• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Karty płatnicze

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Karty płatnicze

• Karty płatnicze
  • Re: Karty płatnicze

Kasia2027 > 02-11-2011, 13:50

Czyli mogę sobie wybrać pieniądze z angielskiej karty w pl ?? Nigdy o tym nie słyszałam ....

Ash > 02-11-2011, 19:21

oczywiście w każdym bankomacie tak samo jak polską visę np. z bzwbk możesz użyć w UK (ja tak robiłam)

Yoanna > 02-11-2011, 19:46

[quote name="Kasia2027"]Czyli mogę sobie wybrać pieniądze z angielskiej karty w pl ?? Nigdy o tym nie słyszałam ....[/quote]

nie tylko w polsce ale i na calym swiecie.

sylwiaQ > 02-11-2011, 21:18

A ile biorą opłaty za wybranie z bankomatu?? Bo ja mam Lukas, ale nie wiem czy mam bezpłatne jak niektóre czy nie, no i wypłaca w funtach wtedy i przelicza na kurs danego dnia??

fallingdown > 18-11-2011, 16:25

Hej,

W przyszłym tygodniu zamierzam wybrać się do Lloydsa w związku z założeniem konta. Myślicie, że będą ode mnie wymagać potwierdzenia adresu za pomocą utility bill? nie wiem czy się przygotować i poprosić hostów o jakieś zaświadczenie, czy po prostu iść i spróbować szczęścia wyłącznie z moim ID w ręku? Z tego co czytałam to różnie z wami bywało, niektóre banki tego wymagały, zaś inne nie.

Ash > 19-11-2011, 0:23

ode mnie w lloydsie wzieli tylko paszport

Agata3443 > 14-09-2012, 16:16

Hej,

odkopuję wątek. Minął rok więc mogły być jakieś zmiany. Czy jest możliwość założenia konta w UK bez żadnych dodatkowych miesięcznych opłat za prowadzenie konta?

Agnieszka1989 > 10-05-2013, 18:36

Hej Dziewczyny!

Tym razem ja odkopuję wątek. Jak wygląda sprawa z kartą płatniczą kiedy zakładamy konto w angielskim banku? Bo czytałam, że często otrzymuje się ją dopiero po pół roku. Ciekawa jestem jak to wyglądało u Was? :-) Może któraś z Was może polecić bank, który wydaje ją w miarę szybko? Z góry dzięki za rady.

Pozdrawiam

tosia_ > 18-05-2013, 0:41

Debit card otrzymuje sie w ciagu 7 dni od zalozenia konta, tak przynajmniej jest w przypadku Barclays (btw. polecam bank, zero oplat, wszytsko latwe w obsludze, potrzebowac beda Twojego ID/paszportu i w zaleznosci na jakiego urzednika trafisz moze zaswiadczenie, ze pracujesz i ile zarabiasz). Nigdy nie slyszalam o polrocznym czekaniu na karte.

Agnieszka1989 > 18-05-2013, 22:57

O, to dobrze słyszeć że nie ma z tym problemów No, ja nie miałam na ten temat pojęcia, więc wolałam się doradzić kogoś kto już ma doświadczenie w tej kwestii. Dzięki serdeczne za odpowiedź!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna