-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
blonde > 13-05-2012, 0:16
O jaaa, 4 dzieci, musi być wesołoAle jeśli Ci to nie przeszkadza, to pewnie, może być ok -
agniesia > 13-05-2012, 1:07
@blonde ale fajnie ! nie wiem, ale jakos tak ciesze sie ze ktos sie w koncu odezwałoby wszystko dalej poszlo dobrze! trzymam kciuki -
LadyWatson > 13-05-2012, 15:32
Napisała mi, że na pewno nie będzie łatwo. I z tym się zgadzam. Na szczęście w ciągu roku szkolnego, to będzie tylko kilka godzin z całą czwórką, a w wakacje mają campy, w sierpniu nawet całodniowe, więc nie będę z nimi sam na sam caaaaały dzień. Oczywiście, jeżeli w ogóle cokolwiek z tego wyjdzie.
Blonde - ty tam się staraj o to San Jose! Przyjadę na wakacje!!!:-DD -
blonde > 13-05-2012, 16:36
Agniesia - oj jak miloja też mam nadzieję, że się dobrze potoczy!
Efka - hehe, już też zdążyłam wygooglować, że to blisko całkiem ^^
Lady - no będę się starać, na pewno! wyglądają na fajnych ludzi i póki co wszystko jest bardzo ok!
Muszę sobie spisać listę pytań jakie będę do nich miała i mam nadzieję, że niedługo umówimy się na drugą rozmowę -
blonde > 14-05-2012, 10:14
Dziewczyny pomocy! Nie wiem co robić
Z rodzinką było tak, że zadzwonili do mnie i przez telefon umówiliśmy się na skype. Przed rozmową nie było żadnych mejli. A w trakcie rozmowy umówiliśmy się tak, że ja do nich napiszę z jakimiś pytaniami i umówimy się na następną rozmowę. Ale dopiero później zdałam sobie sprawę z tego, że... nie mam ich mejla! Nie napisali do mnie wcześniej, a na koncie CC nie mam ich adresu @Próbowałam pisać do nich na chacie na skypie, ale chyba tego nie zauważyli Boję się, że sprawdzają mejla a tam nic ode mnie i sobie pomyślą, że nie jestem zainteresowana czy coś...
Co robić? Może napisać do biura? Polskiego czy Amerykańskiego? Nie wiem co robićpomocy! -
Piotr > 14-05-2012, 12:21
Napisz lub najlepiej zadzwon do biura w ktorym jestes,opowiedz wszystko i z pewnoscia biuro skontaktuje sie z rodzina w tej sprawie.Czasami jezeli biuro nie udostepnia e-maila lub jakiego kolwiek kontaktu w roomie jak rodzina juz tam jest,moze byc tak ze nie podadza ci ich e-maila,ale powiadomia ich ze chcesz sie z nimi skontaktowac,a nie masz kontaktu.Wiec jak najszybciej pisz lub dzwon do biura.
Powodzenia i zeby to byl perfect match!!!
PS.
Jesli do ciebie dzwonili moze masz numer do nich bylo by najlatwiej. -
angelaa > 14-05-2012, 12:23
to spamuj ich na skype, do skutku. a może masz ich numer telefonu czy coś?jak nie byłoby od nich odezwu na skype, to skontaktuj się z agencją i powiedz jak wyglada sytuacja :d i wyluzuj! będzie dobrze! -
blonde > 14-05-2012, 12:36
No właśnie nie mam numeru do nich bo oni dzwonili do mnie tak jakby 'przez agencję'... Ok, poczekam czy się odezwą dzisiaj na skypie (bo póki co jest u nich noc) i w razie czego napiszę do biura -
agata.gda > 14-05-2012, 17:48
Blonde trzymam kciuki żeby Ci się udało z tą rodzinkąI oby się odezwali!!!
A teraz do rzeczy. Mam takie pytanie czy lekarze wypełnili Wam ten formularz medyczny do aplikacji w języku angielskim? Bo nie mogę żadnego takiego lekarza znaleźć. Jak składałam papiery do Gawo to miałam wypełnioną polską wersję i ją tłumaczyła Pani z Gawo i podpisywała. Teraz ponieważ w Gawo taka cisza z rodzinkami, że popadam w depresję to składam papiery do Au pair in America tylko, że tam chyba nie ma czegoś takiego jak formularz w j. polskim tylko jest po angielsku. Może się mylę? Dziewczyny z APinAmerica jak to jest? A jeśli tylko po angielsku, to czy któraś z Was zna jakiegoś lekarza, który mi to wypełni w Pomorskim lub w kujawsko-pomorskim?
Czuję że straszanie nieskładna ta moja wypowiedź, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co chodzi -
madlu > 14-05-2012, 18:32
również trzymam kciuku, Blonde!
Mam pytanie do dziewczyn z APC. Wydaje mi się, że kiedyś czytałam, ze rodziny które się kontaktują z au pair, mogą dodać później komentarz do jej profilu. Czy faktycznie jest tam taka opcja? może mi się coś pomyliło..