• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

agata.gda > 14-05-2012, 18:36

Tak w APC tak jest. Rodzina może zostawić komentarz, ważna informacja- ten komentarz później widza następne rodziny, które są Tobą zainteresowane.

angelaa > 14-05-2012, 18:58

[quote name="agata.gda"]Tak w APC tak jest. Rodzina może zostawić komentarz, ważna informacja- ten komentarz później widza następne rodziny, które są Tobą zainteresowane.[/quote]

potwierdzam, mi pani z Gawo kiedyś podczas rozmowy powiedziała 'rodzinka weszła na Pani profil, ale później się rozmyslila i nie zostawiła żadnego komentarza...'

blonde > 14-05-2012, 19:07

madlu, agata - dzięki! trzymajcie kciuki, bo chciałabym, żeby wyszło z tą rodzinką

z całej tej paniki napisałam do CC (do Wwy) i dostałam odpowiedź żebym się nie martwiła () i że napiszą do Bostonu żeby rodzina się albo ze mną skontaktowała albo żeby udostępnili mi całą aplikację swoją

mamecia > 14-05-2012, 20:50

Muszę się pochwalić!

Mam match z rodzinką z Bostonu na 2 lub 9 sierpnia (jutro dowiem się dokładnie) !! Warto było tyle czekać, by w końcu doczekać się tej wymarzonej rodzinki!!

I teraz życzę powodzenia całej reszcie dziewczyn i chłopców, którzy chcą być Au Pair! Warto czekać, wiem to z autopsji, więc gdzieś tam pewnie na każdego czeka na wymarzona Host Family!

A przy okazji leci może ktoś w tych terminach?

Alexandraa > 14-05-2012, 23:14

[quote name="agata.gda"]Blonde trzymam kciuki żeby Ci się udało z tą rodzinką I oby się odezwali!!!

A teraz do rzeczy. Mam takie pytanie czy lekarze wypełnili Wam ten formularz medyczny do aplikacji w języku angielskim? Bo nie mogę żadnego takiego lekarza znaleźć. Jak składałam papiery do Gawo to miałam wypełnioną polską wersję i ją tłumaczyła Pani z Gawo i podpisywała. Teraz ponieważ w Gawo taka cisza z rodzinkami, że popadam w depresję to składam papiery do Au pair in America tylko, że tam chyba nie ma czegoś takiego jak formularz w j. polskim tylko jest po angielsku. Może się mylę? Dziewczyny z APinAmerica jak to jest? A jeśli tylko po angielsku, to czy któraś z Was zna jakiegoś lekarza, który mi to wypełni w Pomorskim lub w kujawsko-pomorskim?

Czuję że straszanie nieskładna ta moja wypowiedź, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co chodzi[/quote]

Nie ma problemu z tym, jeśli lekarz nie zna angielskiego. Wtedy ma wypełnić formularz po polsku. Mój też nie znał i tłumaczyłam mu, a on wypełniał po polsku ( zresztą nazwy chorób itp. są z łaciny, więc lekarz sam będzie wiedział, co znaczą). On na tym formularzu zaznacza, czy zna angielski i jeśli nie zna to czy wszystko zrozumiał. Potem trzeba wydrukować jeszcze raz formularz medyczny i przetłumaczyć na angielski jego odpowiedzi- możesz to zrobić Ty, Twoja konsultantka czy ktoś jeszcze inny Powodzenia!

agata.gda > 14-05-2012, 23:20

Alexandra dzięki za odpowiedź. Problem w tym, że np jak byłam u lekarza pierwszy raz z papierami to chciałam żeby wypełnił po angielsku formularz a ja mu przetłumaczę to był wręcz oburzony i mówił, że on nie może itp. Że on nie wie czy ja dobrze to tłumaczę, a on się musi pod tym podpisać i że później ktoś go o coś posądzi. Generalnie wydaje mi się, że nikt nie będzie chciał mi tego tak wypełnić Nie wiem gdzie iść.

Nimell > 14-05-2012, 23:31

Dobrze, że ja nie miałam takich problemów, moja lekarka mi podbiła wersję po polsku i po angielsku a kazała samej wypełnić, bo ona cytuję 'nie ma czasu na takie pierdoły'

Alexandraa > 14-05-2012, 23:54

A mój kazał mi samej wypełnić informacje o szczepionkach ( nie miał tych informacji pod ręką, bo są w Punkcie Sczepień). W ogóle ucięliśmy sobie pogawędkę o Żydach i kryzysie w Stanach. Ludzie w kolejce czekali a my w najlepsze prowadzimy dyskusje o Ameryce Opowiadał mi o córce znajomych mieszkającej w Nowym Jorku- jej mąż, Bobby jest Amerykaninem i pracuje jako reporter telewizyjny, a ona wykłada na uczelni

Agata.gda- idź do innego lekarza, akurat sie taki trafił, ale watpie zeby wiekszosc miała z tym jakiś problem, zwłaszcza że w tym formularzu nie ma nic skomplikowanego- są głównie nazwy chorób itp., wiec nawet nie znając angielskiego można się domyślić o co chodzi.

juja > 15-05-2012, 11:25

Ja miałam problem z lekarzem. Nikt nie chciał mi tego wypisać, bo nie jest to refundowane przez NFZ. Chociaż nie widzę tam nic co powinno być..

Ostatecznie przyjechał do mnie lekarz prywatnie i bez problemu wszystko wypisał. Nawet sobie pogadaliśmy

blonde > 15-05-2012, 12:00

O nie Moja idealna rodzinka zeszła z roomu! I dalej się nie odezwali

Ale w sumie jest jeszcze nadzieja, że to ten krótki match 48-godzinny się skończył i niedługo wrócą... Oby!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia