• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

AKTUALNA LISTA au pair w Irlandii

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Irlandia

• AKTUALNA LISTA au pair w Irlandii

• Wątek zamknięty
  • AKTUALNA LISTA au pair w Irlandii
  • Re: AKTUALNA LISTA au pair w Irlandii

zgredek > 18-09-2010, 0:52

Witam. Od 3 tygodni jestem au pair 17km od Dublina. Będę tu przez rok. Mam pod opieką 2 chłopców: 3 i 6 lat.

W kwestii samochodu to ja tu jeżdżę z dziećmi i prywatnie (mam samochód tylko dla siebie). Nie wiem jak wygląda kwestia ubezpieczenia, ale jeśli chodzi o samo prowadzenie to szybko się przestawiłam. Tylko miałam trochę problemów ze zmianą biegów lewą ręką, bo ona u mnie jest bardzo niewyćwiczona :wink:

Metallinka > 18-09-2010, 11:49

O, jak miło Jak dobrze pójdzie to może się przeniosę do Dublina, ale nie jako au pair...

Także trzymać kciuki za mnie!!

mloda > 18-09-2010, 13:23

Mettalinka moze to od ubezpieczyciela zalezy... Moze nie zrobili wywiadu tylko wzieli pierwszego lepszego... :roll:

A co do twoich planow, to powiem Tobie, ze ja juz sama nie wiem czego ty chcesz... :mrgreen: N :mrgreen: jpierw slysze, ze rodzine zmieniasz, pozniej, ze nie, chcialas zamieszkac gdzis tam, teraz slysze o Dublinie :lol: Troche mi sie pomieszalo juz.

Zgredek ja bede w czwartek i pt w Dublinie.

zgredek > 18-09-2010, 13:50

[quote name="Metallinka"]O, jak miło Jak dobrze pójdzie to może się przeniosę do Dublina, ale nie jako au pair...

Także trzymać kciuki za mnie!! [/quote]

To powodzenia życzę w poszukiwaniu pracy. A z tym samochodem to u mnie konieczność, bo do szkoły dzieci mam jakieś 4km i nie ma innego sposobu by tam dojechać. A co do użytkowania go tylko przeze mnie to właściwie też jest konieczność, bo ja mieszkam praktycznie w głuszy gdzie nie dochodzą autobusy a na pieszo jest daleko do autobusu czy pociągu.

Młoda Ja w Dublinie bywam tylko w weekendy, bo wieczorami nie chce mi się jeździć, bo najpierw muszę dojechać do pociągu a potem jadę jakieś pół godziny, więc jak kończę pracę wieczorem to już mi się "nie opłaca" jechać do Dublina. No a poza tym to i tak nikogo tam nie znam, więc nie mam też powodu. No ale życzę udanego pobytu.

Metallinka > 18-09-2010, 15:08

Nie no, jednak pracy szukam... ;PP

alexandrowa > 18-09-2010, 16:10

któraś chętna na spotkanko/wypad dziś wieczorem ; ) ?

w Dublinie

Metallinka > 21-09-2010, 23:39

Jutro będę w Cork. Wyrabiam PPSa i mam rozmowę kwalifikacyjną. Mój numer, jakby któraś była chętna na spotkanie: +353894352288

Tylko od 14 do 15 nie dzwonić Rozmowę mam o 14:30, w Mahon Point Shopping Centre

olciaa > 27-09-2010, 11:28

Witajcie Dziewczyny !

Od początku Lipca jestem aupair na południu Dublina i szukam innych aupairek z Dublina, żeby się w weekendy z nimi spotykać. Miałam wcześniej koleżanki aupair tutaj, ale wszystkie były tylko na wakacje.

Ktoś chętny na sobotę ?

martittaa > 28-09-2010, 19:16

Imię: Marta

Miejscowość: Ballycotton co Cork

Czas: od 6 październik - marzec/kwiecień 2011

Metallinka > 28-09-2010, 20:10

O, to nawet blisko mnie Jakieś 40minut od Cork
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia