-
-
Re: Ceny w USA
niepodrodze > 06-06-2013, 19:25
http://www.bestbuy.com/site/Electronics ... cat0500000 na tej stronie możesz sobie się zorientować. Ich sklepy chyba są w każdym stanie. -
michal9o90 > 06-06-2013, 20:11
Proszę cię, HP? Stop pulling my leg, Słaby lenovo 3rd Gen Intel® Coreâ„¢ i5 processor; 15.6" display; 6GB memory; 750GB hard drive za prawie 500$, co z tego że procek dobry i duży dysk, skoro grafika HD 4000, z tym daleko koleżanka nie zajedzie, gdyby w przyszłości nagle zachciało jej się coś bardziej wymagającego na laptopie robić, to grafika HD 4000 ledwo daje radę z prawdziwymi Filmami HD 1080p, których pojemności po kompresji są w granicach 10-20GB, nie wspominając o tym, gdyby chciała przypadkiem u znajomych podłączyć lapka pod BIG TV używając kabla HD, istna tragedia. Starczyć laptop starczy, ale koleżanka pytała o dobry laptop, a nie o maszynę do pisania.
Minimalna kwota na dobrego lapka, to 500$ i nie myśl nawet o niczym tańszym, bo później na dłuższą metę będziesz zawiedziona.
@Agnes przykładowy naprawdę dobry laptop w niskiej cenie, który z ręką na sercu mogę powiedziec, jest dobrym narzędziem multimedialnym to minimum coś takiego
http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+15.6 ... 1306059099
449 dolców, posiada wystarczającą ilość ramu i dysk, a do tego posiada o niebo lepszą kartę graficzną, która w bólach ale poradziła by sobie nawet z profesjonalną obróbką obrazka, czyli filmy, youtube i wszystko inne będzie gładko chodzić.
W skrócie mówiąc omijaj wszystko gdzie karta graficzna będzie miała oznaczenia typu HD2xxx 3xxx 4xxx, Intel GMA, i inne podejrzane nazwy, ciebie mają tylko interesować dwie nazwy, AMD, oraz Nvidia, jeśli którąś z tych posiada laptop, to już jesteś na dobrej drodze, do świetnego zakupu. -
niepodrodze > 06-06-2013, 21:00
Cytuję: [quote name="Agnes666"]Chodzi mi prostu o laptopa,zwykłego bez jakis wyszukanych funkcji za które się płaci fortunęTaki ,by dał mi możliwośc komunikacji, rozmowy na skype itp [/quote]
WIęc taki jest HP czy Lenovo. Nie będę tu komentować, kto do czego używa swojego komputera. Mi do codziennego użytku w zupełności HP wystarcza -
juja > 08-07-2013, 11:01
A jak to jest z prostownicą ? Brać swoją czy kupić w USA -
niepodrodze > 10-07-2013, 11:38
Nie wiem, czy nie lepiej kupić na miejscu, z tego względu, że jest tam inne napięcie, moja suszarka prawie w ogóle nie suszyła