• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

emka88 > 19-06-2012, 23:15

Ja dokładnie nie pamiętam jak było w moim przypadku w APiA, ale po spotkaniu to kwestia chyba kilku dniu do otworzenia roomu skoro już wszystkie papierki masz myślę też, że do 20 sierpnia spokojnie znajdziesz rodzinkę i uda Ci się wyjechać to w końcu jeszcze dwa miesiące

DariaAnnaJoanna > 20-06-2012, 19:09

Kurcze, rodzina z Chicago uciekła z profilu. Czuje, że szanse na znalezienie rodziny na sierpień maleją ;(

emka88 > 21-06-2012, 0:16

[quote name="DariaAnnaJoanna"]Kurcze, rodzina z Chicago uciekła z profilu. Czuje, że szanse na znalezienie rodziny na sierpień maleją ;([/quote]

Nie poddawaj się Myślenie pozytywne!!!

blonde > 21-06-2012, 0:39

Nie poddawaj się! Ja już szukam od 3 mscy i się nie poddaję

Rodzinka z trójką dzieci zeszła z roomu, nic się nie odzywali. A jutro mam interview w APIA, wish me luck!

emka88 > 21-06-2012, 10:25

[quote name="blonde"]Nie poddawaj się! Ja już szukam od 3 mscy i się nie poddaję

Rodzinka z trójką dzieci zeszła z roomu, nic się nie odzywali. A jutro mam interview w APIA, wish me luck![/quote]

Good luck!

monix90 > 21-06-2012, 12:56

HEj, wiem że gdzieś to pytanie już padło( i to pewnie nie raz),ale zapytam raz jeszcze Po jakim czasie od momentu otwarcia roomu miałyście matche z rodzinkami.

Mam konto w APC i IE

blonde > 21-06-2012, 17:56

To bardzo różnie... u jednych po kilku godzinach, u innych po kilku dniach. ja czekałam chyba niecaly tydzień. uzbrój sie w cierpliwość!

Nimell > 21-06-2012, 20:03

Poszłam za radą Natalii i popisałam na facebooku, że szukam rodzinki i tak oto odezwał się host James, żebym dała mu maila bo szukają au pair i jedna niemka która zna świetną rodzinkę, że są zainteresowani i proszę o maila, ciekawe czy się odezwą

teraz zamiast uczyć się do egzaminu, znów odświeżam pocztę ;D lol

madlu > 23-06-2012, 4:07

Witam ponownie!!! ))

Dawno mnie tu nie bylo trochę działo się przez ten czas na moich kontach, ktore mialam az w 4 agencjach, ale nic nie pisalam bo podrozowalam i nie mialam za bardzo czasu na odpisywanie rodzinkom, a co dopiero na udzielanie sie na forum

tak więc oficjalnie mogę napisać, że 24ego WRZEŚNIA JADE DO USA I BEDE MIESZKAC W SOUTH ORANGE, NJ - bardz blisko NYC! ahhh, strasznie sie ciesze ze wreszcie znalazlam tą perfect family. Dziewczyny, NAPRAWDE WARTO CZEKAC!

Szukałam rodzinki jakieś 3 miesiące.. przez wiekszość czasu mialam zlozone aplikacje w 3 agencjach: IE, APC i CC. W prawdzie coś działo się na tych kontach, ale zglaszaly się do mnie rdzinki ktore kompletnie mi nie odpowiadaly (np. dzieci , ktore mialy się urodzic na kilka dni przed moim przyjazdem, czyli noworodki; 4 dzieci ;itd). Mimo , ze na profilu mialam zaznaczone ze chce sie opiekowac dziecmi ktore maja conajmniej 6 miesiecy i ze nie chce sie zajmowac az czworka dzieci, to jakos nie zwracano na to uwagi. Wiec zlozylam aplikacje do APIA . W ciagu 2 tygodni mialam 2 matche, no i ten drugi okazal się PERFECT! Bede się zajmować dwiema dziewczynkami w wieku 5 i 8 lat.. Mega urocze! a ich rodzice są przezabawni i przemili

Dodam jeszcze, ze moja kolezanka nie miala ani jednej rodzinki na profilu w CC przez 3 miesiace, a w APIA w dzien po zlozeniu aplikacji miala juz 2 matche no i placement tez juz ma zalatwiony

Wiem , ze kazdy moze miec wieksze szczescie w roznych agencjach. Podsumowując, we wszystkich biurach razem mialam okolo 25 matchy i w sumie losowe bylo to, ze akurat w APIA znalazlam tą wymarzoną rodzinkę. Osobiście uwazam, ze warto jest się zglosić do kilku agencji, zeby miec po prostu wieksze szanse

Jakby ktoś się wybierał na szkolenie 24ego wrzesnia, to niech smialo pisze. Tak samo jesli ktos bedzie w okolicach New Jersey & New York

POWODZENIAAAAAA!

Tina > 23-06-2012, 22:14

violet ja jadę

Tzn ja jadę 19.08, bo mam jeszcze jakiś kurs, no ale zobaczymy się na szkoleniu

madlu gratulacje
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia