-
-
Re: Oczekiwanie na rodzinke
blonde > 12-08-2012, 22:11
[quote name="Astrid"]Byłam święcie przekonana, że Prowork współpracuje z APC a Gawo z IE i APC 8O[/quote]
dokładnie, ja też! może Prowork przeszedł na IE? albo po prostu 'rozszerzył ofertę' o IE? -
angelaa > 13-08-2012, 1:00
w gawo nie za często wspominają że są w IE i czasem jest tak, że jak kogoś nie przyjmują w APC (a to się zdarza) to zazwyczaj przyjmują w IE. też nie wiedziałam, że prowork jest w ie, gdyby nie to, to bym nie szła do gawo;p -
sylvia > 13-08-2012, 11:49
[quote name="angelaa"]w gawo nie za często wspominają że są w IE i czasem jest tak, że jak kogoś nie przyjmują w APC (a to się zdarza) to zazwyczaj przyjmują w IE. też nie wiedziałam, że prowork jest w ie, gdyby nie to, to bym nie szła do gawo;p[/quote]
Angelaa czyli Twoim zdaniem lepiej jest mieć profil na IE? -
adziszkowa > 13-08-2012, 12:05
Mi w GAWO od razu zaproponowali dwie agencję bez żadnych moich pytań -
sylvia > 13-08-2012, 16:56
Rozmawiałam dzisiaj z Panią z Prowork'u i jak się okazało współpracują z IE oraz APC
Jednak profil kandydatce zakładają tylko w jednej z nich, w tej w której na dany moment mają więcej rodzin.
Rzadko praktykują aby zakładać profil tu i tu.
Jedynie w wyjątkowych przypadkach- np. jeśli ktoś na prawdę dłuuuuuuuuugo nie może znaleźć rodziny.
W mojej sprawie Pani z biura ma pisać do agencji amerykańskiej- może to coś da. -
angelaa > 14-08-2012, 1:21
[quote name="sylvia"]
[quote name="angelaa"]w gawo nie za często wspominają że są w IE i czasem jest tak, że jak kogoś nie przyjmują w APC (a to się zdarza) to zazwyczaj przyjmują w IE. też nie wiedziałam, że prowork jest w ie, gdyby nie to, to bym nie szła do gawo;p[/quote]
Angelaa czyli Twoim zdaniem lepiej jest mieć profil na IE?[/quote]
najlepiej jest mieć i tu i tu (APC i IE), masz większe szanse że znajdziesz rodzinę
a w ogóle to najlepiej jechać z CC lub APIA -
blonde > 14-08-2012, 1:25
Mam wrażenie, może się mylę, ale wydaje mi się, że to bez znaczenia z jaką agencją się jedzie. One się różnią nazwą i miejscem szkoleniaI ewentualnie kosztem. Później w USA jak sie już jest to różnicy nie ma w tym żadnej. Jedyna istotna rzecz jest taka, że najlepsza jest ta agencja, w której znajdzie się rodzinę. A to już chyba niestety loteria i łut szczęścia. Dlatego ja osobiście jestem zwolennikiem teorii składania do wszystkich agencji. A już szczególnie do CC i APiA, bo tam nic nie płacisz póki nie znajdziesz rodziny : ) -
Efka87 > 14-08-2012, 5:03
@blonde: wierz mi na słowo. Jest różnica. Moim zdaniem duża - w mojej agencji się coś dzieje (np. mamy tańsze bilety na mecze, musicale etc.). dla mnie - to ważne. Kumpela z innej agencji narzeka niesamowicie - TOTALNIE nic się nie dzieje, załatwić cokolwiek - wielki problem. -
blonde > 14-08-2012, 12:11
A z jakiej jesteś agencji? I z jakiej jest kumpela ;p? -
klaudiaa93 > 14-08-2012, 16:14
No i niestety właśnie dostałam wiadomość od rodziny, że to była bardzo trudna decyzja i wybrali kogoś innego. Szkoda bo pomimo, że to była moja pierwsza rodzina to wydawała się być właśnie tą perfect family.Wszystko mi odpowiadało, byli idealni, ale jednak ktoś inny bardziej do nich pasuje i teraz poszukiwania zaczynam od nowa...Tak bardzo chciałam wyjechać na przełomie sierpień/wrzesień, ale czuję, że coraz bardziej staje się to niemożliwe ;<