• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

emka88 > 14-06-2012, 21:40

Piotr i blonde gratki DariaAnnaJoanna mi się wydaje, że Chicago to fajna miejscówka duże miasto, a to sporo zalet, ale co kto lubi poza tym z tego co piszesz o rodzince match wydaje się naprawdę super no i ta podróż na Hawaje, cudo

blonde > 14-06-2012, 22:49

O nie! Rodzina z NYC zeszła już z mojego roomu. To był chyba najkrótszy match w mojej historii... No nic, jak zapowiedziałam, tak zrobię - składam papiery do APIA

blonde > 14-06-2012, 23:20

Wybaczcie, że być może pisze w złym temacie, ale...

ktoś jest tu z APIA? Jeśli tak, to powiedzcie mi proszę - w jednym z pierwszych pytań przy rejestracji pytają o liczbę godzin doświadczenia. Mam liczyć tez te w opiece nad dziećmi z rodziny?

Alexandraa > 15-06-2012, 2:09

Tak, te w opiece nad dziećmi z rodziną też

Też na początku nie chciałam do Chicago, a jednak tam lecę Polaków rzeczywiście dużo, ale to jest tak wielkie miasto że nie ma się co bać że to druga Polska... No może trochę

emka88 > 15-06-2012, 12:26

szkoda blonde, że rodzinka zeszła z Twojego profilu :/, mam nadzieję, że w APiA pójdzie super też tam byłam zarejestrowana i nie narzekałam na ilośc matchy

blonde > 15-06-2012, 14:21

Wiecie co, aplikacja to najbardziej upierdliwa część całego tego procesu bycia Au Pair. I już tak sie cieszyłam, że mam to za sobą, a tutaj - powtórka :/ Ale nic, zaciskam zęby i wypełniam... Tylko najgorsze jest to, że ta aplikacja się sporo różni od tej, którą musiałam dostarczyć CC. Nie ma co prawda takich upierdliwych pytań w stylu opisz swoje specjalne uzdolnienia itp., ale trzeba dostarczyć kopie międzynarodowego prawka, zaświadczenia o niekaralności, zaświadczenia od lekarza itp. W poniedziałek postaram się to wszystko jakoś ogarnąć, bo dzisiaj to już zaraz mi pozamykają urzędy, sądy itp.

emka88 > 15-06-2012, 14:57

Ja nie musiałam wysyłać zaświadczenia o niekaralności i tego od lekarza do APiA. Był jakiś czas na dostarczenie tego, ale room i tak mi otworzyli. Pamiętam, że wysyłałam skan prawka, paszportu no i dyplomu. Przesyłałam też skany referencji, ale wzięłam oryginały na rozmowę. Rozmowa była bardzo miła, wydaje mi się, że więcej musiałam mówić niż na tej w CC. Potem dostałam do wypełnienia test osobowości, w CC też robiłam tylko mailowo no i ten w APiA był baaardzo długi

blonde > 15-06-2012, 15:17

No w każdym razie mam już wszystko 'obcykane' W poniedziałek mam super tour dokumentowy - najpierw muszę jechać 40km do starostwa, żeby złożyć wniosek o prawko. Później wracam do domu, i muszę jechać 50km w zupełnie inną stronę do sądu po zaświadczenie o niekaralności. No i jeszcze muszę iść do lekarza, ale to już mogę we wtorek No i gdzieś po drodze muszę pozbierać referencje Generalnie to chciałabym złożyć tą aplikację jak najszybciej się da, bo i tak trochę za późno się za to zabrałam

agnieszka89 > 15-06-2012, 16:11

no to niezła będziesz miała wycieczkę, jedziesz sama autem czy z kims? A co do zaświadczenia to ja sie dziwie że niektóre agencje, z tego co piszecie, wymagaja tego zaświadczenia przy wypelnianiu aplikacji, przeciez ono jest wazne tylko 6 miesiecy, jezeli ktos nie zdazy w tym czasie wyjechac to ma sobie nowe wyrabiac i drugi raz placic?

blonde > 15-06-2012, 16:24

Okazało się, że chyba zaświadczenie będę potrzebowała dopiero później, ale w sumie to nie wiem dokładnie Obecnie jestem w fazie zasypywania pytaniami Pani z biura (już pewnie ma mnie dość ).

Jeszcze nie wiem, jeśli uda mi się wziąć samochód, to wybiorę się samochodem. A jak nie to będę się tłukła jakimiś autobusami

Ale powiem Wam, że w sumie to poza tymi dokumentami, które muszę załatwić, to już prawie wszystko mam w tej aplikacji, no może poza referencjami Ale to też już jedną mam, a jeszcze dwie potrzebuję. Dam radę
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia