-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
merti > 16-04-2013, 20:31
ja pytałam o wiosnęA skoro już się tak otwierasz, to może powiesz czemu taka/i tajemnicza jestes? -
californiadreaming > 16-04-2013, 22:31
[quote name="merti"]ja pytałam o wiosnęA skoro już się tak otwierasz, to może powiesz czemu taka/i tajemnicza jestes?[/quote]
Aaa... Najwyraźniej coś ostatnio mi nie idzie czytanie ze zrozumieniem. Sorki.
Po prostu wolę tu pisać o aupairowaniu niż o sobie. Jeśli chcę coś powiedzieć, to mogę do zrobić bez podpierania sie informacjami na swój temat. Kto zechce, to mi uwierzy, nie, balbina? A jak ktoś nie uwierzy, to przecież nie rzucę się do Wisły z tego powodu. -
merti > 16-04-2013, 23:17
ok to w takim razie byłaś AP? KIedyyy? gdziee? -
paulaw > 16-04-2013, 23:25
Mam już room otwarty w IE yay! Musiałam się pochwalićTeraz czekam na pierwszy match! -
balbina > 16-04-2013, 23:29
[quote name="californiadreaming"]
I tak cię lubię. Ty to może do FBI zaaplikuj, zamiast tracić czas na aupairowanie, co? ;D Podobno IP pokazuje tylko skąd się łączysz, a nie gdzie jesteś. I ty możesz zostać obywatelem świata .[/quote]
ohoo jak miło
haha no może to byłby dobry pomysł, bo lubie się w takie rzeczy bawićposzbiegować sobie kogoś
Tak, tak, ja nie mówię, że znam Twój dokładny adres - tylko okolicę, większe miasto, to skąd się łączysz itd
Dokładnie tak jak mówisz, np sprawdziłam tutaj jeszcze kilka osób i właśnie ludzie spod Warszawy cyz większych miast mieli napisane, ze są np z Warszawy czy innego dużego miasta z racji tego, ze tam są serwery i wszystkie internety)))
no Paula gratuluję, super super teraz czekamy szybciutko na match
a ja mam nową rodzinę w GAWOnie chcę tu zaśmiecać, więc jest na blogu.
Bym nie pisała, gdyby mi się nie spodobali, JUUUUTRO MAM Z NIMI ROZMOWE <3 -
agniesia > 17-04-2013, 18:52
[quote name="madz"]
[quote name="agniesia"] Dodatkowo myślę, że fakt, że w GAWO nie trzeba dodatkowo płacić za ubezpieczenie rozszerzone jest dużym plusem. [/quote]
jak ostatnio patrzylysmy z dziewczynami to jednak te ubezpieczenia sie roznia, na korzyść tych platnych.[/quote]
Wszystko co potrzebne jest zapewnione. Jak się przewrócisz i złamiesz ząb to też Ci opłacą więc nie wiem czego jeszcze można wymagać -
ogla > 17-04-2013, 23:38
ojeju jakie wazne awantury u goryy
dziewczyny potrzebuje pomocy, ktorej nie moge uzyskac w APIA, bo srednio sie rozumiem z konsultantka,aczkolwiek pewnie skonfrontujemz to na intrview, poki co chcialam spytac jakie zdjecia wgrywalyscie do aplikacji? czy mam sie skupic na dzieciach,rodzine-przyjaciolach, sobie czy na wszystkim po trochu? i czy wszystkie zdjecia mialyscie aktualne? bo ja mam sporo zdjec sprzed paru lat i nie wiem czy jest sens robic nowe, sztywne na sile, czy lepiej posluzyc sie naturalnymi,ale nie aktualnymi? problem moj wynika z tego iz obecnie pracuje zawodowo i teraz zajmuje sie dziecmi dorywczo i jakos nie w glowie mi robic fotorejestracje poza tym nie mam zbytnio ze wszystkimi moimi podopiecznymi kontaktu... -
madz > 17-04-2013, 23:57
nie wiem jakie zasady są w APiA, ale ja napiszę Ci jakie zdjęcia miałam w CC.
miałam zdjęcia z lat 2004-2012, tak by pokazać że faktycznie opiekowałam się różnymi dziećmi w różnym wieku, najbardziej aktualnych zdjęć z dziećmi nie mogłam wgrać, bo moja umowa w pracy zabraniała mi upubliczniać dane i wizerunek dzieci. Ale tak jak piszę, miałam z różnych lat zdjęcia, te starsze to było ich kilka 3-4 zdjęcia, najstarsze własnie z 2004, pamiętam było też z 2006.
Co do tego z kim mają być zdjęcia, ja miałam większość na których jestem ja i dziecko/dzieci, ale były też zdjęcia samych dzieci (nie jestem zwolennikiem zdjęć z ręki :P a nie miał mi kto zrobić), dałam też kilka zdjęć z przyjaciółmi.
Do tego miałam zdjęcia w video -> z rodzicami, przyjaciółmi, sama ja no i oczywiście z dziećmi. Raczej nie powtarzały się zdjęcia w video i aplikacji.
Mam nadzieję że choć trochę pomogłam. -
balbina > 18-04-2013, 0:02
My w APiA możemy mieć 7 zdjęć - moim zdaniem lepiej dać aktualne - chyba, ze twój wizerunek nie zmienił się drestycznie to możesz dać.
Porób te zdjęcia z dziećmi -może nie wyjdzie tak źle?
do filmiku się przydadzą tak czy siak -
madz > 18-04-2013, 9:53
aaaaaa no chyba że macie 7 zdjęć, w CC jest 20 albo 25.
No to myślę że lepiej dać aktualne do aplikacji, z racji tego że mało ich można mieć, a starsze daj do filmiku, ułóż je chronologicznie to będzie fajnie leciało z wiekiem :)