• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

kasiag3 > 26-04-2013, 18:27

no oczywiście że dam znać

madz > 26-04-2013, 19:38

Mikamonika witaj i gratuluję, niezłe osiągnięcie jak na 2 dni :P

Kasiag3 trzymam kciuki!!! Daj znać po rozmowie, już czekam na relację ;) I powiedz coś o tym matchu bo mi się już mylą :P

merti > 27-04-2013, 10:28

Mikamonika- callii <3

A Connecticut nie ma co odrzucać przez ten list-może okażą się świetną rodzinką ? I mają coś fajnego przygotowanego o wysłania Ci po rozmowie? Czasem tak jest

Kasiag3 - jak po rozmowie?

kasiag3 > 27-04-2013, 12:33

Więc taaak już wszystko mówię ;d

Rodzinka z DC właściwie to przedmieścia DC

Mają dwóch chłopców : 5 i 2 latka

Przed rozmową strasznie się denerwowałam w zasadzie to chyba przez całą rozmowę byłam spięta przez mój kompleks związany z akcentem i slabością w gramtyce angielskiej Jak zadzwoniła ta host mama to odrazu pojawił mi się uśmiech na twarzy mega sympatyczna kobieta i bardzo ładnaa Praktycznie przez całą rozmowę mówiła ona i naprawdę dowiedziałam się mnóstwa ciekawych rzeczy na temat jej rodziny i jej samej Powiedziala ze od piątku wieczór caly weekend mam wolny dla siebie ale lubi jak spędza się tez trochę czasu z nimi nie chce zebym odrazu uciekała jak oni przyją a aa i co dla niej jest wazne zebym nie pytała się o zgodę jesli chce gdzies

dzieci zabrać mam na coś ochotę to to po prostu robię i tyle

W ogole w ciągu całej tej rozmowy strasznie mało mówilam bo praktycznie cały czas ona mówiła ale wrażenie na mnie wywarła ogromne z chęcią poznam jej dzieci i męza

Powiedziała ze dostaję własny pokoj z łazienką Iphona którego ona opłaca wlasny samochod za ktory rowzniez ona placi

No i po rozmowie napisalam do niej maila ze dziękuje za rozmowę ze było bardzo fajnie itdd napisała mi ze ona rowniez się cieszy ze mnie poznała ze mam bardzo dobre doswiadczenie ze względu na to ze mam 8 letnią siostrę którą poznała bo moja Ola przyszła do nas na chwilę i jej sie przedstawiła

Napisała rownież ze chce ze mną porozmawiać w niedzielę o 10 AM jej czasu czyli u nas to będzie 16 prawda? nie wiem czy dobrze liczę to ;d

aaa i jeszcze zapytała się czy chce porozmawiać z jej bylymi au pairkami bo wszystkie są chętnę ;d

Pierwsza rozmowa z Host Family zaliczona i jestem szczęsliwa po tym skype

MalaMe > 27-04-2013, 13:46

Kasia! Ekstra ! Cieszę się, że trafiła Ci się taka rodzina. Czyli rozumiem, że jesteś na tak ?

kasiag3 > 27-04-2013, 14:06

taaaaak zdecydowanie jestem na tak Rodzina jest wspaniała tylko teraz czy oni będą mnie chcieli ;d mam konkurencję w postaci 4 innych dziewczyn z którymi rozmawiają ;D No ale zobaczymy jak potoczy się jutrzejsza druga rozmowa z nimi ;d

MalaMe > 27-04-2013, 14:24

Powodzenia! Trzymam kciuki

merti > 27-04-2013, 16:24

kasiag3 , jeśli chcesz zeby oni Cię pokochali to wyśllij im coś ładnego, jakiś album ze zdjęciami czy coś takiego Będzie im miło i na pewno zapunktujesz bo nie każda dziewczyna na to wpada

mikamonika > 27-04-2013, 17:02

4 dni = 4 rodziny na proflilu

Dzięki Madz Kasiaq3 powodzenia podczas drugiej rozmowy! Ja jestem już po, zadzwoniła do mnie rodzinka numer 1 ( Kalifornia) Drugi raz z Nimi rozmawiałam i wydają się perfect match! Termin mi odpowiada, bo mogę dopiero jak wrócę z animacji z Turcji czyli po 18.09, poza tym mam 40 min od San Fransisco, mam auto do swojej dyspozycji. Z dziećmi jeszcze nie rozmawiałam. Ciekawe jakie ja wywarłam na nich wrażenie i jaką mam konkurencję

W nocy kolejna rodzina napisała, ale wydaje mi się że u którejś z dziewczyn czytałam o Nich

Rodzina 4 - New Jersey

3 dziewczyny: E 15, J 11, O 13

Jednak wolne dzieci z innej grupy wiekowej, odpisałam im na maila. Może spróbuję chociaż i porozmawiam z Nimi na skype.

Co myślicie o mojej Kalifornii? Jedyne co mi nie pasuje to że dziele łazienkę ze starszą córką i że jest ich 3 oczywiście wolałabym dwójke hehe

Jarzebinka > 27-04-2013, 22:31

Wydaje mi się, że z 15 latką się normalnie dogadasz w sprawie tej łazienki, bo nie jest to jakieś złe... A fajna rodzinka i Cali to chyba cudowne połączenie a to, że jest ich 3 to chyba nie ma znaczenia jeżeli te "dzieciaki" praktycznie nie potrzebują Twojej uwagi!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia