-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
adziszkowa > 28-09-2011, 21:46
dziewczyny co do tych biur to warto czytac opinie innych dziewczyn, ale one nie zawsze sie sprawdzaja w praktyce! troche zalezy od sytuacji, troche od szczescia, a troche od samej au pair -
agniesia > 02-10-2011, 15:24
Dlatego moja decyzja będzie raczej na zasadzie przeczucia, bo czytanie tych wszystkich opinii i tak mi nic nie daje -
adziszkowa > 20-10-2011, 22:09
mysle, ze nie ma jednej, ktora jest zupelnie 'do dupy' duzo zalezy tez od LLC na miejscu, ktora w razie ewnetualnych problemow pomagadziwne po 2 latach pisania na forum w koncu samemu przygotowywac sie do wyjazdu ;-) zupelnie to do mnie nie dochodzi -
agniesia > 23-10-2011, 22:43
to ty adziszkowa całkowicie o wszystkim poinformowana jesteśchyba już nawet nie masz zadnych pytan, co?
a kiedy wyjeżdzasz i z jakim biurem? -
adziszkowa > 24-10-2011, 18:56
Moze nie wszystko, ale mysle, ze wyciagnelam wiele z lekcji innych operek. Mysle, ze wiem na co zwracac uwage i nie podejmowac decyzji o wyborze rodziny pod wplywem emocji, ale kto wie jak to wyjdzie. Moja wiedza to tylko i wylacznie sucha teoriarzeczywistosc i tak wszystki zweryfikuje stad tez ten ogromny strach powiem szczerze, ze nie wiem czy czytajac tak wiele historii innych au pair nie boje sie bardziej niz ktos nowy :oops:
Co do wyjazdu duzo zalezy od tego kiedy sie obronie, planuje w czerwcu, ale u Nas niestety momentami robia pod gorke. Jezeli by sie udalo w czerwu chce zrobic sobie prawdziwe wakacje, wyjechac z przyjaciolmi gdzies bo od 2 lat cale 3 miesiace siedze w Londynie i pracuje, a jednak to co innego niz lezec na plazy i doslownie NIC nie robicwiec mysle, ze sierpien/wrzesien to realny termin :-) Co do biura to nie mam pojecia. Po 2 lat czytania opini na ten temat mysle, ze wybiore po prostu tansze bo nie ma zasady (oo i na pewno bede patrzyla czy jest ubezpeiczenie rozszerzone juz w cenie! ) A Ty juz zdecydowana na termin i biuro? -
agniesia > 24-10-2011, 19:25
Ja chce tak w lipcu wyjechać. Też planuje najpierw trochę odpocząć, po maturce, czyli wiecznym stresie i masie naukiMyśle też, że wtedy cała sprawa z konsulem, pakowaniem i przygotowaniem do wylotu mi tak fajnie juz w wakacje przypadnie. A co do biura to będę czekała na promocję w APIA a jak nie to Gawo W sumie cieszę się, że w końcu w tym temacie zdecydowana jestem -
Dagmara > 11-11-2011, 20:29
Witajcie.
Wydaje mi się że powinnam się tu udzielić, bo również planuję wyjechać we wrześniu. Chciałam wcześniej, ale zrobiłam kurs wychowawcy kolonijnego i w wakacje chciałabym się sprawdzić za granicą w jakimś ciepłym, przyjemnym miejscuJednak mam problem - nie mam zamiaru zacząć studiów, nie pracuję - moją największą obawą jest to, że nie dostanę wizy. Jeszcze dużo czasu, ale już mnie skręca jak o tym pomyślę, wykończę się do wakacji
Poza tematem: Mianowicie - zarejestrowałam się tu w 2009 roku, biernie uczestniczyłam w życiu tego forum toteż się nie logowałam. Zapomniałam hasła, więc prosiłam o przypomnienie. Okazało się, że nie mogę się zalogować na poczcie, a gdy prosiłam o pomoc odpowiedziano mi że nie mogą mi pomóc. Automatycznie nie mam możliwości odzyskania przypomnianego hasła. Czy jakaś mądra głowa wie, jak mogę odzyskać dostęp do tamtego konta? Pisałam już do administratora, ale zero odzewu jak na razie. Byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc. -
anika19900 > 11-11-2011, 22:13
Cześć Dziewczyny!
Tak czytam sobie to forum i cieszę się ze jest Was tyle chętnch na wyjazd w okresie czerwiec-wrzesien 2012, dobrze by bylo nie być samemudokumenty zaczynam kompletowac w styczniu, co do agencji mam dylemat miedzy proworkiem a gawo. Stan w jakim chcialabym wyladowac to California- San Franciso- byloby idealnie hehe
aha też jestem z wlkp,do tych co są, dokladniej z okolic Poznania -
Tina > 13-11-2011, 13:20
Hey
Ja też wybieram się do USA w lipcu/sierpniu 2012.
Zaczynam się już zabierać za dokumenty.
Byłam już w USA przez 20 miesięcy jako au pair więc jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem
M -
Piotr > 13-11-2011, 18:02
Ja też zdecydowałem sierpień 2012 USA i z Gawo.Mam dobrą opinię i nich nie olali mnie szukając rodziny w Anglii zrobili by to na czas ale sam znalazłem(w europie mogłem).Większość marzy o Californi.Jak ktoś chce Florydę to mam kontakt z programem z Florydy tam mają dużo rodzin.Nie jest sprawdzony przez polskie au-pair.Jak by był taki do Californii to bym się zastanawiał a tak to Gawo.
W Anglii kończę w czerwcu wracam załatwiam papiery z konsulem i lecę(bardzo optymistycznie).Rodzinę muszę znaleźć będąc tu ponieważ nie mam zamiaru czekać w Polsce i tak wegetować 3 miesiące czy więcej.Więc postanowione papiery złożę najprawdopodobniej do końca tego miesiąca.Miałem mętlik w głowi co wybrać to będzie najlepszy wybór,tak uważam.