-
-
Re: USA 2014 (Styczeń-kwiecień)
ewelinagr88 > 03-12-2013, 13:58
a gdzie lecisz konkretnie ?? -
women > 03-12-2013, 14:03
a Wiza do Australii ?Kto nie ryzykuje ten nie ma !!!!!!!!!!!!!!
To po tych 5 matchach, sama rezygnowałś czy rodzina rezygnowała? Co im pisałaś jeśli Ci nie pasowali?
Słuchaj, wszystko się może zdarzyć- miłość nie wybiera ;-)
Anka1988! więcej więcej dawaj o sobie, jaka agencja, jaka rodzina, gdzie! Kiedy Perfect match? -
vanessa > 03-12-2013, 14:14
Anka1988 podzielisz się z nami czymś więcej na temat wyjazdu ? -
ewelinagr88 > 03-12-2013, 14:27
po wszystkich 5 matchach to ja rezygnowałam, najpierw spotykałam się na skype nawet jak wiedziałam, że nie jestem zainteresowana, podczas skype mówiłam im, że na podjęcie tak ważnej decyzji potrzebuje 1 dnia aby się zastanowići potem pisałam im email mam jedną zasadę -odrzucenie przez chwalenie czyli że są bardzo sympatyczni ale jednak czekam na inną rodzinkę i życzę im powodzenia w znalezieniu great au pair to tak w skrócie co do Australii to jak zaginę na forum tzn że mnie porwali albo wpakowałam się w kłopty hahah ryzyko jest zawsze ale po Egipcie stałam się bardzo odważna -
anka1988 > 03-12-2013, 14:47
nessie napisał(a):Anka1988 podzielisz się z nami czymś więcej na temat wyjazdu ?
Jasne z chęcią
To była 4 rodzina, która sie do mnie odezwała. Po dwóch rozmowach na skypie i kilku mailach zdecydowaliśmy się na siebie. Czekałam jakiś miesiac od ukonczenia całej aplikacji na perfect family. Moje biuro to APIA.
Lece do Northville w stanie Michgan. Bede sie opiekować 3 dzieci, dwóch chłopców, bliźniaków po 5 lat i dziewczynka 10 lat. Rodzina robi bardzo dobre wrażenie. Dali mi namiar na au pair z Polski, która była u nich przez 2 lata, rozmawiałam z nią i chwaliła sobie. Mam tylko nadzieje, że złapie szybko kontakt z tymi dziecmi.
Jednocześnie ciesze sie z tego wyjazdu, a z drugiej strony zaczynam sie bać. Nie wiem czy się spodobam, czy sprostam ich oczekiwaniom i w ogóle.
Wierze jednak, ze bedzie dobrze! -
women > 03-12-2013, 16:03
Dziewczyny, macie doświadczenia z polską rodziną w stanach?
Któraś miała match, lub perfect match z polską rodziną?
Ewelina, i dobrze! ryzyko jest ale po to się żyjepowodzenia!
Anka1988 nie bój siętzn każdy ma jakieś obawy ale na pewno sobie poradzisz A warunki jakie Ci zaproponowali? Co Ciebie najbardziej przekonało?
Michigan jest mi w sumie obce, dobrze się zapoznałaś z miastem? -
missbigdreams > 03-12-2013, 17:11
Cześć dziewczyny, jak wam idzie? Kto by pomyślał - już grudzień! Tak czy siak grudzień a ja dopiero jutro wysyłam swoje papiery aplikacyjne do agencji booo złapała mnie ospa przez co wszystko sie spowolniło <_< Taa, ale jak to Pani Ania z Gawo napisała "lepiej późno niż później".
PS. Widziałyście ten świetny filmik au pair? http://vimeo.com/80452243 -
Agnes26 > 03-12-2013, 18:44
women napisał(a):Dziewczyny, macie doświadczenia z polską rodziną w stanach?
Któraś miała match, lub perfect match z polską rodziną?
Ewelina, i dobrze! ryzyko jest ale po to się żyjepowodzenia!
Anka1988 nie bój siętzn każdy ma jakieś obawy ale na pewno sobie poradzisz A warunki jakie Ci zaproponowali? Co Ciebie najbardziej przekonało?
Michigan jest mi w sumie obce, dobrze się zapoznałaś z miastem?
Ja miałam match z taką rodzina. Szybko ich odrzuciłam. Rodzice chcieli żebym uczyła dzieci polskiego. Rozmawiałam z ich poprzednia au pair (również z Polski). Mówiła że, domu mówili tylko po polsku, więc to utrudniało jej naukę angielskiego. -
Divertissante > 03-12-2013, 19:08
anka jesli moja PF w końcu mnie odnajdzie, to 13.01 jest prawdopodobną datą wylotuhahaha, póki co, ciężko im idzie, no albo słabo szukają
Trzymam kciuki, będzie dobrze! Uwierz w siebie i się nie stresuj, to powinnaś dać rade
Women ja też miałam polaków! Też ich odrzuciłam - nie chciałam jechać do polaków no i kilka dziewczyn ostrzegało mnie przed tą rodzinką. A co?? MASZ MATCH!?!??! I nic sie nie chwalisz?!?!? -
imkinga > 03-12-2013, 20:30
Skoro temat 2014 styczeń, luty - to podłączę się, gdyż wyjeżdżam 17.02)) z biura CC. Hostów mam z NJ