• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Poznajmy się lepiej;)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Off-topic czyli luźne rozmowy

• Mess

• Poznajmy się lepiej;)

• Wątek zamknięty
  • Poznajmy się lepiej;)
  • Re: Poznajmy się lepiej;)

Nathalie > 07-05-2011, 19:28

zeszyt i pióro. Moja mania pisarska mnie przeraża

Szalony wakacyjny romans czy wakacje z facetem?

Kasia2027 > 07-05-2011, 21:27

ymmm wakacje z mężczyzną

Na lato: szorty czy spódniczka??

mona_lisa > 07-05-2011, 21:34

szorty

minimalne bikini czy sexy,kostium jednoczęściowy?

Nathalie > 08-05-2011, 13:20

Hm... To drugie, choć nie mam figury^^

Spacer po lesie czy po plaży?

anetaar > 08-05-2011, 15:50

Zdecydowanie po plazy.

Lato w gorach czy nad morzem?

Nathalie > 08-05-2011, 15:54

zdecydowanie w górach

Zdecydowałabyś się zostać au pair w Chinach?(taką ofertę dostałam dziś z proworku)

KajaWroc > 08-05-2011, 15:56

zdecydowanie tak - pobyt w chinach wpisany w cv robi wrazenie,ale trzeba sie liczyc z tym ,ze mozemy trafic na naprawde okropnych ludzi z naszego punktu widzenia,duzo osob z europy i usa jezdzi do chin na kilka miesiecy ..

bardzo podoba ci sie kolega z pracy ,ale rzadko razem pracujecie a ty niedlugo sie zwalniasz i wyjezdzasz -co robisz? odpuszczasz?

anetaar > 08-05-2011, 17:12

Jak najbardziej bym nie odpuscila. Bo jezeli sie nie uda, to wyjedziesz i nie bedziesz musiala go juz w pracy widywac, co ulatwia pozniejsza ewentualna sytuacje. Jezeli jednak mialaby sie to przerodzic w cos trwalszego to zdecydowanie trudniejsza sytuacja, bo wtedy pojawia sie dylemat co zrobic, zostac dla niego, czy wyjechac i zrezygnowac z faceta. Juz raz przez cos takiego przechodzilam, tyle,ze nie z kolega z pracy. Po LO chcialam wyjechac gdzies jako au pair na rok, najlepiej po pol roku w innych krajach. Poznalam faceta i dla niego zostalam w PL i poszlam tu do pracy. A co wyszlo ze zwiazkiem, rozpadl sie. Dlatego ja teraz jestem madrzejsza o tamta sytuacje i przed wyjazdem teraz mowie sobie, zadnych facetow, bo to tylko skomplikuje sytuacje.

idac za ciosem. Masz juz uzgodniona rodzine jako au pair, ale w miedzyczasie poznajesz faceta, z ktorym Ci sie uklada i rodzi sie z tego cos powazniejszego. Co robisz? Zostawiasz faceta i wyjezdzasz, czy zostajesz dla niego?

KajaWroc > 08-05-2011, 17:25

po 1wsze :

* zalezy ile facet ma lat

*zależy skąd jest ta rodzina -czy z usa czy z europy

*zależy na jaki okres

ale wiesz co chyba bym pojechala...zaprosilabym go do siebie , wiem ze to ciezkie , ale mysle ze jesli facetowi naprawde na czyms zalezy to z tego nei rezygnuje tzn. jesli zalezy mu na pracy/wyjezdzie za granice, karierze w wojsku (czyli np.z Wroclawia musi przeprowadzic sie do szkoły w Koszalinie) to mimo ze poznaje dziewczyne i nawet sie w niej zakochuje to z tego nei rezygnuje tylko ja stawawia przed faktem dokonanym ,jesli zalezy mu tez na dziewczynie to mimo wszystko z niej tez nie rezygnuje...wiem ze odrazu w glowie rodza sie watpliwosci ze "wszystko sie rozwali" ale dlaczego my kobiety zawsze musimy sie tym martwic i to zawsze my rzucamy swoje plany w kat bo nic piekniejszego niz zwiazek nas nie spotka i nie mozemy zyc bez tego jedynego - mowie to bez ironii-poprostu tak jest- jak sie zakochujemy to nie potrafimy normalnie funkcjonowac ..bo chcemy byc tylko z Nim,taka nasza natura..a czasami lepiej byc troszke brutalnym i w stosunku do uczuc faceta ale ze sobą samą tez czasem trzeba brutalnie postapic..

reasumując - jadę ale nie koncze znajomosci ,pytam sie o jego zdanie czy wyobraza sobie zwiazek na odleglosc ,jesli odpowiedz jest na "nie" to z "romansu" przechodze na zwykle "kolega-kolezanka" ale po powrocie "pukam do jego drzwi" haha

moje pytanie:

cwiczysz regularnie? plywanie/silownia /aerobic itd??

anetaar > 08-05-2011, 17:40

Ja zrezygnowalam, co prawda nie do konca, ale jednak. Mialam jechac na pol roku do Chorwacji jako au pair. Przez niego podziekowalam rodzince i pojechalam na 3 miesiace do Irlandii, do rodziny u ktorej bylam au pair rok wczesniej. On 7 lat starszy, wakacyjna probe tamtem zwiazek przetrwal, bylismy ze soba jakies 2 lata. Potem sie rozeszlismy a on znalazl sobie jeszcze mlodsza, od niego prawie 11 lat. Ja sie ciesze,ze nie jestesmy juz razem, bo wygaslo miedzy nami, obrzydza mnie jego terazniejszy zwiazek, dla mnie podchodzi to za kryzys wieku sredniego no i legalna pedolifie. On i jego "dziewczyna" mnie teraz nienaidza, ciekawe co im zrobilam, ale luz, wylaczylam sie juz z tej spolecznosci.

Kolejne pytanie. ekstremalna prpopozycja wyjazdu na wakacje, na kilka dni ze znajomymi. Dzien wyjazdu: jutro. Rzucasz wszystko i jedziesz i zastanawiasz sie, bo wolisz takie rzeczy wczesniej zaplanowac.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia