wręcz przeciwnie, przeraziło mnie to, że to już za 6tyg mam tam wyjechać. Match jest wyjeżdżam. Rodzina naprawdę jest w porządku, poza tym była Au Pair jest Polką, która przekazała mi wiele informacji, które przekonały mnie do tego, że jednak warto wyjechać i spróbować. Sama wiem, że im dlużej bym zwlekała byłoby mi trudniej się rozstać dlatego też 13 Sierpnia 2012 wyjeżdżam Shelburne, VT. witaj Ameryko )

DariaAnnaJoanna > 07-07-2012, 17:48

Gratulacje!!

Ja coraz bardziej się podłamuję. Myślałam, że to będzie wyglądać zupełnie inaczej. Pani z gawo powiedziała, ze jedyne co mogę zrobić to postarać się o więcej referencji. Mam około 990 godzin wiem, że nie jest to jakoś specjalnie dużo ale przecież wyjeżdżają dziewczyny które mają po 400. Nie za bardzo uśmiecha mi się kombinować teraz ze znalezieniem kogoś kto mi to wypisze. Mam fajny filmik, trochę zdjęć, prawo jazdy od prawie 3 lat więc nie wiem w czym tkwi problem. Najgorsze jest to czekanie na rodzinę. Sprawdzanie co chwilę maila z dusza na ramieniu. Pewnie wiecie o czym mówie i ta świadomośc, ze teraz już nic nie zależy do ciebie, trzeba czekać.

Piotr > 07-07-2012, 20:27

Raczej rodziny nie patrza na godziny,mialem jakies 16 rodzin do USA z dziewiecioma mialem kontakt.

Czesto chwalili moje trzy filmiki jak rowniez 50 zdjec 40 z dziecmi.Widocznie jak cie widza tak cie pisza.

Tez tu au-pair sie wypowiadaly na forum,ze rodzina nawet nie ogladala filmiku.Nie wiem z jakiego programu jedziesz ja jede z IE i u nich do jakiegos czasu bylo tak ze wysylali profil au-pair do rodzin,nastepnie zmienili to i rodziny wchodzily na profile au-pair(nie bylo kontaktu do rodzin,eraz jest).Jak to zmienili to nie mialem rodziny przez miesiac,w koncu napisalem do IE zeby przesylali moj profil do rodzin bo juz mija 3 miesiace od kiedy mam otwarty room. trzy miesiace to zdecydoawnie czas dopasowac sie do rodziny,pani z IE przesylala moj profil do rodzin i z jedna sie dopasowalem.Bardzo im sie podobaly moje filmiki.Ja mam 4 tys godz doswiadczenia i raczej to tylko liczba.Jesli na filmiku nie masz jak kierujesz samochodem to nagraj,czasami program daje takie wskazowki co nagrac, IE prosil mnie o to i nie tylko o to.Najlepiej jak male dziecko da samochodu wkladasz no i jedziesz.

Ludzie raczej sa leniwi i wola zobaczyc filmik zdjecia,niz czytac,ze ktos ma prawko od 3 lat.Wszystko zalezy od rodzin.

Ja tez zawsze najpierw zdjecia rodziny ogladalem,filmik moja przyszla rodzina ma,nastepnie opis.Raczej te 1tys godzin ktore masz sa wystarczajace.Jesili mozesz to nagraj kolejny filmik(tak jak pisalem ja mam 3 po jakies 3 min kazdy),no i wiecej zdjec,z dziecmi z rodzina z dziadkami,zeby przyszla rodzina widzala ze jestes bardzo rodzinna,z przyjaciolmi.

To powinno byc pomocne.

Zycze anielskiej cierpliwosci,bo wiem co to znaczy czekac na rodzine.

blonde > 07-07-2012, 23:00

[quote name="Piotr"]

Zycze anielskiej cierpliwosci[/quote]

Dobrze powiedziane, ANIELSKA cierpliwość - w nią się trzeba uzbroić... Czasami mam wrażenie, że oni nas w ten sposób testują, czy jesteśmy wystarczająco cierpliwi do pracy z dziećmi...

A tak na poważnie - u mnie dalej bez zmian. Jutro wybiją dwa tygodnie odkąd miałam jakąkolwiek rodzinę na koncie. A ostatni raz rozmawiałam z jakąś rodziną DWA MIESIĄCE temu. Już nie pamiętam co znaczy skype (bo w innych celach go raczej nie uzywam). Pani w agencji twierdzi, że mam być bardziej cierpliwa. Ok, ja to wiem. Byłam cierpliwa przez 3 miesiące. Ale już niedługo stukną 4 i pomału ta moja cierpliwość się kończy. Ale co mogę innego zrobić, niż tylko czekać? Więc czekam. Niecierpliwie, ale czekam.

I mam nadzieję, że kiedy wreszcie po tej suszy przyjdzie deszcz w postaci maila o tytule 'you have a match', to będzie to ten jeden jedyny, perfect match.

merti > 07-07-2012, 23:01

[quote name="blonde"]I mam nadzieję, że kiedy wreszcie po tej suszy przyjdzie deszcz w postaci maila o tytule 'you have a match', to będzie to ten jeden jedyny, perfect match.[/quote]

Życzę Ci tego z całego serca <3

Baskah > 09-07-2012, 15:35

Też Ci życzę Znalezienie rodzinki idealnej...

Mnie też to niedługo czeka... stres jest ogromny. Ja mam tylko 4 zdjęcia.. muszę dodać więcej. myślałam że 4 starczą

blonde > 09-07-2012, 16:24

A w jakiej agencji masz aplikację? Bo w APiA 4 wystarczą i na dodatek chyba nie można dodać więcej niż 6... W CC nie pamiętam ile jest minimum, ale max 20 i tyle też miałam. A inne agencje to nie wiem. Ale generalnie im więcej zdjęć tym lepiej, bo oni w ogóle chyba najbardziej patrzą na zdjęcia i film...

DariaAnnaJoanna > 09-07-2012, 20:05

[quote name="Piotr"]

Zycze anielskiej cierpliwosci,bo wiem co to znaczy czekac na rodzine.[/quote]

I na dodatek z każdym dniem człowiek się coraz bardziej zniechęca. Ja myślę, że nie jest się w stanie nic zrobić aby uatrakcyjnic profil bo prawda jest taka, że każda rodzina szuka czegoś innego. Dużo zdjęć i filmik bo ludzie to wzrokowcy

Ja trochę dramatyzuje, wiem o tym Chyba każdy kiedyś znajdzie tą idealną rodzinkę do której pojedzie. Ja jestem w APC i IE. W IE przez pierwszy miesiąc miałam tylko jeden match. Zdenerwowałam się i wysłałam do nich maila. Od soboty zainteresowały się mną już 2 rodzinki. Tej pierwszej musiałam odmówić podczas rozmowy na skype ponieważ ich była au pair , którą odesłali do domu prawie spowodowała wypadek samochodowy i teraz mają duże oczekiwania i będą przewrażliwieni na tym punkcie a ja przez trzy lata prawie nie jezdziłam samochodem poniewaz studiowałam poza domem a swojego auta nie posiadam, więc troche się bałam, ze moja jazda będzie budziła jakies zastrzezenia i moja przygoda szybko się skończy. Lepiej byc szczerym na samym początku.Druga rodzinka nie ma uzupełnionego profilu, widnieje tylko informacja, że maja 3 letnie bliźniaczki. Nota bene na pięc rodzin, które się mną zainteresowały cztery miały bliźniaki Chyba taka rodzinka jest mi pisana.

Dzisiaj miałam też match z APC ale od razu odmówiłam. California, 6cio miesięczne bliźniaki, matka mówi po polsku i do dzieci miałabym też mówić w tym języku, fani przyrody, bez auta, nie jedzą nic przetworzonego a na dodatek nie używają pampersów więc pieluchy miałabym prac To jeszcze bym przeżyła ale wydaje mi się że dwójka takich maluszków to trochę za dużo w zbyt małym wieku

blonde > 09-07-2012, 20:17

[quote name="DariaAnnaJoanna"]Nota bene na pięc rodzin, które się mną zainteresowały cztery miały bliźniaki Chyba taka rodzinka jest mi pisana.[/quote]

U mnie bodajże 7 na 11 to byli Żydzi Więc też się tak śmiałam że rodzina takiej religii jest mi pisana

Tina > 09-07-2012, 20:36

A u mnie 17 na 20 rodzin był z Waszyngtonu...więc uznałam to za znak

Jeśli chodzi o Wasz przestój na room'ach...to muszę Wam powiedzieć, że to ruletka...jedni po paru dniach mają perfect match inni czekają długo...

Ale co możecie zrobić...

jeśli chodzi o filmik: siedzicie tylko i mówicie przed kamerką? Czy też sie ruszacie? Tzn bawicie z dziećmi, jeździcie autem, gotujecie itp?

Rodzinki BARDZO zwracają uwage na filmik. Pierwsze wrażenie jest najważniejsze

Wiem, że to oklepane...ale trzeba się uśmiechać uśmiechać i jeszcze raz uśmiechać na filmiku. Często rodziny oglądają filmiki z dziećmi i pytają ich o zdanie.

Zdjęcia. Może wyda wam się to dziwne...ale macie "odpowiednie" zdjęcia? Nie wiem jak to określić...ale chodzi mi o to czy np. nie macie zbyt wyzywających ubrań...czy nie jesteście np w bikini? Zdjęcia z imprez też nie są mile widziane przez rodziny.

Czy na maxa opisalyście swoje talenty? Blonde zauważyłam, że Ty masz zdolności malualne i jesteś kreatywna. Trzeba to podkreślać w każdym zdaniu

Nie wiem czy już próbowałyście, ale na greataupair jest dużo rodzin, które są już w agencjach i szukaja też tam dziewczyn.

Ja też życzę Wam cierpliwości. Na pewno się uda!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia