• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

ThEveline > 14-05-2012, 14:33

Moja znajoma miała interview i ta jej konsultantka powiedziała, że niektóre dziewczyny już mają złożoną aplikację na PRZYSZŁE wakacje ! Ja myślałam o wrześniu październiku xd Ale macie racje czym wcześniej tym lepiej

blonde > 14-05-2012, 15:09

Ja o wyjeździe zaczęłam myśleć w grudniu, na spotkanie poszłam w styczniu, aplikację złożyłam w marcu (bo trochę mi się to przeciągnęło :/) i room otworzyli mi tez w marcu. Mam już więc konto od prawie 2 miesięcy, jak do tej pory miałam 7 matchy. Teraz jestem w kontakcie z jedną rodzinką i kto wie, może to będzie perfect match Aha, a wyjechać chcę w sierpniu. Także grudzień/styczeń to dobry czas na zaczynanie tego wszystkiego. Ja złozyłam aplikację okolo 5 miesięcy przed planowanym wyjazdem i jest ok, bo po 2 miesiącach ciągle mam jeszcze dużo czasu na szukanie rodziny itp.

Ale mówię Wam jeszcze raz - róbcie prawko jak najszybciej! Zauważyłam, że duzo rodzin chce au pairke która ma prawko od roku albo nawet od dwóch lat (miałam 2 rodziny które chciały kogoś z prawkiem od 2 lat a ja dopiero mam od trochę ponad roku )

paulaw > 14-05-2012, 22:53

A więc tylko do stycznia. Ile to? 7, 8 miesięcy? :mrgreen:

isobutate > 15-05-2012, 17:23

Hmmm..to ja chyba pójdę do agencji na początku grudnia bo wyjazd planuję zaraz po maturach czyli ok.15 maja...aaaaaaaaa już się nie mogę doczekać

A żeby nie zostawiać sobie wszystkiego na później postanowiłam że filmik zrobię w wakacje ( już coś będzie z głowy ), w wakacje będe też chodzić na prawko także już jakieś postępy do realizacji największego marzenia będą poczynione !

DaisyyUSA > 16-05-2012, 0:34

Coraz nas więcej a czasu coraz mniej.

I szybko leci, przynajmniej dla mnie ?

Miała któraś z was jakieś wątpliwości jak do tej pory ?

kapsi > 16-05-2012, 16:08

ja mam dużo do tej pory, w sumie mój wyjazd to jedna wielka wątpliwość, nie wiem czy przez troskę o najbliższych pojadę, choć to marzenie, no ale...

niebawem czerwiec, a to oznacza, że pewnie będziemy za rok o tej porze wiedzieć już co, jak, gdzie i do kogo, czy to nie jest niesamowite?! <3

czas niestety zapieprza i obawiam się, że w Stanach też będzie tak leciał i wszystko minie w mgnieniu oka...

Tośka > 16-05-2012, 17:57

wątpliwości są zawsze dziewczyny .. na samym początku nakręcałam sie tak samo a potem wątpliwości , że sobie nie poradze , że bede tęsknic ... itp... ale zawze nam będą towarzyszyc.. taki wyjazd jest zwiazany z ryzykiem .. zreszta kazdy wyjazd jest z tym zwiazany ... głowa do góry .... trzeba myśleć pozytywnie... i spełniać swoje marzenia ) moim jest wyjazd do USA.. jestem juz blizej niz dalej ) wiec bedzie ok .. pozdrawiam

xoxomila > 18-05-2012, 22:09

[quote name="Lilianna1"]
    [quote name="xoxomila"]cześć dziewczyny chętnie do Was dołączę

jestem Milena i też w przyszłym roku chcę wyjechać do USA, zastanawiam się nad agencją - apia lub gawo

co do moich rodziców - niechętnie się zgodzą, tata jeszcze nie wie, mama myśli, że oszalałam :roll:[/quote]

Nie martw się jak ja powiedziałam mojej mamie też tak myślała do tego dodawała że mnie porwą , zabiją itd. Ale z czasem się przyzwyczaiła do tej myśli (chociaż pewnie myśli że nie pojadę i sobie tylko żartuję ) teraz jak coś mówię o au pair to słyszę "i zostawisz mnie samą?" (mój tato pracuje za granicą i często go nie ma a brat całymi dniami przesiaduje u dziewczyny więc tak jakby jesteśmy tylko we dwie)

A co do agencji to też myślę o tych dwóch z przewagą na apia (chociaż jest droższe) ale ich broszura mi się bardzo podobała [/quote]

moja mama to samo pytanie zadaje + 'tak źle ci w domu?' i wtedy głupio mi się robi, bo nie dociera do niej, że ja tylko chcę spełnić swoje marzenia a nie uciekać przed rodziną :evil:

[quote name="isobutate"]Hej dziewczyny. Jak myślicie kiedy zacząć składać papiery do agencji? Ja myślałam o grudniu/styczniu ale nie wiem czy to nie za wcześnie, albo nie za późno..nie orientuje się w tym 8)

A co do agencji to myśle że będzie to APIA między innymi dlatego że mogą być aż 4 rodzinki na rommie co wydaje mi się super sprawą chociaż minusem jest cena ale myśle że jakoś uzbieram do tego czasu..( mam nadzieje)

xoxomila napoczątku jak jeszcze nic nie widziałam na temat wyjazdu to powiedziałam swojemu tacie że wyjade do stanów na wakacje pomiędzy maturą a studiami XD no i tu było wszystko ok ale później gdy się dowiedziałm że można wyjechać tylko na rok lub dłużej i mu o tym powiedziałam to jego twarz zaczeła nabierać dziwnych kształtów i kolorów ..oczywiście na początku było że nigdzie nie pojade bo jak to przecież na studia trzeba iść a nie robić sobie wolne a potem jeszcze się okaże że wogle nie pójdę na nie ...ble ble ble...ale potem jak mu wytłumaczyłam wszystko na spokojnie to się zgodził i teraz to się nawet cieszy bo się języka naucze a mój tata ma na tym punkcie bzika ! no a mama..mama to w sumie dowiedziała się niedawno ( ciągle myślała że wyjadę tylko na parę miesięcy ) ale chyba nie ma nic przeciwko

ahhh rozpisałam się a tu czas spać bo jutro do szkoły po pięknej 2-tygodniowej przerwie [/quote]

u mnie ta sama gadka: najpierw studia, a potem rób co chcesz

[quote name="Tośka"]wątpliwości są zawsze dziewczyny .. na samym początku nakręcałam sie tak samo a potem wątpliwości , że sobie nie poradze , że bede tęsknic ... itp... ale zawze nam będą towarzyszyc.. taki wyjazd jest zwiazany z ryzykiem .. zreszta kazdy wyjazd jest z tym zwiazany ... głowa do góry .... trzeba myśleć pozytywnie... i spełniać swoje marzenia ) moim jest wyjazd do USA.. jestem juz blizej niz dalej ) wiec bedzie ok .. pozdrawiam [/quote]

zgadzam się

balbina > 19-05-2012, 10:28

Ja na waszy miejscu nakręciłaby filmik ( część jego ) już w te wakacje, jak jest ciepło, bo potem jak będziecie chciały wyjechać np w czerwcu to aplikację fajnie złożyć w marcu a pewnie będzie trochę zimno.

Kurde nie wie czy mnie rozumiecie

Fajnie jest mieć część filmiku z lata o!

D

kapsi > 19-05-2012, 10:54

ja właśnie tak już planuję ten filmik w lato zacząć robić i w mojej głowie co chwile pojawiają się nowe pomysły, ajaj! niech to będzie już! :mrgreen:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia