-
-
Re: Ubezpieczenie
angelaa > 01-04-2012, 22:35
[quote name="marvellous"]rodzice ubezpieczaja nas poki sie uczymy wiec mi np konczy sie ubezpieczenie od nich z czasem kiedy bronie licenjcata
wie ktos moze jak wychodza ceny a angli jesli chodzi o dentyste czy normlanie wizyty?
bo slyszalam ze sa to kolosalne pienaiadze ale ciakawa jestem jak kolosalne ;p[/quote]
nawet nie chodzi o to, że kolosalne, ale polscy lekarze są podobno lepsipod względem wiedzy hahah -
dina39 > 01-04-2012, 22:37
Aha zapomniałam dodać że ja wyjeżdżam do Szwajcarii -
Nathalie > 02-04-2012, 11:45
Witam ze Szwajcarii!
Najlepsze ubezpieczenie dla szwajcarskich au pair to swiss care. To, co Ty musisz zrobić, to chodzić na kurs języka i co 3 miesiące wysyłać zaświadczenie, ze się uczysz
Euro 26 - jak coś Ci się stanie, to środki z tej karty pokryją Ci leczenie na 2/3 dni. A ze szwajcarskim ubezpieczeniem masz wszystko.
Jak masz więcej pytań, pisz na priv, bądz gg/skkype(wsio w profilu). Jestem w Zurichu już 8 miesięcy, więc jestem doświadczona co i jak -
Marjanne20 > 14-11-2013, 2:08
A czy jeżeli nie jestem ubezpieczona w Polsce i wykupię kartę Euro26 to będę mogła iść do np.dentysty za darmo? czy nawet przy grypie do lekarza pierwszego kontaktu czy tam rodzinnego albo do dermatologa? -
Cassie > 17-11-2013, 12:29
Ja byłam summer au pair w Hiszpanii. Miałam wykupione ubezpieczenie z jakiejś tam firmy ubezpieczeniowej. Nie jest to tanie, ale warto. Byłam ubezpieczona nawet od tego, że jak coś stanie się z dziećmi, domem etc. pod moja opieka to ubezbieczyciel pokrywa wszystkie koszty. -
melania3 > 31-05-2015, 15:37
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Cassie" data-cid="78552" data-time="1384680574">Ja by?am summer au pair w Hiszpanii. Mia?am wykupione ubezpieczenie z jakiej? tam firmy ubezpieczeniowej. Nie jest to tanie, ale warto. By?am ubezpieczona nawet od tego, ?e jak co? stanie si? z dzie?mi, domem etc. pod moja opieka to ubezbieczyciel pokrywa wszystkie koszty.</blockquote>
Jaka to firma ubezpieczeniowa? -
Cassie > 01-06-2015, 14:47
Z tego co pamiętam to "Towarzystwo Ubezpieczeń Europa S.A" . ale te warianty ubezpieczeń się zmieniają ciągle, więc nie wiem czy dalej jest dostępne to co miałam ja .
No i oczywiście do tego EKUZ .