-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
Tina > 04-07-2012, 13:18
Ahaaa
czyli już masz międzynarodowe znajomości
wiesz...z tego co ja wiem to jak z jednego biura dziewczyny wylatują w ten sam dzień to raczej lecą razem.
Tzn jak ja leciałam ostatnio (trochę dawno to było...) to dostałam kontakt do dziewczyn które leciały ze mną. I było nam raźniej -
Natalii > 04-07-2012, 14:05
póki co wiem, że przesiadkę będę miała w Niemczech, pewnie w Frankfurcie. Będziemy w kontakcie -
blonde > 04-07-2012, 21:56
Wiecie co, już serio zaczynam tracić cierpliwość... Minął już termin składania podań na studia, a ja żadnego nie złożyłam. Bo twardo idę w swoim kierunku, chcę jechać do USA. W sprawie własnych marzeń nie idę na kompromis. Ale wiecie co jest najgorsze? Że szukanie rodziny to tak naprawdę czekanie na rodzinę. Takie bierne czekanie, którego nienawidzę. Zrobiłam chyba wszystko, co mogłabym zrobić. Założyłam konto w drugiej agencji, postarałam się o dobrą aplikację, pisałam do różnych LCC, napisałam ostatnio nawet do biura CC.
Ale mail dalej milczy jak zaklęty, żadnych matchy. W APiA mam dopiero room co prawda od tygodnia otwarty, więc nie ma się co martwić. A w CC od ponad tygodnia cisza.
To wszystko jest takie niesprawiedliwe... dlaczego niektórzy mają matche zaraz po założeniu roomu, pierwszy czy drugi match jest perfect itp. itd. A ja sie 'bujam' z tym i denerwuję od 3 miesięcy i co? I nic! Jestem jakaś gorsza? No nie jestem. Tak się starałam przy aplikacji, napisałam ładny, długi list, mam sporo doświadczenia, prawo jazdy od jakiegoś czasu, dobrze mówię po angielsku... Wszyscy w agencjach mi mówią, jaką to nie mam świetną aplikację. Dlaczego to się nie przekłada na znalezienie świetnej rodziny??
Wybaczcie mi to, co napisałam, ale musiałam gdzieś się 'wygadać'. Żeby nie było - nie uważam się za lepszą od innych, o nie! Po prostu, nie uważam się też za gorszą i nie wiem dlaczego nie mogę znaleźć rodziny. To mnie kosztuje strasznie dużo nerwów, a czas na poszukiwanie mi się kończy... -
merti > 04-07-2012, 22:46
blonde, strasznie Ci współczujęMoże zmień coś w aplikacji? Nagraj filmik czy coś. Podobno 80% rodzin patrzy tylko na au-pairki z filmikami? A do GAWO / proworku nie chcesz złożyć? Może załatw sobie jeszcze jakieś referencje ... nie wiem.
W każdym razie na 1000000000% znajdziesz rodzinkę i nie ma co się tym przejmować. Przecież dziewczyny z beznadziejnymi aplikacjami znajdują. Ty po prostu masz pecha. Jednak kiedy byś nie znalazła rodzinki to i tak spędzisz w USA wspaniałe 12 miesięcy i spełnisz swoje marzenie. Tego się trzymaj kochana ! -
blonde > 04-07-2012, 22:50
Mam filmik, praktycznie od razu go nagrałam. Złożyłam aplikacje do CC/APiA, bo tam nie trzeba płacić żadnych zaliczek... To prawda, mam jakiegoś pecha. No i najgorsze jest to czekanie i ta cisza na roomie... Tak bardzo juz bym chciała mieć rodzinę, załatwiać wizę, kupowac walizkę i takie tam.
Dziewczyny, które mają już host rodziny - szczęściary z Was, doceńcie to -
merti > 04-07-2012, 23:18
Ja tam w sumie i Tobie zazdroszczęBo ja będę siedziec w Polsce jeszcze całyyy rok zapewne. I dopiero wtedy będę mogła przeżywać Twoje rozterki. Nawet czekania na rodzinę nie mogę się doczekać .
A pisałać do różnych LCC w stanach? Może one coś mają dla Ciebie? -
DariaAnnaJoanna > 05-07-2012, 0:07
Znam Twój ból. Mam otwarte roomy w APC i IE od miesiąca i cisza, w każdym tylko jedna rodzina była. Nie wiem w czym leży problem. Bardzo chciałabym wyjechac w sierpniu poniewaz po powrocie chce iść na magisterkę a rozmowy wstępne sa we wrześniu. Zaczynam coraz bardzie się denerwować. -
mamecia > 05-07-2012, 17:28
[quote name="Natalii"]póki co wiem, że przesiadkę będę miała w Niemczech, pewnie w Frankfurcie. Będziemy w kontakcie[/quote]
A też lecisz 6 sierpnia? Jeśli tak to czekam na informacjęMój lot w ogóle będzie inaczej wyglądał niż mi mówili. Bo uprzedzali żebym się nastawiała na przesiadkę w Niemczech i do Niemiec miałam lecieć z Wrocławia. A lecę z Warszawy przez Zurych
[quote name="Tina"]Ahaaa
czyli już masz międzynarodowe znajomości
wiesz...z tego co ja wiem to jak z jednego biura dziewczyny wylatują w ten sam dzień to raczej lecą razem.
Tzn jak ja leciałam ostatnio (trochę dawno to było...) to dostałam kontakt do dziewczyn które leciały ze mną. I było nam raźniej[/quote]
No tak się złożyło, że jakaś Hiszpanka założyła grupę na facebooku, jest nas już około 40 o ile dobrze pamiętam, mamy ze sobą już meeeega dobry kontakt. Jedna nawet zaprasza mnie przed wylotem do US do siebie do Hiszpanii hahaTakże mam nadzieję, że szkolenie będzie fajnee, ze względu na tych ludzi których juz poznałam
@blonde, DariaAnnaJoanna
Ja też od stycznia do maja miałam ponad 20 matchy w CC,z czego tylko dwie rodziny się do mnie w jakiś sposób odezwały. Złożyłam aplikację do APC i już po prawie dwóch tygodniach miałam perfect match. To jest naprawdę jedna wielka loteria i nie można myśleć, że jesteście gorsze. Na każdego przyjdzie pora i wiem że może się powtórzę, ale trzeba być cierpliwym!
I powodzenia dziewczyny! -
scatty1626 > 05-07-2012, 20:14
Dobra dziewczyny teraz moja kolej.
Sytuacja wygląda następująco. W roomie mam rodzinę z Vermont, nie jestem do niej w 100% przekonana trójka chłopców, ale rodzina wydaje się naprawdę miłą rodziną... kompletnie nie mam pojęcia co robić poczekać na następny match czy zaryzykować...
naprawdę jest to ogromnie ciężka decyzja .... -
mamecia > 05-07-2012, 20:32
[quote name="scatty1626"]Dobra dziewczyny teraz moja kolej.
Sytuacja wygląda następująco. W roomie mam rodzinę z Vermont, nie jestem do niej w 100% przekonana trójka chłopców, ale rodzina wydaje się naprawdę miłą rodziną... kompletnie nie mam pojęcia co robić poczekać na następny match czy zaryzykować...
naprawdę jest to ogromnie ciężka decyzja ....[/quote]
Jak nie jesteś pewna to nie ma sensu ryzykować, nic na siłę. Jedziesz tam żeby przeżyć fajna przygodę a nie użerać się z rodzinką którą wybrałaś bo chciałaś koniecznie wyjechać. Będziesz napewno czuła w końcu że to jest perfect match i wtedy nie będziesz miała żadnych wątpliwości i sama zobaczysz że to wtedy nie jest wcale taka ciężka decyzja