• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

AKTUALNA LISTA au pair w Irlandii

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Irlandia

• AKTUALNA LISTA au pair w Irlandii

• Wątek zamknięty
  • AKTUALNA LISTA au pair w Irlandii
  • Re: AKTUALNA LISTA au pair w Irlandii

Marwi > 06-09-2010, 12:33

Nie! Zobaczylam rano w kalendarzu i imprezke maja w sobote 25go i wtedy musze byc w domu,a 24go bd rodzina i hostka powiedziala ze jestem calkowicie free wiec mozemy sie wstepnie umowic na 240go ?

mloda > 06-09-2010, 13:50

ok. Ja o 1 mam autobus z hotelu na lotnisko, wiec gdzies o 12,15 juz bede chciala byc z powrotem w hotelu, zeby sie odswiezyc, sprawdzic wszystko i stawic sie wczesniej na autobus, zeby bylo miejsce. Tak wiec najepiej rano bysmy sie spotkaly ok 8:30- 9? Podaj mi namiary na siebie (fb albo e-mail) to wysle wszystkie namiary na mnie i bedziemy w kontakcie, zeby sie dokladniej umowic.

Marwi > 06-09-2010, 16:35

Kurcze Mloda myslalam i mialam nadzieje,ze masz do dyspozycji 24go caly dzien bo kurcze ja to jednak wolna niby jestem ale pobyc z dzieciakami pewnie do 12 bd musiala,myslalam ze moglabys sie spotkac popoludniu lub wieczorem :? A potem wracasz do Polski juz tak? Kurde szkoda bo chyba nam to nie wypali a fajnie byloby sie poznac :roll: :|

mloda > 06-09-2010, 19:39

tak... mam lot o 17, z mojego hotelu sa darmowe autobusy na lotnisko i chca zdazyc na moj lot, zostaje mi tylko autobus o 1... Bede za to caly dzien 23, gdzies od poludnia... Wlasnie musze poszukac pociagow, bo moi hosci mowili, ze jak kupie on line to bilet kosztuje 10E, a autobus 20...

Kasia2027 > 13-09-2010, 14:26

Responbilites:

Bins empty every second day, and every wendesday bring up bin up to gate... clean bins with spray

Kids bets every second day change covers

Kids laundry every Friday put to the washing machine, iron put into theirs bedrooms

Playing room and kids romm keep tidy

Vacum the kitchen, dining room living room every second day

Dishwasher/ sink empty help with/after dinner

keep house tidy no i ze ja musze sprzata swoj pokoj i lazienke raz w tygodniu...

z dziemi jestem od 14:50 do 19:30 zawsze sie spoznia jak ma wroci , chlopczyk mnie nie lubi i vice versa Dziewczynka bardzo fajna... Tuesday, Sunday mam wolne.... on Saturday babysittin, poznalam inne au-pairki z Italy and Spain

Napiszcie co o tym myslicie??? Czy to za duzo czy nie??

alexandrowa > 16-09-2010, 11:13

Oficjalnie już

> Aleksandra

> Dublin

> do grudnia , może dłużej...

Pozdrawiam, ktoś chętny na zwiedzanie /poznawanie / umilanie czasu in DUBLIN :lol: ???

MaggieInCork > 16-09-2010, 20:21

Kasia-dzieki za wiadomosc, z Twoimi obowiazkami to chyba nie jest tak zle, ale moim zdaniem dbanie o smieci (wyzoz/przywoz i jeszcze czyszczenie pojemnika) mogli Ci darowac. Moglybysmy spotkac sie w Cork w niedziele.

Dziewczyny, chcialam poruszyc temat 'SAMOCHODU DLA AU PAIRKI'.

Ja mam w obowiazkach przywod dzieci (jedno a pozniej drugie) ze szkoly i moge tez uzywac samochod w swoim wolnym czasie.

Jestem ciekawa jak to jest w Waszym przypadku.

Jak sie jezdzi po irlandzkich drogach?

Metallinka > 16-09-2010, 21:39

Ja troszeńkę prowadziłam, bo dał mi prowadzić kumpel Se jedziemy i się pyta: eeeej, a jeździłaś z kierownicą po prawej stronie?? A ja: nie, Tomek mi nie pozwala bo ubezpieczenie :/ A ten: to masz, jedź Nawet nie pomyliłam kierunkowskazów i wycieraczek

Ubezpieczenia to najgorsza sprawa-najdroższe w całej Europie!! Dla mnie - 20 lat, prawko prawie 2 lata - 2000€... :/

mloda > 17-09-2010, 14:08

[quote name="Metallinka"]

Ubezpieczenia to najgorsza sprawa-najdroższe w całej Europie!! Dla mnie - 20 lat, prawko prawie 2 lata - 2000€... :/[/quote]

ja nie prowadzilam i sie ciesze, bo ciagle sie nie moge przyzwyczaic!! NAwet glupio mi siedziec po "zlej stronie" :mrgreen: Co do ubezieczen... Mettalnka ma racje, sa drogie (zreszta wpl tez sa drogie!), ale wydaje mi sie ze cena ktora podalas jest nieprawdziwa... Moja kolezanka, ktora ma swoj wlasny samochod, ale nie ma pelnego prawa jazdy a placi 500E. :roll:

Metallinka > 18-09-2010, 0:18

Ja tam nie wiem, mi moi hości mówili że tyle dla mnie kosztuje ubezpieczenie, chłopaki zresztą potwierdzili... Kumpel kupił samochód za €800, za ubezpieczenie zapłacił więcej niż za auto, a prawko miał ponad dwa lata i miał ponad 25 lat...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia