• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

blonde > 11-06-2012, 13:20

Znam bloga Uli, jest on jednym z głównych powodów, dzięki którym zdecydowałam się na wyjazd do USA

Nie mam nic przeciwko rodzinie w której jest dwoje rodziców tej samej płci, ale wolałabym dwóch tatusiów niż dwie mamusie Ale i tak może być ok

Co nie zmienia faktu że już od prawie tygodnia siedzą na moim koncie i się nie odzywają. Jutro chyba będę pisać do CC z prośbą o usunięcie ich, bo mi po prostu blokuja konto...

dreamlike > 11-06-2012, 13:22

Tina- dobra już wiem, doczytałam porządnie poprzednie posty w sumie nie będzie az tak daleko, zawsze sie mozemy ustawic w wasz.

emka88 > 12-06-2012, 8:03

Hej dziewczyny i chłopaki mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jak długo czeka się na wyrobienie międzynarodowego prawa jazdy? bo nie wiem czy już składać dokumenty dzięki

blonde > 12-06-2012, 8:43

Rodzinka z Bethesdy zeszła z mojego konta po tygodniu nie odzywając się. To jest niefajne jak tak siedzą długo na koncie i blokują :/ Ale teraz mam już room pusty no i czekam na kolejną rodzinę

A co do prawka - max. tydzień, ale nie wiem ile dokładnie, bo jeszcze nie wyrabiałam

emka88 > 12-06-2012, 9:24

Dzięki blonde bo myślałam, że to jakoś długo trwa i się zastanawiałam czy już składać, ale mam czas co do rodzinki, która się nie odezwała też miałam taką sytuację siedzą Ci na roomie i zero odzewu, wkurza to człowieka ale skoro się nie odezwali nawet to nie warci byli Twojego zainteresowania

natgreen > 12-06-2012, 18:47

[quote name="emka88"]Hej dziewczyny i chłopaki mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jak długo czeka się na wyrobienie międzynarodowego prawa jazdy? bo nie wiem czy już składać dokumenty dzięki [/quote]

dokładnie ja zlozyłam wniosek w poniedzialek a w pt juz mialam prawko do odebrania.

koszt 30zl

emka88 > 13-06-2012, 0:31

Z tego co się orientuję to u mnie też 30 zł, pewnie wszędzie ta sama kwota To świetnie, że to trwa tak krótko, bo jeszcze mi zostało parę dokumentów do dosłania dla biura

LadyWatson > 13-06-2012, 0:59

Było zbyt pięknie, by mogło być prawdziwie. Znów mam pusty room. Rodzina z San Francisco po rozmowie przysłała mi maila, że fajnie, ale mam za mało doświadczenia z dziećmi w wieku przedszkolnym. A dzisiaj rano odczytałam wiadomość od rodziny z Albany. Host mom napisała, że jej mężowi jednak przeszkadza to, że nie pływam. Jej to nie gra roli, nie jest to dla niej tak ważne, ale dla ojca dzieci już co innego. Napisałam, że zapisuję się teraz na kurs jak znajdę chwilkę, a ona, że docenia propozycję, ale ojciec ma silne uczucia na "nie" i ona musi je respektować. Załamałam się. Chodziłam w pracy przybita. Dziewczyny pytały, czy wszystko ze mną OK, bo blado wyglądam. Naprawdę myślałam, że to będzie "ta" rodzina. Bo to była dla mnie "ta" rodzina. Ale znów nie wyszło. Nie wiem czy jest sens dalej szukać. Może powinnam odpuścić i pogodzić się z tym, że jestem tak beznadziejna, że nawet jako opiekunki mnie nie chcą...:-(

izzieem > 13-06-2012, 1:51

[quote name="LadyWatson"]Było zbyt pięknie, by mogło być prawdziwie. Znów mam pusty room. Rodzina z San Francisco po rozmowie przysłała mi maila, że fajnie, ale mam za mało doświadczenia z dziećmi w wieku przedszkolnym. A dzisiaj rano odczytałam wiadomość od rodziny z Albany. Host mom napisała, że jej mężowi jednak przeszkadza to, że nie pływam. Jej to nie gra roli, nie jest to dla niej tak ważne, ale dla ojca dzieci już co innego. Napisałam, że zapisuję się teraz na kurs jak znajdę chwilkę, a ona, że docenia propozycję, ale ojciec ma silne uczucia na "nie" i ona musi je respektować. Załamałam się. Chodziłam w pracy przybita. Dziewczyny pytały, czy wszystko ze mną OK, bo blado wyglądam. Naprawdę myślałam, że to będzie "ta" rodzina. Bo to była dla mnie "ta" rodzina. Ale znów nie wyszło. Nie wiem czy jest sens dalej szukać. Może powinnam odpuścić i pogodzić się z tym, że jestem tak beznadziejna, że nawet jako opiekunki mnie nie chcą...:-([/quote]

KOBIETO! Nigdy nie mów , że jesteś beznadziejna, bo tak nie jest. Uwierz mi, uwierz w siebie przede wszystkim, znajdziesz rodzinę, nie poddawaj się. Życzę Ci wszystkiego dobrego

agnieszka89 > 13-06-2012, 14:43

Nie można się tak szybko załamywać. jeszcze sporo czasu do planowanego wyjazdu, na pewno znajdziesz jeszcze rodzinę, może nawet fajniejszą od tej. Trzeba wierzyć w to, że się uda i po takich sytuacjach podnosić się i dalej szukać. Na kurs pływania i tak się zapisz, na pewno się przyda. Możesz też spróbować jakoś zdobyć więcej doświadczenia.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia