-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
kusia2 > 28-06-2012, 13:26
13 sierpnia - Jersey City z APIA -
blonde > 28-06-2012, 23:57
kusia gratulacje!!
a ja ogłaszam wszem i wobec (że pomimo mojej niepotrzebnej paniki) otworzyli mi dziś room w APiA! no i czekam teraz na dalszy rozwój wydarzeń.
a oprócz tego w CC też jest nadzieja na jakiś ruch na roomie, bo dwie LCC obiecały mi w miarę swoich mozliwości pomóc mi w szukaniu rodziny. także jestem pełna nadziei! -
Efka87 > 29-06-2012, 4:17
Gratulacje!!!
kralowa jest w south orange!!! zaraz do niej zadzwonię z informacją
[quote name="madlu"]Witam ponownie!!!))
Dawno mnie tu nie bylotrochę działo się przez ten czas na moich kontach, ktore mialam az w 4 agencjach, ale nic nie pisalam bo podrozowalam i nie mialam za bardzo czasu na odpisywanie rodzinkom, a co dopiero na udzielanie sie na forum
tak więc oficjalnie mogę napisać, że 24ego WRZEŚNIA JADE DO USAI BEDE MIESZKAC W SOUTH ORANGE, NJ - bardz blisko NYC! ahhh, strasznie sie ciesze ze wreszcie znalazlam tą perfect family. Dziewczyny, NAPRAWDE WARTO CZEKAC!
Szukałam rodzinki jakieś 3 miesiące.. przez wiekszość czasu mialam zlozone aplikacje w 3 agencjach: IE, APC i CC. W prawdzie coś działo się na tych kontach, ale zglaszaly się do mnie rdzinki ktore kompletnie mi nie odpowiadaly (np. dzieci , ktore mialy się urodzic na kilka dni przed moim przyjazdem, czyli noworodki; 4 dzieci ;itd). Mimo , ze na profilu mialam zaznaczone ze chce sie opiekowac dziecmi ktore maja conajmniej 6 miesiecy i ze nie chce sie zajmowac az czworka dzieci, to jakos nie zwracano na to uwagi. Wiec zlozylam aplikacje do APIA . W ciagu 2 tygodni mialam 2 matche, no i ten drugi okazal się PERFECT!Bede się zajmować dwiema dziewczynkami w wieku 5 i 8 lat.. Mega urocze! a ich rodzice są przezabawni i przemili
Dodam jeszcze, ze moja kolezanka nie miala ani jednej rodzinki na profilu w CC przez 3 miesiace, a w APIA w dzien po zlozeniu aplikacji miala juz 2 matcheno i placement tez juz ma zalatwiony
Wiem , ze kazdy moze miec wieksze szczescie w roznych agencjach. Podsumowując, we wszystkich biurach razem mialam okolo 25 matchy i w sumie losowe bylo to, ze akurat w APIA znalazlam tą wymarzoną rodzinkę. Osobiście uwazam, ze warto jest się zglosić do kilku agencji, zeby miec po prostu wieksze szanse
Jakby ktoś się wybierał na szkolenie 24ego wrzesnia, to niech smialo pisze. Tak samo jesli ktos bedzie w okolicach New Jersey & New York
POWODZENIAAAAAA![/quote] -
DariaAnnaJoanna > 30-06-2012, 1:30
Wreszcie coś się ruszyłoRodzinka z Larchmont, NY. Trójka dzieci- chłopiec 4 lata i 2 letnie bliźniaki chłopiec i dziewczynka. Czuje, że to nie to. Lokalizacja idealna, mieszkają 5 minut od plaży i 30 minut pociągiem od Manhattanu. no ale lokalizacją to jak wiadomo nie wszystko. Rodzice sa jacyś dziwni, z góry zaznaczyli, że chcą żeby au pair była niezależna jeździła sobie do NYC i generalnie po pracy nie wchodziła im w paradę a ja raczej nie tego oczekuje Między wierszami da się wyczytać, że dzieciaki głośne i uparte. Porozmawiam na skype może okaże się, że jestem w błędzie ale chyba dla wspaniałej lokalizacji nie warto męczyć się z kimś kto nam nie odpowiada. Powiedzcie mi dziewczyny jak grzecznie dać po rozmowie do zrozumienia, ze nic z tego? -
agata.gda > 30-06-2012, 1:36
haha też mam tą rodzinkę z LarchmontWymieniliśmy kilka maili. W niedziele mam z nimi rozmawiać na skypie. Zobaczymy Ale póki co mam dokładnie takie same odczucia co Ty- to chyba nie to -
monix90 > 01-07-2012, 1:15
O LOL, do mnie tez się odezwali, i mam mieć z nimi skype w poniedzialek,ale tak samo nie jestem do nich jakoś przekonana...;/;/, Agata napisz mi w niedziele co i jak po rozmowie na priv a tak BTw dzien wcześniej odezwala sie do mnie druga rodzinka( z inter exchange) mieszkają w NJ 10 min do midtown NYC ,także lokalizacja mega ...,no i ich list wywarł na mnie mega pozytywne wrazenie(w przeciwieństwie do poprzedniej rodzinki), nadal siedzą na profilu,Kobieta napisała ze umówimy się na skype ale narazie cisza, tylko room nadal zajmuja,,,.. i maja 2 dzieci tez blizniaki chlopczyk dziewczynka;d, może do którejś z Was tez pisali ? -
DariaAnnaJoanna > 01-07-2012, 14:52
Ja z tymi z Larchmont rozmawiam dzisiaj i mam troszkę wyrzuty sumienia, że zawracam im tyłek skoro w zasadzie jestem na nie. No chyba, że mnie zaskocząNie zachęcają swoim opisem A powiedz coś więcej o tej rodzince z NJ, jak na razie brzmi super u mnie w IE puki co cisza jak makiem zasiał ale jestem dobrej myśli -
mamecia > 02-07-2012, 20:15
Lecę 6 sierpnia z Warszawy przez Zurych do Nowego Jorku. Strasznie dziwna ta trasa i jestem ciekawa czy ktoś może będzie mi towarzyszył, bo szukam, szukam i znaleźć takiej osoby nie mogę -
Tina > 04-07-2012, 10:39
@mamecia
napisz do biura, oni powinni wiedzieć czy ktoś jeszcze leci tego dnia. Czytałam na Twoim blogu, że inne dziewczyny już mają bilety. To nie lecicie razem? -
mamecia > 04-07-2012, 12:57
No tak mają bilety i będą ze mną na szkoleniu ale niestety to nie są PolkiDlatego szukam rodaczki, albo rodaka W Niemczech i z Monachium i z Frankfurtu i z Berlina ktoś leci a mi zrobili psikusa że lecę przez Zurych a niestety nie mialam stycznosci z nikim kto tez by mial taki lot A maila napisałam do agencji wczoraj z samego rana i w dalszym ciagu nie mam odpowiedzi, chociaz zawsze odpisywali max do godziny. Muszę się chyba zacząć do nich dobijać