-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 08-05-2012, 23:08
Fakt! Ale jak to stwierdziła moja koleżanka po wakacjach w Stanach - "używałam wszystkich czasów, szastałam gramatyką i w końcu nazwali mnie snobem" po czym zaczęła mówić po prostu "you mad?" "you okay, fella?" i w końcu zaczęli ją normalnie traktować :mrgreen:
Ostatnio niestety zaczęłam zdecydowanie za bardzo tak mówić, aż baba od angielskiego zaczęła się na mnie wkurzać. A co jej do tego... -
paulaw > 09-05-2012, 18:26
Czytając mój post chyba trochę przesadziłam -- spędziła wakacje na południu, więc może to brało się stąd... ale jednak coś w tym jest, prawda? Dogadać to się dogadamy, ale nie "wtopimy się" dopóki nie zmienimy nawyków. -
shanga > 13-05-2012, 0:26
Cześć dziewczynyNawet nie wiecie jak bardzo się ucieszyłam, że nie tylko ja już nie mogę się doczekać wyjazdu, mimo że to jeszcze sporo czasu.. :lol: -
ThEveline > 13-05-2012, 0:49
[quote name="shanga"]Cześć dziewczynyNawet nie wiecie jak bardzo się ucieszyłam, że nie tylko ja już nie mogę się doczekać wyjazdu, mimo że to jeszcze sporo czasu.. :lol:[/quote]
Cześćskąd jesteś ? do jakiego stanu chciałabyś trafić ?
Napisz coś o sobie -
Lilianna1 > 13-05-2012, 16:56
Jak myślicie dziewczyny dało by rade jeszcze wyjechać na summer au pair czy jest już trochę za późno ? w sumie dużo jest do załatwiania np. zaświadczeń itp. Myślicie że bym się wyrobiła? A o do wieku to mogłabym załatwiać wszystko pomimo iż 18 lat kończę dopiero w czerwcu? -
xoxomila > 13-05-2012, 17:34
cześć dziewczynychętnie do Was dołączę
jestem Milena i też w przyszłym roku chcę wyjechać do USA, zastanawiam się nad agencją - apia lub gawo
co do moich rodziców - niechętnie się zgodzą, tata jeszcze nie wie, mama myśli, że oszalałam :roll: -
kapsi > 13-05-2012, 17:42
[quote name="Lilianna1"]Jak myślicie dziewczyny dało by rade jeszcze wyjechać na summer au pair czy jest już trochę za późno ? w sumie dużo jest do załatwiania np. zaświadczeń itp. Myślicie że bym się wyrobiła? A o do wieku to mogłabym załatwiać wszystko pomimo iż 18 lat kończę dopiero w czerwcu?[/quote]
moja przyjaciółka chciała, to jej napisali, że już za późno; ale zawsze na własną rękę można -
Lilianna1 > 13-05-2012, 23:53
[quote name="xoxomila"]cześć dziewczynychętnie do Was dołączę
jestem Milena i też w przyszłym roku chcę wyjechać do USA, zastanawiam się nad agencją - apia lub gawo
co do moich rodziców - niechętnie się zgodzą, tata jeszcze nie wie, mama myśli, że oszalałam :roll:[/quote]
Nie martw się jak ja powiedziałam mojej mamie też tak myślała do tego dodawała że mnie porwą , zabiją itd. Ale z czasem się przyzwyczaiła do tej myśli (chociaż pewnie myśli że nie pojadę i sobie tylko żartuję ) teraz jak coś mówię o au pair to słyszę "i zostawisz mnie samą?" (mój tato pracuje za granicą i często go nie ma a brat całymi dniami przesiaduje u dziewczyny więc tak jakby jesteśmy tylko we dwie)
A co do agencji to też myślę o tych dwóchz przewagą na apia (chociaż jest droższe) ale ich broszura mi się bardzo podobała -
isobutate > 14-05-2012, 1:00
Hej dziewczyny.Jak myślicie kiedy zacząć składać papiery do agencji? Ja myślałam o grudniu/styczniu ale nie wiem czy to nie za wcześnie, albo nie za późno..nie orientuje się w tym 8)
A co do agencji to myśle że będzie to APIA między innymi dlatego że mogą być aż 4 rodzinki na rommie co wydaje mi się super sprawą chociaż minusem jest cena ale myśle że jakoś uzbieram do tego czasu..( mam nadzieje)
xoxomila napoczątku jak jeszcze nic nie widziałam na temat wyjazdu to powiedziałam swojemu tacie że wyjade do stanów na wakacje pomiędzy maturą a studiami XD no i tu było wszystko ok ale później gdy się dowiedziałm że można wyjechać tylko na rok lub dłużej i mu o tym powiedziałam to jego twarz zaczeła nabierać dziwnych kształtów i kolorów ..oczywiście na początku było że nigdzie nie pojade bo jak to przecież na studia trzeba iść a nie robić sobie wolne a potem jeszcze się okaże że wogle nie pójdę na nie ...ble ble ble...ale potem jak mu wytłumaczyłam wszystko na spokojnie to się zgodził i teraz to się nawet cieszy bo się języka naucze a mój tata ma na tym punkcie bzika ! no a mama..mama to w sumie dowiedziała się niedawno ( ciągle myślała że wyjadę tylko na parę miesięcy ) ale chyba nie ma nic przeciwko
ahhh rozpisałam się a tu czas spać bo jutro do szkoły po pięknej 2-tygodniowej przerwie -
angelaa > 14-05-2012, 12:29
[quote name="isobutate"]Hej dziewczyny.Jak myślicie kiedy zacząć składać papiery do agencji? Ja myślałam o grudniu/styczniu ale nie wiem czy to nie za wcześnie, albo nie za późno..nie orientuje się w tym 8) [/quote]
jeśli mogę Ci poradzić, to powiem Ci z własnego doświadczenia, że sama chciałam składać papiery w styczniu (trochę mi się to przeciągnęło ale trudno). Czym wcześniej tym lepiej. Jeśli chcesz wyjechać zaraz po maturze, to styczeń jest dobrym czasem. W tym roku naprawdę wiele dziewczyn znalazło rodzinki na przełomie stycznia /lutego a wyjazdy mają np pod koniec wakacji. więc wg mnie styczeń jest najlepszą porą ;-)