• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)
  • Re: USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

ewelinagr88 > 03-12-2013, 13:58

a gdzie lecisz konkretnie ??

women > 03-12-2013, 14:03

a Wiza do Australii ? Kto nie ryzykuje ten nie ma !!!!!!!!!!!!!!
    To po tych 5 matchach, sama rezygnowałś czy rodzina rezygnowała? Co im pisałaś jeśli Ci nie pasowali?
    Słuchaj, wszystko się może zdarzyć- miłość nie wybiera ;-)

Anka1988! więcej więcej dawaj o sobie, jaka agencja, jaka rodzina, gdzie! Kiedy Perfect match?

vanessa > 03-12-2013, 14:14

Anka1988 podzielisz się z nami czymś więcej  na temat wyjazdu ?

ewelinagr88 > 03-12-2013, 14:27

po wszystkich 5 matchach to ja rezygnowałam, najpierw spotykałam się na skype nawet jak wiedziałam, że nie jestem zainteresowana, podczas skype mówiłam im, że na podjęcie tak ważnej decyzji potrzebuje 1 dnia aby się zastanowić i potem pisałam im email mam jedną zasadę -odrzucenie przez chwalenie czyli że są bardzo sympatyczni ale jednak czekam na inną rodzinkę i życzę im powodzenia w znalezieniu great au pairto tak w skrócie co do Australii to jak zaginę na forum tzn że mnie porwali albo wpakowałam się w kłopty hahah ryzyko jest zawsze ale po Egipcie stałam się bardzo odważna

anka1988 > 03-12-2013, 14:47

nessie napisał(a):Anka1988 podzielisz się z nami czymś więcej  na temat wyjazdu ?
    Jasne z chęcią
    To była 4 rodzina, która sie do mnie odezwała. Po dwóch rozmowach na skypie i kilku mailach zdecydowaliśmy się na siebie. Czekałam jakiś miesiac od ukonczenia całej aplikacji na perfect family. Moje biuro to APIA.
    Lece do Northville w stanie Michgan. Bede sie opiekować 3 dzieci, dwóch chłopców, bliźniaków po 5 lat i dziewczynka 10 lat. Rodzina robi bardzo dobre wrażenie. Dali mi namiar na au pair z Polski, która była u nich przez 2 lata, rozmawiałam z nią i chwaliła sobie. Mam tylko nadzieje, że złapie szybko kontakt z tymi dziecmi.
    Jednocześnie ciesze sie z tego wyjazdu, a z drugiej strony zaczynam sie bać. Nie wiem czy się spodobam, czy sprostam ich oczekiwaniom i w ogóle.
    Wierze jednak, ze bedzie dobrze!

women > 03-12-2013, 16:03

Dziewczyny, macie doświadczenia z polską rodziną w stanach?
    Któraś miała match, lub perfect match z polską rodziną?

Ewelina, i dobrze! ryzyko jest ale po to się żyje powodzenia! 
    Anka1988 nie bój się tzn każdy ma jakieś obawy ale na pewno sobie poradzisz  A warunki jakie Ci zaproponowali? Co Ciebie najbardziej przekonało?

Michigan jest mi w sumie obce, dobrze się zapoznałaś z miastem ?

missbigdreams > 03-12-2013, 17:11

Cześć dziewczyny, jak wam idzie? Kto by pomyślał - już grudzień! Tak czy siak grudzień a ja dopiero jutro wysyłam swoje papiery aplikacyjne do agencji booo złapała mnie ospa przez co wszystko sie spowolniło  <_< Taa, ale jak to Pani Ania z Gawo napisała "lepiej późno niż później". 

PS. Widziałyście ten świetny filmik au pair? http://vimeo.com/80452243

Agnes26 > 03-12-2013, 18:44

women napisał(a):Dziewczyny, macie doświadczenia z polską rodziną w stanach?
    Któraś miała match, lub perfect match z polską rodziną?

Ewelina, i dobrze! ryzyko jest ale po to się żyje powodzenia! 
    Anka1988 nie bój się tzn każdy ma jakieś obawy ale na pewno sobie poradzisz  A warunki jakie Ci zaproponowali? Co Ciebie najbardziej przekonało?

Michigan jest mi w sumie obce, dobrze się zapoznałaś z miastem ?

Ja miałam match z taką rodzina. Szybko ich odrzuciłam. Rodzice chcieli żebym uczyła dzieci polskiego. Rozmawiałam z ich poprzednia au pair (również z Polski). Mówiła że, domu mówili tylko po polsku, więc to utrudniało jej naukę angielskiego.

Divertissante > 03-12-2013, 19:08

anka jesli moja PF w końcu mnie odnajdzie, to 13.01 jest prawdopodobną datą wylotu hahaha, póki co, ciężko im idzie, no albo słabo szukają
    Trzymam kciuki, będzie dobrze! Uwierz w siebie i się nie stresuj, to powinnaś dać rade

Women ja też miałam polaków! Też ich odrzuciłam - nie chciałam jechać do polaków no i kilka dziewczyn ostrzegało mnie przed tą rodzinką. A co?? MASZ MATCH!?!??! I nic sie nie chwalisz?!?!?

imkinga > 03-12-2013, 20:30

Skoro temat 2014 styczeń, luty - to podłączę się, gdyż wyjeżdżam 17.02 )) z biura CC. Hostów mam z NJ
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia