• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

blonde > 18-06-2012, 23:57

Jeszcze room w APIA nie otwarty u mnie (pani koordynatorka czy jak jej tam nie odpisuje mi w sprawie interview ), ale na koncie CC mam nową rodzinę!

Są z Arlington, VA, to jest koło Waszyngtonu (już raz miałam match stamtąd ). I mają, uwaga - TRÓJKĄ dzieci. Niby nic nadzwyczajnego Ale mnie się to zdarza chyba pierwszy raz Dwóch chłopców (9 i 5) i dziewczynka 7 lat. No cóż, zobaczymy jak będzie, czy się odezwą itd. Póki co walczę o otwarcie roomu w APIA

emka88 > 19-06-2012, 0:52

POWODZENIA!

agata.gda > 19-06-2012, 2:28

Dziewczyny czy w Au Pair in America jest taka możliwość abym mogła zobaczyć jak wygląda mój profil i w ogóle innych kandydatek (tak jak widzą go rodzinki) ? Jeśli tak to jak to znaleźć?

violet > 19-06-2012, 12:20

[quote name="emka88"]Gratulacje violet co to za rodzinka, pochwal się [/quote]

Saint Paul, Minnesota

Opieka nad dwiema uroczymi dziewczynakami ( 4 i 6 lat).

P.S. Polecam wszystkim APIA po 3 dniach mialam perfect match !

emka88 > 19-06-2012, 14:01

No to super w takim razie za 2 miesiące wyjazd powodzenia!

blonde > 19-06-2012, 15:31

violet a jak szybko od złożenia wszystkiego/spotkania z konsultantką (interview) otworzyli Ci room?

violet > 19-06-2012, 21:20

[quote name="blonde"]violet a jak szybko od złożenia wszystkiego/spotkania z konsultantką (interview) otworzyli Ci room?[/quote]

u mnie sytuacja wyglądała tak, że na początku byłam w CC (właściwie dalej jestem), ale tam niestety nie mogłam znaleźć żadnej rodziny przez 3 msce... ;/ (problemami był mój wiek, doświadczenie, okres jaki posiadam prawo jazdy, itd... bla bla bla)

Panie w APIA wiedziały, że zależy mi na wyjeździe jeszcze w wakacje, więc u mnie wszystko odbyło się w trybie natychmiastowym. Szybko wypełniłam aplikacje w APIA, pozbierałam referencje, a po dokładnie 8 dniach od interview zaakceptowali mnie i otworzyli ''room'', następnie jakoś po 3-4 dniach miałam już dwa match'e z czego jeden perfect

Dlatego z góry mówię nigdy nie jest za późno na zgłoszenie się

blonde > 19-06-2012, 21:36

No cóż ja mam z grubsza taką samą sytuację. Jestem w CC od prawie 3 mcy i pomimo 9 matchy tylko 3 rodziny się odezwały no i z żadną nie wyszło. Dlatego żeby podnieść swoje szanse zapisuje się do APIA. Mam już wypełnioną aplikację, zebrane referencje itp. itd., a interview mam umówiony na czwartek. I chciałabym jak najszybciej móc już szukac rodziny, i jestem bardzo zajarana tym składaniem do APIA, i chciałam wiedzieć ile to zajmie jeszcze

violet > 19-06-2012, 21:39

W moim wypadku bardzo się sprężyli, nie mogę powiedzieć.. jak ładnie poprosisz to może też szybko uda im się wszystko ogarnąć a kiedy chciałabyś wyjechać ?

blonde > 19-06-2012, 21:50

Teoretycznie w CC miałam wpisaną datę 20 sierpnia i tutaj tak samo napisałam, ale nie wiem czy tak szybko się uda
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia