-
-
Re: Zmiany na forum
aniolek > 12-05-2011, 18:31
ja proponuje jakiegos pana z forum :wink: -
anusiawa > 12-05-2011, 18:40
dlaczego akurat pana? przecież to dziewczyny częściej się udzielają...
a co do forum proponuję założyć jeszcze jakiś dział typu przydatne, w którym byłyby np. pytania do HF, pytania od HF, opisy różnych stanów (bo obecny wątek skupia się na czymś innym), polecane szkoły i fajne kursy itd. -
rosario > 12-05-2011, 18:47
a co byście powiedziały na taki dział : przed wyjazdem.
w nim byłyby tematy o agencjach (aby ułatwić wybór odpowiedniej),tematy o szukaniu rodzin przez internet, te wszystkie tematy o stronach z ogłoszeniami aupair, tematy typu co spakować, linie lotnicze, pytania do rodzin, porady dot. pierwszej rozmowy, prezenty dla hf itd itd.
myślę, że mogłoby to być przydatne zwłaszcza dla osób nowych na forum i dopiero zaczynających myśleć o wyjeździe, bo będą mogły znaleźć wiele info w jednym miejscu, a nie rozsianych po całym forum -
Sake > 12-05-2011, 18:51
Garść ciekawostek
z tego co widzę to były już próby oczyszczania forum:
http://forumaupair.pl/viewtopic.php?f=50&t=4524
http://forumaupair.pl/viewtopic.php?f=4&t=4528
Mlody - jeden z ostatnich moderatorów, ostatnie logowanie - Kwiecień 2010 http://forumaupair.pl/memberlist.php?mod...file&u=251
shante - ostatnie logowanie - brak danych http://forumaupair.pl/memberlist.php?mod...le&u=13155
Z gadania i rzucania pomysłami nic nie wyniknie jeżeli nie zacznie się ich wdrażać. Trzeba działać i podejmować decyzję a nie czekać na objawienie. Jeśli wkrótce nie podejmiemy sensownych zmian to to forum utonie pod stertą spamu i powtarzających się tematów...
Zlinczujcie mnie ale proponuję co następuje:
Jeśli rajtuzy podtrzymuje swoją decyzję o rezygnacji z bycia potencjalnym MODEM to Ja, Rosario i Nathalie zostajemy przejmujemy tę funkcję.
Pomysły na usprawnienie forum można składać do niedzieli. Od poniedziałku - Wiosenno/Letnie porządki -
rosario > 12-05-2011, 18:56
dobra, to czekamy tylko na ostateczną decyzję rajtuzy i jeśli ją podtrzyma, to piszę wiadomość do admina i zaczynamy działania. może uda się nawet trochę szybciej niż od poniedziałku, zobaczymy -
aniolek > 12-05-2011, 19:21
w dalszym ciagu proponuje jakiegos pana kilku tu bylo a takie 'ustawianie' sie jak to sake zaproponowala nie odpowiada mi jakos... niewiem i tak zrobicie jak bedziecie chcialy -
rajtuzy > 12-05-2011, 21:42
[quote name="rosario"]a co byście powiedziały na taki dział : przed wyjazdem.
w nim byłyby tematy o agencjach (aby ułatwić wybór odpowiedniej),tematy o szukaniu rodzin przez internet, te wszystkie tematy o stronach z ogłoszeniami aupair, tematy typu co spakować, linie lotnicze, pytania do rodzin, porady dot. pierwszej rozmowy, prezenty dla hf itd itd.
myślę, że mogłoby to być przydatne zwłaszcza dla osób nowych na forum i dopiero zaczynających myśleć o wyjeździe, bo będą mogły znaleźć wiele info w jednym miejscu, a nie rozsianych po całym forum[/quote]
Uważam, że to bardzo dobry pomysłSama też myślałam też nad czymś bardzo zbliżonym.
Od siebie chciałabym zaproponować wprowadzenie ostrzeżeń (czy czegoś podobnego) dla osób, które "specjalizują"się w tworzeniu spamu :-) , tudzież wiadomości ,które niczego nie wnoszą (np.:" zgadzam się z poprzednikiem/czką." [koniec postu]).
[quote name="Sake"]Zlinczujcie mnie ale proponuję co następuje:
Jeśli rajtuzy podtrzymuje swoją decyzję o rezygnacji z bycia potencjalnym MODEM to Ja, Rosario i Nathalie zostajemy przejmujemy tę funkcję[/quote]
Ja tam linczować bynajmniej nie zamierzam ;-) Moja decyzja jest "podtrzymana" zarówno przeze mnie, jak i regułę: "3 osoby, które się pierwsze zgłosiły" 8) -
Yoanna > 13-05-2011, 1:47
[quote name="aniolek"]w dalszym ciagu proponuje jakiegos pana kilku tu bylo a takie 'ustawianie' sie jak to sake zaproponowala nie odpowiada mi jakos... niewiem i tak zrobicie jak bedziecie chcialy[/quote]
dlaczego pana? panow tu prawie nie ma. poza tym jakos zaden sie nie zglosil -
aniolek > 13-05-2011, 4:42
[quote name="Yoanna"]
[quote name="aniolek"]w dalszym ciagu proponuje jakiegos pana kilku tu bylo a takie 'ustawianie' sie jak to sake zaproponowala nie odpowiada mi jakos... niewiem i tak zrobicie jak bedziecie chcialy[/quote]
dlaczego pana? panow tu prawie nie ma. poza tym jakos zaden sie nie zglosil[/quote]
a dlaczego nie??? i tak zrobicie co bedziecie chcialy bo wszystko jest ustawione, robcie co chcecie :roll: ale chyba kazdy moze powiedziec swoja opinie... -
efffce > 13-05-2011, 9:43
ustawione? usuwanie watkow, ktore komus nie pasuja? hah nie wiem czemu dopatrujesz sie jakiegos spisku w tym wszystkim. spokojnie, chodzi tylko o wprowadzenie porzadku, nikt nie bedzie tutaj nami manipulowal ani narzucal jakiejs ideologii, wrzuc na luz.