• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ubezpieczenie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Ubezpieczenie

• Ubezpieczenie
  • Re: Ubezpieczenie

angelaa > 01-04-2012, 22:35

[quote name="marvellous"]rodzice ubezpieczaja nas poki sie uczymy wiec mi np konczy sie ubezpieczenie od nich z czasem kiedy bronie licenjcata

wie ktos moze jak wychodza ceny a angli jesli chodzi o dentyste czy normlanie wizyty?

bo slyszalam ze sa to kolosalne pienaiadze ale ciakawa jestem jak kolosalne ;p[/quote]

nawet nie chodzi o to, że kolosalne, ale polscy lekarze są podobno lepsi pod względem wiedzy hahah

dina39 > 01-04-2012, 22:37

Aha zapomniałam dodać że ja wyjeżdżam do Szwajcarii

Nathalie > 02-04-2012, 11:45

Witam ze Szwajcarii!

Najlepsze ubezpieczenie dla szwajcarskich au pair to swiss care. To, co Ty musisz zrobić, to chodzić na kurs języka i co 3 miesiące wysyłać zaświadczenie, ze się uczysz

Euro 26 - jak coś Ci się stanie, to środki z tej karty pokryją Ci leczenie na 2/3 dni. A ze szwajcarskim ubezpieczeniem masz wszystko.

Jak masz więcej pytań, pisz na priv, bądz gg/skkype(wsio w profilu). Jestem w Zurichu już 8 miesięcy, więc jestem doświadczona co i jak

Marjanne20 > 14-11-2013, 2:08

A czy jeżeli nie jestem ubezpieczona w Polsce i wykupię kartę Euro26 to będę mogła iść do np.dentysty za darmo? czy nawet przy grypie do lekarza pierwszego kontaktu czy tam rodzinnego albo do dermatologa?

Cassie > 17-11-2013, 12:29

Ja byłam summer au pair w Hiszpanii. Miałam wykupione ubezpieczenie z jakiejś tam firmy ubezpieczeniowej. Nie jest to tanie, ale warto. Byłam ubezpieczona nawet od tego, że jak coś stanie się z dziećmi, domem etc. pod moja opieka to ubezbieczyciel pokrywa wszystkie koszty.

melania3 > 31-05-2015, 15:37

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Cassie" data-cid="78552" data-time="1384680574">Ja by?am summer au pair w Hiszpanii. Mia?am wykupione ubezpieczenie z jakiej? tam firmy ubezpieczeniowej. Nie jest to tanie, ale warto. By?am ubezpieczona nawet od tego, ?e jak co? stanie si? z dzie?mi, domem etc. pod moja opieka to ubezbieczyciel pokrywa wszystkie koszty.</blockquote>

Jaka to firma ubezpieczeniowa?

Cassie > 01-06-2015, 14:47

Z tego co pamiętam to "Towarzystwo Ubezpieczeń Europa S.A" . ale te warianty ubezpieczeń się zmieniają ciągle, więc nie wiem czy dalej jest dostępne to co miałam ja .

No i oczywiście do tego EKUZ .
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia