-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
LadyWatson > 15-06-2012, 17:25
blonde - Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące aplikacji w APIA to pytaj, ja też jestem z Au Pair in America:-)
Więc tak: przeszło mi. Początkowe nerwy, złość, chęć ryczenia całą noc są już za mną. Byłam ze dwa dni temu pytać o naukę pływania, ale tu jest jeden problem. Ja się w pracy dowiaduję z dnia na dzień jak pracuję, a basen ma z góry ustalone godziny i dni zajęć. Pogadam z kierowniczką, może mi jakoś pójdzie na rękę. Wykorzystam też wujka, by mnie trochę poduczył:-)
Zmieniłam trochę list. Miał denny początek i zakończenie. Poprawiłam, tu przycięłam, tam dopisałam i jest git. No i namówiłam koleżankę (w sumie nie musiałam jej namawiać, bo ona uwielbia edytować filmiki) by pomogła mi zmontować fajne wideo. Ja się na tym kompletnie nie znam i nie mam zielonego pojęcia jak to robić. Swoje robiłam sama i jest...średnie, delikatnie mówiąc. Pewnie z tydzień mi to zajmie, bo muszę się z nią zgrać czasowo, a ten weekend cały pracuję. O edycję się nie martwię, ona zrobi to w 15 minut:-)
Jak mimo tego nic nie wyjdzie, to trudno. Opłacę opłatę rekrutacyjną na studia i w październiku zacznę dalszą edukację:-) -
blonde > 15-06-2012, 18:54
Tak trzymać Lady Watson! Nie można się załamywać
Dziewczyny, help! Znajoma napisała mi referencje (po polsku) i teraz muszę to przetłumaczyć. I nie mam pojęcia jak przetłumaczyć 'umiejętność przekazywania informacji'. Jakieś pomysły? -
mamecia > 15-06-2012, 20:57
[quote name="blonde"]Tak trzymać Lady Watson! Nie można się załamywać
Dziewczyny, help! Znajoma napisała mi referencje (po polsku) i teraz muszę to przetłumaczyć. I nie mam pojęcia jak przetłumaczyć 'umiejętność przekazywania informacji'. Jakieś pomysły?[/quote]
Ability to communicate? Ja bym tak napisała, a jak nie to w biurze Cię poprawią, więc nie ma co się martwić -
blonde > 15-06-2012, 20:59
No coś tam napisałam trochę inaczej, że teaching skills, bo to chodziło o udzielanie korepetycjiW ogóle idę z tą aplikacją jak burza, już prawie wszystko mam -
mamecia > 15-06-2012, 21:10
[quote name="blonde"]No coś tam napisałam trochę inaczej, że teaching skills, bo to chodziło o udzielanie korepetycjiW ogóle idę z tą aplikacją jak burza, już prawie wszystko mam [/quote]
A to mogłaś napisać tutoring i wszyscy by wiedzieli o co chodziAle tak jak mówiłam, w biurze i tak Cię pewnie poprawią jak coś będzie nie tak, także no probleem -
dreamlike > 16-06-2012, 4:13
[quote name="LadyWatson"]Ja już szukam rodziny ponad 8 miesięcy. Coś jest nie tak, skoro było już tyle rodzin i z żadną nie wyszło. Po prostu jestem bliska tego, by sobie odpuścić i przyznać rację tym, którzy mówili, że nie mam szans na wyjazd.[/quote]
Nie wiem w jakiej agencji jesteś ale jak mi żadna rodzina na room nie wchodziła to zadzwoniłam do agencji, powiedziałam że sama znalazłam rodzinę, ale oni są w innej agencji wiec się od nich zmywam i pojadę z kimś innym. Jakimś cudem po pół godziny już miałam 3 rodziny na roomie. Pogoń kogo trzeba. Jak będziesz cicho i grzecznie siedzieć to nic nie zyskasz. To agencji zależy żebyś od nich pojechała bo tak zarabiają, z resztą jakby nie było jesteś ich klientem i masz prawo wymagać. Im więcej dadzą ci rodzin tym szybciej znajdziesz tą najlepszą. -
agata.gda > 18-06-2012, 14:35
Dziewczyny czy w Au Pair in America jest taka możliwość abym mogła zobaczyć jak wygląda mój profil i w ogóle innych kandydatek (tak jak widzą go rodzinki) ? Jeśli tak to jak to znaleźć? -
violet > 18-06-2012, 20:37
Cześć wszystkim!
znalazłam host rodzinkę w APIA i szukam kogoś kto też leci 20 SIERPNIA z Warszawy ?
... bo z tego co wiem to biuro niestety nie udostępnia listy osób, które ewentualnie mogłyby lecieć ze mną, a wiadomo zawsze to raźniej :-)
Pozdrawiam. -
MaDziulka > 18-06-2012, 22:16
ja lece ale z CC -
emka88 > 18-06-2012, 23:17
Gratulacje violetco to za rodzinka, pochwal się