• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

dreamlike > 30-05-2012, 13:38

Cześć dziewczyny

jestem tu nowa, złożyłam aplikację w APIA i czekam na rodzinkę. Chciałabym wyjechać w okolicach sierpnia.

Mam pytanie do tych które już mają match. Jak długo czekałyście na pojawienie się jakiś rodzinek? Weszłam na stronę APIA dla hostów i nie widzę tam swojego profilu, czy to normalne?

adziszkowa > 30-05-2012, 14:14

to jak szybko znajdziesz rodzinę to zależy od: tego ile masz godzin w opiece, kiedy chcesz jechać, czy spodobasz się rodziną szukającym au pair tutaj nie ma zasady. Wiem, że czekanie jest najgorsze, ale nie ma rady trzeba czekać.

Susu > 02-06-2012, 14:21

Hej Dziewczyny

Witam wszystkie bo jestem po raz pierwszy na forum Ja też wybieram się pod koniec sierpnia początek września

Macie już jakieś rodzinki do wyboru ? I Stany do których chciały byście jechać ? Pozdrawiam

Ach.. lecę z aifs

Susu > 04-06-2012, 15:54

Może mi ktoś coś powiedzieć o mieście New Brunswick w New Jersey ?

Odezwała się do mnie stamtąd rodzinka do której bym się wybierała na przełomie sierpnia/września

MadameRose > 05-06-2012, 4:53

[quote name="Susu"]Może mi ktoś coś powiedzieć o mieście New Brunswick w New Jersey ?

Odezwała się do mnie stamtąd rodzinka do której bym się wybierała na przełomie sierpnia/września [/quote]

Godzina drogi od mojego Voorhees. Ale nigdy tam nie byłam. W New Jersey żyje się wygodnie. Domy na przedmieściach z równo przystrzyżonymi trawnikami, zadbane drogi, dużo restauracji, sklepów, kin. Zresztą możesz poprosić o zdjęcia host rodzinkę.

LadyWatson > 05-06-2012, 18:18

DZIEWCZYNY - RUSZYŁO!!! Znów mam prawie pełny room:-D Żartuję oczywiście. A teraz na serio: mam dwie rodzinki od wczoraj. Jedna z San Francisco (2 dzieci: boy 4 i girl almost 3) a druga z Albany, NY ( 3 dzieci: boy 12 and twins-girls 8). Może tym razem coś z tego wyjdzie. Trzymajcie kciuki!!!!!:-)

dreamlike > 05-06-2012, 18:29

Dopiero co narzekałam, ale jak ponarzekałam ( w agencji też, chociaż nie wiem czy to ma związek) to mi się zgłosiło kilka rodzin i się pochwalę właśnie się dogadałam z rodziną z okolic Waszyngtonu, jedno dziecko 7 lat, i umówiliśmy się że przylecę do nich 4 września.

Tenzi > 05-06-2012, 20:26

[quote name="dreamlike"]Dopiero co narzekałam, ale jak ponarzekałam ( w agencji też, chociaż nie wiem czy to ma związek) to mi się zgłosiło kilka rodzin i się pochwalę właśnie się dogadałam z rodziną z okolic Waszyngtonu, jedno dziecko 7 lat, i umówiliśmy się że przylecę do nich 4 września.[/quote]

super, gratuluje !

LadyWatson, trzymamy kciuki, żeby się udało )

Tina > 07-06-2012, 12:28

Dreamlike gratulacje

A wiesz dokładnie gdzie będziesz? Ja będę w Wasz od 24 sierpnia

LadyWatson trzymam kciuki! SF 8O ? bajer :mrgreen:

blonde > 09-06-2012, 13:10

Długo mnie tu nie było, ale witam ponownie

Mam za sobą perypetie z rodzinką z SJ (która w końcu wybrała jakąś tam au pairke i w ogóle do mnie nie wracali ) i 3 tygodnie (!) ciszy na roomie. Teraz mam rodzinę z Bethesda, MD. To podobno bardzo blisko Waszyngtonu. Mają dziewczynkę 7 lat i chłopca 5 lat. Znowu Żydzi (hahah, ja to mam szczęście do Żydów ).

Ale jest coś bardzo nietypowego w tej rodzinie. Mianowicie jest to rodzina... Mother & Mother
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia