• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jakie pytania zadawać Host Rodzinie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Jakie pytania zadawać Host Rodzinie

• Jakie pytania zadawać Host Rodzinie
  • Re: Jakie pytania zadawać Host Rodzinie

fdotka > 07-05-2012, 17:54

Spytajcie się czy w dni kiedy rodzice mają wolne to pracujecie, a jeśli nie to czy wam za te dni zapłaca.

U mnie się okazało, że jak mała miała tydzień ferii to hostka też miała wolne (nauczycielka), miała Trist w dupie, ja z nią cały tydzień siedziałam i dostałam... 7 funtów na kino. "Bo matka była w domu siedzenie z małą to był mój wybór, mogłam gdzieś wyjść na miasto".

Ciekawe za co.

Agata3443 > 07-06-2012, 19:54

Moich częściej nie będzie niż będą, ale to faktycznie ważne pytanie.

Moi Hości czasem będą wyjeżdżać służbowo, jeśli ktoś ma też taki przypadek to również warto zapytać czy zapłacą więcej, bo jednak będziemy z dziećmi dzień i noc.

Dziś mam ostatnią rozmowę przed wyjazdem i stresuję się prawie tak samo jak przed pierwszą :roll:

marika1 > 25-07-2012, 17:14

wiecie co, teraz szukam rodziny na rok szkolny i naprawdę, p tych wszystkich tematach na forum, tak podchodzę do tego .... stresuję się rozmową, kręci w brzuchu, ale nie chce mi się nawet myśleć o co spytam i lecę na spontana, tak zrobiłam przedwczoraj i w sumie zaoytałam o wszystko o co chcciałam. dziś rozmowa z kolejną rodziną, znowu nic nie chce mi się myśleć o co ich spytać, ani o co oni mogą mnie spytać, co będzie to będzie, coś wymyślę

Saiisuke > 09-08-2012, 18:26

Ja już wiem na pewno o co koniecznie muszę zapytać następnym razem przed przyjazdem: o dokładne daty urodzenia dzieci. Bo już drugi raz dałam się złapać w ten sposób. Gadam w styczniu-lutym z rodzinami i słyszę, że dziecko ma np. 3 lata, przyjeżdżam później w wakacje i myślę, że opiekuję się dzieckiem mającym mniej więcej 3 i pół roku, a tu nagle bach! świętujemy trzecie urodziny dzieciaka, a ja do tej pory siedziałam z dwulatkiem. Zdarzyło mi się to już z trójką dzieci i więcej się nie dam wkręcić. Bo to jednak różnica, przynajmniej dla mnie, czy dziecko ma niecałe 3 lata czy 3 i pół. Szczerze nie mam pojęcia czemu rodziny tak zawyżają wiek dzieci.

kasiulek91 > 09-08-2012, 19:13

Saiisuke to rzeczywiście dziwne - mi się to nigdy nie zdarzyło Rodziny podawały wiek dzieci z dokładnością do miesięcy np. dziecko ma 2 latka i 3 miesiąca co było super, bo wiedziałam mniej więcej czego się spodziewać, bo wiadomo, że dziecko 2letnie, a dziecko 2 latka i 11 miesięcy to duuuża różnica

natgreen > 09-08-2012, 19:25

zapytajcie o to czy internet bedziecie mieć U SIeBIE W POKOJU!

ewa.m > 11-08-2012, 14:54

czesc dziewczyny!

nie stresujcie sie rozmowami! ja ich mialam ponad 10. czasami nawet szczegolnie nie bylam zainteresowana rodzina, ale zawsze to jakies nowe doswiadczenie i warto jest porozmawiac. wiadomo lekki stres jest zawsze, ale tylko na poczatku, pozniej rozmowa sama plynie.

Przed rozmowa zawsze czytalam dokladnie opis rodziny na stronie internetowej, czasami odpowiedzi na moje pytania byly juz napisane, ale nie zaszkodzi sie upewnic!

pozdrawiam!

duzy.filip > 13-08-2012, 14:51

dokładnie , nie ma się co stresować

pannaadamska > 28-08-2012, 0:33

Mnie się moja rodzinka pytała jakie mam doświadczenia z małymi dziećmi ( mają 2 latkę ) mówili, że spotykali niektóre aupair takie co myślały, że z takimi dziećmi się tylko bawi jak z większymi ha . Później czy jeżdżę autem i jakie mam doświadczenie bo oni chcą bezpieczeństwa swoich dzieci. Mówili o drobnych pracach domowych czy się na nie zgadzam, że wykupią mi ubezpieczenie itp. Mało rozmawialiśmy więcej przez email się kontaktowaliśmy i to ja zadawałam mase pytań.W zasadzie wgl oni bardzo mało mi zadawali pytań . Powiedzieli , że jak patrzą na mnie przez kamerę to widzą, że jestem rozsądna i godna ich dzieci :twisted:

margerich > 28-08-2012, 22:34

Ja zadawałam pytania standardowe, które można znaleźć przez google, np. czy dzieci mają alergię na coś i jakie są obowiązki. HF zadawała mi dużo pytan, na pierwszej rozmowie przez skype'a rozmawialiśmy z godzinę i miałam mnóstwo pytań od nich naprzemiennie HM i HF, ledwo nadążałam z angielskim i szybkim odpowiadaniem pomimo że nieźle sobie radzę. Niezła szkoła angielskiego!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna