• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

LadyWatson > 13-06-2012, 15:31

Ja już szukam rodziny ponad 8 miesięcy. Coś jest nie tak, skoro było już tyle rodzin i z żadną nie wyszło. Po prostu jestem bliska tego, by sobie odpuścić i przyznać rację tym, którzy mówili, że nie mam szans na wyjazd.

agnieszka89 > 13-06-2012, 18:29

A jakie masz plany poza au pair? Jeśli np chcesz iść na studia, to może spróbuj się gdzieś dostać, żeby jak by się nie udało mieć jakąś alternatywę? Znam dziewczynę która właściwie straciła już nadzieje i zapisała się do szkoły policealnej. Tyle co zaczęła chodzić na zajęcia znalazła rodzinę i wyjechała w listopadzie. Ja w sumie sama nie wiem co zrobię jak nie znajdę rodziny na taki termin jaki mnie interesuje. U mnie problem będzie polegała na tym, że ja kończę uczelnie na początku lutego a potem studia magisterskie zaczynają się koniec lutego/początek marca. Jak nie zdążę wrócić przed rozpoczęciem semestru to będzie trochę lipa.

Mam nadzieję że jednak uda ci się znaleść rodzinkę.

merti > 13-06-2012, 19:09

Zawsze mozesz też spróbować do Angli

A może coś nie tak z Twoją aplikacją? Masz filmik itp? Na pewno znajdziesz rodzinke!

emka88 > 13-06-2012, 20:47

LadyWatson rozumiem, że po takim czasie szukania możesz już tracić nadzieje na znalezienie rodziny. Jednak nie trać nadziei, myśl pozytywnie, a na pewno się uda. Tak jak któraś z dziewczyn wcześniej pisała zastanów się może nad poprawieniem aplikacji, może uda Ci się w czasie dalszych poszukiwań zdobyć nowe doświadczenie, może jakiś kurs np. pierwszej pomocy itp. być może masz to wszystko, ale ja piszę z perspektywy co ja bym zrobiła. Wiele dziewczyn pisze, że po zmianie agencji udało im się szybko znaleźć rodzinkę, może to. Pozdrawiam i trzymam kciuki jestem pewna, że wszystko się super ułoży!

katty_b > 14-06-2012, 0:22

[quote name="anika19900"]dziewczyny musze sie pochwalic, wlasnie dostalam wize!

13 sierpnia- ameryko strzez sie haha[/quote]

no to lecimy razem

Widziałam, że kilka osób będzie mieszkało niedaleko DC? Ja będę 5-10 minut od downtown

Piotr > 14-06-2012, 11:08

No w koncu po trzech miesiacach,po 15-stu rodzinach na profilu,ta szesnasta rodzina jest idealna i pasujemy do siebie.Miszkaja w Dallas w Texasie, bedzie cieplo,mam juz dosc tego angielskiego deszczu,chce slonca.

Mialem przerwe z forum okolo 40 dni,to pomoglo mi wyluzowac i nie myslec o tym wyjezdzie,chociaz nie bedzie to dla mnie pierwsza host rodzina,tylo trzecia.Wiec zero stresu,czuje sie bardzo pewnie z jezykiem jak rowniez w opiece nad dziecmi,to bedzie wspanialy rok.

Pisze w tym temacie,poniewaz od zawsze tu pisalem chociaz lece 8 Pazdziernika do NYC a 12 do Dallas do rodziny.

Teraz bede sie udzielal w temacie pazdziernik,jak bede mial czas.Bede au-pair w Anglii do konca sierpnia i mam duzo pracy z blizniakami.

Dla niecierpliwych au-pair,ja polecmam skontaktowanie sie z amerykaskim biorem bezposrednio,ja tak zrobilem.

Po prosbie(nawet kilku) do jednej pani z IE zeby przesylala moj e-maial do rodzin,przez ostatnie 22 dni mialem 8 rodzin(w IE tylko jedna rodzina moze byc w roomie)Byl tu taki temat czy pisac bezposrednio do amerykanskiego programu,jak najbardziej pani z IE byla pardzo pomocna,teraz mam ideala rodzine.Tyko ja bylem w programie 2 miesiace,po tym czasie napisalem do nich.

Raczej nie bedzie w okolicach Dallas polskiej au-pair,moze to i lepiej bede kontynuowal nauke angielskiego,tym razem w upalnym Dallas,a nie w deszczowym Londynie ktorego mam juz po dziurki w nosie.

Wiec NYC przybywam 8 pazdziernika,a do Dallas 12 pazdziernika.

blonde > 14-06-2012, 18:00

Super Piotrze, gratuluję znalezienia rodziny!

Ja dzisiaj podjęłam decyzję o zapisaniu sie jeszcze do drugiej agencji (czyli APIA), do czego od jakiegoś czasu namawiała mnie Magda (MaDziulka) Rozmawiałam nawet z jedną z osób, która miałaby napisać mi referencje i krótko po tej rozmowie sprawdzam maila, a tam - match! To już ósmy mój match (o ile dobrze liczę...). Bardzo bardzo bardzo chciałabym, żeby się odezwali!!

Są, uwaga, z Brooklynu, NYC! Niby nie zależy mi wybitnie na lokalizacji itp. itd., ale byłoby fajnie Mają dwóch chłopców - 5 i 8 lat. Tym razem jest to 'normalna' rodzina, czyli jest mama i tata

No i zgadnijcie jakiego sa wyznania? No ależ oczywiście, że żydzi! hahaha Chyba żydowska rodzina jest mi pisana

No i postanowiłam jeszcze chwilkę poczekać - jeśli z tymi nic nie wypali, to składam papiery do APIA i będę lecieć na dwa fronty ^^ A póki co ściskajcie kciuki mocno, żeby się odezwali!

MaDziulka > 14-06-2012, 18:18

ściskamy kciuki;D dawaj znać co i jak;D bo ja już mam miejsce dla Ciebie w samolocie i bez fotografa nie lece;D

DariaAnnaJoanna > 14-06-2012, 20:25

Dzień po otwarciu roomu w IE pierwsza rodzinka Mega ekscytacja. Dwoje dzieci. 10cio letnia dziewczynka i niespełna 2 letni chłopiec. Ona od rana w szkole młody tez w czymś na kształt żłobka więc mniej więcej do 15 miałabym wolne ,ponadto dziewczynka ma innego ojca ( nie wiem jak to ująć) i co drugi weekend jest u niego i wtedy ja bym miała wolne. Wieczory też dla mnie. Rodzina często podróżuje, nawet parę razy w miesiącu a na Boże Narodzenie wybierają się na Hawaje. Oczywiście au pair też zaproszona. Mają tylko jeden minus - mieszkają w Chicago :/ a ja od początku założyłam , że nie chce tam mieszkać. To przecież prawie Polska ^^ Chociaż najważniejsze jest żeby rodzinka była sympatyczna a Chicago to nie jakaś dziura w Ohio, że nie będzie co robić. Ahh strasznie się denerwuje, jeszcze do tego jutro mam obronę z podwójnego zdenerwowania nie będe mogła spać

MaDziulka > 14-06-2012, 20:44

nie kieruj się tak bardzo lokalizacja- jesli jest fajna rodzina i maja dużo plusów lokalizacji sie spodoba- to troche mit że w Chicago sa sami Polacy- jeśli nie będziesz chciała nie musisz sobie szukać przyjaciół z "polski", poza tym rodzinka też nie posługuje się pewnie polskim językiem. naprawde rozważ wszystkie za i przeciw. znam wiele dziewczyn z Polski właśnie które mieszkają w Chicago i sobie bardzo chwalą- zawsze możesz polecieć na wycieczke tam gdzie będziesz chciała- ja jade jako au pair do Chicago i bedzie sie ciesze z tego powodu- u mnie przeważyła rodzina, chociaż nigdy nie sugerowałam się lokalizacja.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia