-
-
Re: Au Pair UK 2014
Sunniva > 30-05-2014, 1:20
wyjscieeawaryjnee napisał(a):Sunnivia wiesz, ja nigdy nie chciałam wyjechać dla kasy
Ja pracuje u miłej rodziny, jem z nimi zawsze obiady itd. i płacą mi 80 funtów za ok. 25 godzin w tygodniu. Nie jechałam dla kasy, tylko żeby podszkolić język, sama szukam dodatkowej pracy (rodzina przygotowała mi rower żebym mogła dojeżdżać do extra robót), ale tak czy inaczej, ja się nigdy na niższe niż 75 funtów stawki nie zgadzałam bo to zazwyczaj właśnie znaczy że rodzina nie szanuje au pair i tylko próbuje jak najwięcej zaoszczędzić. Nie mówię że tak jest zawsze ale jednak w większości...Nie zależy mi na tym ..Z tą rodziną dogaduje się idealnie, okolica mi pasuje itp. itd. i to jest dla mnie najważniejsze. Nie wyobrażam sobie mieszkać przez rok z rodziną, z którą nie będę miała dobrego kontaktu, która będzie np. w stosunku do mnie jak pracodawca, nie będziemy ze sobą spędzać czasu ani nic ale za to będzie mi płaciła 100 funtów. To nie jest praca (przynajmniej ja tego nie uważam za prace) mamy się stać częścią rodziny, zobaczyć jak się mieszka w danym kraju, podszkolić język poznać inną kulturę. Mi wcale te 65 funtów nie przeszkadza Tak jak mówiłam, mam zamiar poszukać sobie jakiejś dodatkowej pracy jak tylko podszkolę trochę język
Pozdrawiam!
Jutro mam 2 interviewy, zobaczymy jak to będzie -
wiolka.gosz > 12-06-2014, 11:00
Cześć dziewczyny,
czy któraś z Was mieszka w Londynie? -
roziolek > 13-06-2014, 23:14
Siemanko
Ja za tydzień wylatuję i będę mieszkać w Chandler's Ford ( Hampshire ). Ktoś, coś? (; -
OryginalnaNazwa > 17-06-2014, 22:56
Ja mieszkam w Londynie, konkretnie w dzielnicy Lewisham. Nie jechałam z agencji, więc nie mam możliwości poznać innych dziewczyn przez agencje, nie znam żadnej au pair i jestem otwarta na poznanie kogoś kto tak jak jua jest au pair -
anabella > 20-06-2014, 12:25
HejMam możliwość być au pair od końca sierpnia w Deddington (Oxfordshire). Szczerze nie wiem czy jest to dobry pomysł bo to malutka wieś Znacie może jakieś dziewczyny, które są w okolicy?
Pozdrawiam! -
sara_emilia > 29-06-2014, 19:29
Nie martw się czasami wieś lepsza niż centrum!
Ja także wyjeźdzam już w czwartek. Moja historia jest dość skomplikowana więc zapraszam
<div> </div>
<div><SIZE size="150"><s></s><COLOR color="#ee82ee"><s></s><URL url="http://www.usasarah.blogspot.com">www.usasarah.blogspot.com</URL></COLOR><e></e></SIZE><i></i></div> -
oluss > 11-07-2014, 1:04
Udalo sie od 17 lipca jestem w Londynie a konkretnie henre hill!
Czy ktoś bedzie jakoś blisko? -
myrtek > 12-07-2014, 14:54
Hej, pod koniec sierpnia zawitam do Yorku koło Leeds
Ktoś ? Coś ? : D -
Marta91 > 21-07-2014, 17:36
Hejja będę w Tunbridge Wells, Kent od 28 sierpnia. Także jeśli ktoś jest/będzie w okolicach to nie krępujcie się do mnie napisać ) -
pariolla > 04-08-2014, 1:14
ktoś w Cambridge?