-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
kasiag3 > 23-02-2013, 20:58
cześć dziewczynyJestem tutaj nowa i przeczytałam już mega dużo waszych postów i naprawdę dowiedziałam się nowych rzeczy, bo jeszcze ogolnie nie ogarniam tego wszystkiego Również jak większość z was planuję wylot na początku wakacji, mam do was pytanie czy może orientujecie się czy każdy znajduje sobie jakąś host familly czy może są takie sytuacje że zadna rodzina się tobą nie zainteresuje i wyjazd nie dochodzi do skutku, jesli mam być szczera to trochę się o to martwie bo mam małe doświadczenie, jedynie 800 godzin :< -
paulaw > 23-02-2013, 21:02
[quote name="kasiag3"]cześć dziewczynyJestem tutaj nowa i przeczytałam już mega dużo waszych postów i naprawdę dowiedziałam się nowych rzeczy, bo jeszcze ogolnie nie ogarniam tego wszystkiego Również jak większość z was planuję wylot na początku wakacji, mam do was pytanie czy może orientujecie się czy każdy znajduje sobie jakąś host familly czy może są takie sytuacje że zadna rodzina się tobą nie zainteresuje i wyjazd nie dochodzi do skutku, jesli mam być szczera to trochę się o to martwie bo mam małe doświadczenie, jedynie 800 godzin :<[/quote]
Cześć! Nie przejmuj się godzinami, rodziny i tak wiedzą, że wszystkie są fake (nawet jeżeli nie są). Jeżeli postawisz sobie realne cele (lokalizacja + rodzina + cierpliwość), wtedy spokojnie znajdziesz rodzinkę, może nie koniecznie na początku wakacji, bo to różnie bywa. Powiedz nam coś więcej o sobie, jakie biuro, na jakim etapie jesteś itd? -
balbina > 23-02-2013, 21:21
no to tym bardziej już powinnaś mieć paszport70 zł w ciągu 5 lat myślę, że spoko zebrać
kasiag3 - raczej rzadko jest tak, że rodzina się nie interesuje przyszłą aui pairką, zakładakąc aplikacje do kilku agencji zwiększa się czanse na to wszystko, na wybor mieszy rodzinkami
ale jak przygotujesz swoją aplikację dobrze = dobry, orginalny filmik + super zdjęcia i list to myślę, że jedna aplikacj aCi wystarczy spokojnie
Dziewczyny wyjeżdżały nawet z 400h, także nie przejmuj się! -
margo > 23-02-2013, 21:21
Trzeba mieć dużo cierpliwości i do otwierania aplikacji i do szukania rodzinkiAle wydaje mi się , że jeśli ktoś chce wyjechać to wyjedzie A jeśli ktoś jest wybredny to po prostu później wyjedzie -
kasiag3 > 23-02-2013, 21:38
Troszkę mnie podbudowałyścieJa jestem w APiA, nagrałam filmik, napisałam list, dodałam zdjęcia, referencje, byłam juz na tej rozmowie kwalifikacyjnej więc wszystko jak na razie idzie w dobrym kierunku, jestem w stałym kontakcie z moją koordynatorką i powiedziała ze w tym tygodniu mój room powinien być otwarty :d
Cieszyłabym się gdyby wszystko doszło do skutku i mogła lecieć do stanów z którąś z was, byłoby zawsze raźniej, niż samemu) -
paulaw > 23-02-2013, 21:47
[quote name="aguta"]no to tym bardziej już powinnaś mieć paszport70 zł w ciągu 5 lat myślę, że spoko zebrać [/quote]
Spokojnie, otwierajcie swoje roomy, na mnie też przyjdzie czas.
kasiag3 - O, no to już tym bardziej nie masz się co przejmować, skoro już masz wszystko za sobąTrzymam kciuki, aby otworzyli Ci room jak najszybciej. -
madz > 23-02-2013, 21:52
Kasiag3 witaj :) jak jestes w apia to otworz sobie jeszcze room w cc, wieksze szanse beda. zycze powodzenia! -
kasiag3 > 24-02-2013, 1:42
paulaw - dziękuje
madz Masz rację, jeszcze dzisiaj zgłoszę się do CC -
DominikaDomi > 24-02-2013, 3:21
jesli nie masz jakis specjalnych wymagan co do lokalizacji nie pobuj teraz na sile znalezc miejsca, w ktorym koniecznie chcialabys zamieszkac bo jednak wtedy jest trudniej znalezc rodzinke jesli nastawiasz sie, ze chcesz jechac w jedno miesjce i koniec. najwazniejsze, zebys sobie przemyslala czego oczekujesz od rodzinki zebys z ekscytacji nie zdecydowala sie na pierwsza lepszauwierz eskcytacja jest tak ogromna przy pierwszym matchu, ze nie myslisz realnie mam nadzieje, ze szybko uda ci sie znalezc rodzinke pisz tu nam o swoich matchach. albo zaloz bloga -
kasiag3 > 24-02-2013, 3:27
DominikaDomi myślę nad tym żeby założyć bloga, ale jeśli tego nie zrobię napewno was będę informowała o moich matchach tutaj na forumW zasadzie to nie nastawiam się na konkretne miejsce, chcę poprostu jechac do stanów, poznać nową kulturę, zupełnie inne życie, podszkolić język. Tylko wlasnie tak jak mówisz boję się ze jak już pierwsza rodzina będzie mnie chciała to zgodzę się bez wahania a poźniej będę tego żałowała ;D