-
-
Re: Summer Au Pair Hiszpania:)
Gosia1423 > 09-04-2013, 15:47
[quote name="pariolla"]niee, chodziło mi o to, że zazwyczaj coś nie pasuje po prostu. albo ja nie znam np. hiszpańskiego. albo za mało płacą czy coś. dopytaj o wszystko a może się uda![/quote]
Ja wręcz przeciwnie szukam rodziny, w której będę mogła mówić po hiszp, bo jak wiadomo szukają praktycznie native lub osób z bardzo dobrym angielskim...
Cassie To super, ci się udało. Ja bym raczej poczekała jak wrócą z wakacjiCo do tej grupy to jestem jej członkiem, ale na razie nie było oferty, która mnie by zainteresowała, wszędzie "talk to children only in English", a mi się nie widzi jakoś jechać do Hiszpanii, żeby rozmawiać po ang, jak studiuję hiszpański -
Cassie > 13-04-2013, 22:10
JADĄ!!!!!!
Moi rodzice właśnie się zgodziliAle się ciesze . -
Gosia1423 > 14-04-2013, 22:55
Gratulacje!
Ja na razie jestem w trakcie rozmów z rodziną z Madrytu. Mam nadzieję, że wypali, bo rodzinka jest całkiem sympatyczna, no i ten Madryt! -
PorcelainGirl > 14-04-2013, 23:16
[quote name="Gosia1423"]Ja też szukam na tej stronie... nie wiem co robię nie tak... Zainteresowała się mną niby jedna rodzina z Andaluzji, ale jak na razie kontakt się z nimi urwał... Serio mogłabyś mnie polecić? To bardzo ułatwiłoby mi poszukiwania[/quote]
Andaluzja jest cudowna!) to kwintesencja całej hiszpańskiej kultury...
Almeria, Malaga, Granada, Cordoba, Aliciante i moja ukochana Sewilla (stamtąd masz loty z ryanair do Marakeszu wiec koszta śmieszne...ja w styczniu leciałam zapłaciłam 14euro)....
Polecam w 100%)) -
Gosia1423 > 14-04-2013, 23:24
Andaluzja będzie innym razem, bo tym razem zapowiada się na Madryt -
Cassie > 15-04-2013, 7:30
No to świetnie !Madryt - nie będziesz się nudzić
Czy ktoś będzie w Saragossie lub w pobliżu? -
Gosia1423 > 15-04-2013, 21:54
I kurde nici z Madrytu... Jestem właśnie po rozmowie z tą rodziną i na przeszkodzie stoi, nie co innego jak... sesja :/ Wszystko ładnie i pięknie tylko nie mogę być w tym terminie, w którym mnie potrzebują... Ja to mam jakiegoś niesamowitego pecha... Jeśli ktoś zna jakąś rodzinę, która jeszcze poszukuje summer au pair, prosiłabym o namiary -
pariolla > 15-04-2013, 22:55
ja naukę hiszpańskiego zaczynam od podstaw, z angielskim nie mam problemów więc szukam rodzinki z dobrym angielskim po prostu.
no i ta sesja głównym problemem.
a taaak mi się strasznie ten Madryt marzy.. :| -
prettyvisitors > 22-04-2013, 20:16
dziewczyny, i jak poszukiwania?
ja wczoraj miałam drugą rozmowę na skype'ie i dziś dostałam maila z pytaniem czy chcę zostać ich au pair.
spodobali mi się i zamierzam tam pojechać.
miejscowość 35km od Madrytu. -
Gosia1423 > 22-04-2013, 21:29
Gratulacje!
U mnie poszukiwania idą beznadziejnie... a wszystko przez to, że nie mogę być od połowy czerwca, bo sesja... wiele rodzinek mnie przez to odrzuca. Z jedną rodziną z A Corunii niby rozmowy szły do przodu, ale mieli mi napisać kiedy mogą rozmawiać na skype i cisza... To samo kolejna rodzina z Andaluzji, na 2 pierwsze wiadomości odpisali błyskawicznie, a teraz widzę, że odczytali, ale cisza... Rany jak mnie to wkurza, albo w prawo albo w lewo! A nie trzymają człowieka w niepewności. Do tego znowu włączyła mi się blokada na APW "zbyt wiele wysłanych aplikacji, bla bla.." Kurna mogli by nie liczyć tych co nie zostały w ogóle odczytane.. A jest ich masa... :/