• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 03-05-2012, 22:14

A ja albo zacznę teraz, albo chyba po wakacjach, bo nie chce mi się jakoś tak w wakacje jeździć. I tak nie będę nic robiła, ale wolę w ciągu roku szkolnego. Taki kurs i tak nie trwa nie wiadomo ile, prawda? Zobaczę jeszcze, postaram się jak najszybciej, skoro mówicie, że tak lepiej.

lidda > 04-05-2012, 13:44

Ale się czuję staro... ja mam prawko już dwa lata

Nie jest trudno czy ciężko zdać, więc się nie bać, tylko iść jak najszybciej!!! tak na prawde zrobić prawko łatwo (jak się chce) tylko potem trzeba się jeszcze objeździć, nabrać wprawy. Nie odkładajcie tego na później, bo wtedy będzie Wam gorzej a z czasem stwierdzicie że w ogóle Wam się nie chce Dacie rade

btw. Jedzie ktoś na summer aupair gdzieś?? (już wcześniej o to pytałam ale zostało usunięte )

paulaw > 04-05-2012, 14:25

Nie ma tak, że nie zrobimy, przecież trzeba zrobić, jeżeli chce się jechać (: Tyle, że jest tak gorąco, że po prostu się nie chce. Ale zrobię. Mamy jeszcze wiele miesięcy, a ja być może jeszcze nieco więcej z powodu aparatu, więc zdążę wszystko zrobić. Chyba. Oby. Mam nadzieję!

paulaw > 06-05-2012, 14:29

Dziewczyny, nie do końca to będzie w temacie, ale amerykańskie i może was zaciekawi (: Jako iż lubię bawić się w kuchni, dzisiaj na śniadanie po raz setny spróbowałam zrobić amerykańskie pancakes. Nigdy mi nie wyszły. Nie miały tego koloru, albo dobrego smaku, albo były cienkie, albo za tłuste. A dzisiaj znalazłam przepis idealny. Jeżeli któraś z was chce takie zrobić: http://mrs-pereira.blogspot.com/2012/01/...cakes.html. Wyszły idealne. Brakowało mi tylko syropu klonowego, ale raz próbowałam u koleżanki i nie smakował mi.

Zostało mi jeszcze trochę ciasta, bo są bardzo sycące, a ten przepis jest chyba na amerykańską big porcję, ale warto. Zrobię jeszcze dzisiaj na kolację dla rodziny.

Jak już tam pojadę to będę je robiła dzieciakom cały czas (:

kapsi > 06-05-2012, 18:54

ja robiłam kiedyś pancakesy ze strony kwestiasmaku bodajże i wyszły przeeeeeepyszne, ten przepis też kiedyś widziałam, ale nie pamiętam czemu z niego nie skorzystałam, może na dniach zrobię z tego co widzę to przepis znacznie różni się od tego, z którego korzystałam, więc chyba jednak obowiązkiem jest zrobić i spróbować

koniec z opieprzaniem się, do szkoły wracać! :mrgreen:

paulaw > 06-05-2012, 19:11

I mi bardzo dobre wyszły, identyczne jak na zdjęciach (nie z tego bloga, a googlowe zdjęcia, takie... profesjonalne były :mrgreen

Eee tam szkoła. Ważniejsze prawko. Mi mnóstwo czasu zajmuje zastanawianie się na tym, że za rok o tej porze pewnie będę już spóźniona na wszystko i będę płakała, że tak ze wszystkim zwlekałam. Albo będę płakała, że nie ma rodziny z NYC. Będę czekała tygodnie, miesiące, ba! i rok poczekam, aby NYC :mrgreen:

Lilianna1 > 08-05-2012, 16:02

dziewczyny a próbowałyście kiedyś gadać przez takie światowe czaty aby podszkolić angielski? co o tym myślicie? coś w stylu http://www.chatroulette.com

pełno tam idiotów ale da rade też trafić na kogoś normalnego np z USA

kapsi > 08-05-2012, 16:53

haha, czatrulet kojarzy mi się z każdą imprezą, kiedy się upijamy, wchodzimy na to i zacieszamy z idiotów XD

co do takich czatów to ja non stop rozmawiam na omegle.com i pomimo tego, że pełno tam 'horny people' to równie pełno jest normalnych ludzi, którymi fajnie się gada i można później wymienić się skype, albo coś i utrzymywać znajomość

paulaw > 08-05-2012, 22:28

Mam bardzo dobrą koleżankę z Singapuru i rozmawiamy po angielsku, co dwa, trzy dni, czasami częściej, zależy od szkoły, więc ćwiczyć nie muszę. Czytam dużo komiksów po angielsku i zauważyłam, że amerykanie w ogóle nie zwracają uwagi na czasy, których my tak "intensywnie" uczymy się w szkole, więc nie ma się też co martwić o gramatykę. Wystarczy duży zasób słówek i poradzimy sobie w każdej sytuacji :mrgreen: Bardziej boję się, że rodzina to świry i będę jak jedna z bohaterek w tych tanich, amerykańskich horrach, które zamiast uciekać z domu wbiegają na piętro :|

kapsi > 08-05-2012, 22:49

też zauważyłam, że w rozmowach z amerykańcami czasy nie odgrywają większej roli, ale jak to mówi moja pani od angielskiego 'matura Cię nie zrozumie'
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia