-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
Tina > 15-05-2012, 18:33
@Blonde na pewno się odezwą jeszcze
@agata.gda wystarczy jak ołówkiem przetłumaczysz lekarzowi treść pytań. Jeśli nie ma zastrzeżeń do Twojego zdrowia to nie ma tam co tłumaczyć.
Trafiłaś na jakiegoś idiote. Przejdź się do innego i na pewno Ci podpisze. A jak nie inny to następny
Moja nawet nie czytała pytań tylko się podpisała....i strasznie się cieszyła, że przyszedł do niej ktoś kto nie jest chory :mrgreen: -
Piotr > 15-05-2012, 22:00
[quote name="juja"]Ja miałam problem z lekarzem. Nikt nie chciał mi tego wypisać, bo nie jest to refundowane przez NFZ. Chociaż nie widzę tam nic co powinno być..
Ostatecznie przyjechał do mnie lekarz prywatnie i bez problemu wszystko wypisał. Nawet sobie pogadaliśmy[/quote]
Ja mielem to samo,ale bylem u lekarza 3 razy w przeciagu tygodnia(jestem au-pair w UK musialem wszystko w tydzien zalatwic).Najpierw z APC raz a nastepnie z IE dwa razy,bo te szczepienia.Pierwsze dwa razy ok,bo byly lekarki zatrudnione(nie wlasciciel),a to prywatna klinika,ale przyjmuje tez na fundusz.
Z IE to te szczepienia i za trzecim razem trafilem na wlasciciela ojjj no co za frajer.Wyskoczyl z tekstem ze to IE powinno mu za to zaplacic(ja mu mowie potraktujmy to jako wizyte prywatna,zazwyczaj chodzilem tam prywatnie,ale mysle za papierek placic"a mam ubezpieczenie") on ze teraz to zeby zaswiadczenie do szkoly wypisac trzeba placic,poniewaz fundusz placi za leczenie,a nie za wypisywanie papierow.Dodal ze lekarki nie maja wiedzy na ten temat,to sie z nim poklucilem ze zatrudnil niekometentne osoby,ale w koncu wypisal.Czas mnie gonil a on robil problemy,trzeba bylo odejsc i pojsc gdzies prywatnie,ale to juz byl piatek godz 15 a w niedziele samolot do Londynu.
Mieliscie cala morfologie robiana?? czy EKG lub echo serca?? przed wypisaniem.W poniedzialek(pierwsza wizyta) lekarka kazala takie badania zrobic.
Gdy bym wiedzial,ze tak bedzie wybral bym sie prywatnie napisal by ze jestem zdrowy i dziekuje.Jeden plus z tego wszystkiego wiem ze morfologia jest ok. -
juja > 15-05-2012, 22:26
Normalnie w przychodni kazali mi zrobić morfologię, ale coś się pani nie spodobało i stwierdziła, że to jednak nie jest refundowane przez NFZ i mi tego nie podpisze :/
Ostatecznie prywatnie lekarz zapytał tylko dla formalności czy jestem zdrowa. -
gipson07 > 16-05-2012, 20:56
Ja lece 27 sierpnia do rodziny w okolicach Bostonu. -
mamecia > 16-05-2012, 22:03
[quote name="gipson07"]Ja lece 27 sierpnia do rodziny w okolicach Bostonu.[/quote]
A gdzie dokładnie? Bo ja już 9 sierpnia będę w Belmont, MA! -
blonde > 19-05-2012, 18:17
O nie, już było tak dobrze, a teraz znowu łapie mnie załamkaCały tydzień czekałam z nadzieją na sobotę, że może w tygodniu rodzinka nie miała czasu i w weekend sie odezwą - ale nic z tego. Nie piszą, nie dzwonią, nie wrócili też na konto... Na dodatek zeszli z roomu w poniedziałek i przez cal tydzień nie miałam żadnego innego matcha - a ostatnimi czasy nie czekałam na kolejną rodzinkę dłużej niż 24 h Się musiałam wyżalić... -
Tina > 19-05-2012, 18:49
Weekend jeszcze się nie skończył
Bedzie dobrze, zobaczysz!
A firma nie podała Ci ich maila? -
blonde > 19-05-2012, 18:53
Nie, bo chyba nie mogą. Ale obiecali, że dadzą im znać, żeby albo się do mnie odezwali albo udostępnili mi maila na koncie... -
Tina > 19-05-2012, 19:09
Hmm dziwne, że nie mogą Ci dać przynajmniej maila...
Może napisz jeszcze raz..?
Ale ja myślę, że i tak się odezwą -
blonde > 19-05-2012, 19:14
No nie wiem, taką pewnie mają politykę... No mam nadzieję, że się odezwą, bo wydają się być bardzo fajną rodzinką!