• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

balbina > 18-04-2013, 18:26

myślę, że Madz dobrze mówi, jak masz jakieś super te stare zdjęcia to dodaj ich z 3-4 i reszta aktualnych

ogla > 18-04-2013, 21:49

[quote name="madz"]nie wiem jakie zasady są w APiA, ale ja napiszę Ci jakie zdjęcia miałam w CC.

miałam zdjęcia z lat 2004-2012, tak by pokazać że faktycznie opiekowałam się różnymi dziećmi w różnym wieku, najbardziej aktualnych zdjęć z dziećmi nie mogłam wgrać, bo moja umowa w pracy zabraniała mi upubliczniać dane i wizerunek dzieci. Ale tak jak piszę, miałam z różnych lat zdjęcia, te starsze to było ich kilka 3-4 zdjęcia, najstarsze własnie z 2004, pamiętam było też z 2006.

Co do tego z kim mają być zdjęcia, ja miałam większość na których jestem ja i dziecko/dzieci, ale były też zdjęcia samych dzieci (nie jestem zwolennikiem zdjęć z ręki a nie miał mi kto zrobić), dałam też kilka zdjęć z przyjaciółmi.

Do tego miałam zdjęcia w video -> z rodzicami, przyjaciółmi, sama ja no i oczywiście z dziećmi. Raczej nie powtarzały się zdjęcia w video i aplikacji.

Mam nadzieję że choć trochę pomogłam.[/quote]

Dzieeeki Madz! pomoglas wlasnie takiej rady szukalam.

[quote name="balbina"]My w APiA możemy mieć 7 zdjęć - moim zdaniem lepiej dać aktualne - chyba, ze twój wizerunek nie zmienił się drestycznie to możesz dać.

Porób te zdjęcia z dziećmi -może nie wyjdzie tak źle?

do filmiku się przydadzą tak czy siak [/quote]

no wlasnie to ograniczenie do 7 zdjec jest slabe, bo tak wlasciwie nic konkretnego nie da sie pokazac,aczkolwiek mozna nadrobic w filmiku i nie ma zbytnio mozliwosci powielania muuusze te zdjecia porobic, ale nie mam kiedy i tak glupio mi targac dzieci na sesje

PorcelainGirl > 19-04-2013, 0:16

[quote name="ogla"]ojeju jakie wazne awantury u goryy

dziewczyny potrzebuje pomocy, ktorej nie moge uzyskac w APIA, bo srednio sie rozumiem z konsultantka, aczkolwiek pewnie skonfrontujemz to na intrview, poki co chcialam spytac jakie zdjecia wgrywalyscie do aplikacji? czy mam sie skupic na dzieciach,rodzine-przyjaciolach, sobie czy na wszystkim po trochu? i czy wszystkie zdjecia mialyscie aktualne? bo ja mam sporo zdjec sprzed paru lat i nie wiem czy jest sens robic nowe, sztywne na sile, czy lepiej posluzyc sie naturalnymi,ale nie aktualnymi? problem moj wynika z tego iz obecnie pracuje zawodowo i teraz zajmuje sie dziecmi dorywczo i jakos nie w glowie mi robic fotorejestracje poza tym nie mam zbytnio ze wszystkimi moimi podopiecznymi kontaktu...[/quote]

ja miałam może z 1 aktualne, a resztę z przeciągu 3-4lat, bo nie miałam na to czasu, a w pobliżu niestety żadne dzieci nie patrolowały... jak zdjęcia są ładne, w dobrej jakości i najważniejsze atrakcyjne na tyle, żeby skupić uwagę potencjalnych odbiorców, to bez sensu robić nowe

acha i nie wszystkie muszą być z dziećmi więc na pewno coś wybierzesz

Powodzenia

merti > 20-04-2013, 23:30

Mam maaatch <3 z APC. Tych gejów co balbina miała Taaaaki spoko <3

paulaw > 22-04-2013, 13:45

A u mnie szósty dzień leci i zero. Nic. Pustki. Po jakim czasie od otwarcia roomu powinnam martwić się, że nikt się mną nie interesuje?

balbina > 22-04-2013, 17:30

mm... Ciężko opowiedzieć Paulaw. :<

ale jak się zaczniesz martwić to nic przecież nie zmieni

cierpliwości cierpoliwośći i jescze raz cierpliwość - sobie też życzę :<<<

emptyhousee > 22-04-2013, 19:03

A w jakiej jesteś agencji ?

Również myśle, że trzeba sie uzbroić w cierpliwość ..

paulaw > 22-04-2013, 20:30

[quote name="emptyhousee"]A w jakiej jesteś agencji ?[/quote]

InterExchange

emptyhousee > 22-04-2013, 20:31

Rozumiem, ja też i szału nie ma, dlatego zapisałam się również do APiA.

Ile czekałyście na pierwszy match w APiA?

Jarzebinka > 22-04-2013, 21:33

To takie głupie pytania ile mam czekać ma match? To wszystko zależy od "jakości" aplikacji. Więc jeżeli w tym roku piszesz dopiero maturę, nie jesteś infant, filmik nie jest jakiś szalenie cudowny- mozesz czekać nawet z 2 miesiące. A jeżeli masz super aplikacje, masz 26 lat, filmik genialny- wtedy możesz pisać do agencji i pytać, czy w ogole jesteś w systemie, bo jest coś nie tak
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia