• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA styczeń / luty 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA styczeń / luty 2013!

• Wątek zamknięty
  • USA styczeń / luty 2013!
  • Re: USA styczeń / luty 2013!

agnieszka89 > 16-10-2012, 21:39

Myślę że jak już patrzą to raczej na to w jakim wieku dziecmi sie zajmowałyśmy a nie ile godzin, więc nie ma sensu mieć 10 tys godzin

balbina > 16-10-2012, 23:01

no niektórzy mają po tyle : D a wy ile macie ;>

nie no Nimell trzeba jednak ogarniać te dzieciaki, bo potem przyjedziesz i co ?: Dstaniesz jak debil, bo wstyd bo nie wiadomo co zrobic, bo to bo tamto : )

Jutro wgrywam filmik do aplikacji, także rodzinki STRZEŻCIE SIĄ : D

mamecia > 17-10-2012, 4:20

w moim przypadku wcale nie musiałabym mieć doświadczenia z dzieciakami Hostka bardziej patrzyła na to od kiedy mam prawko Bo głównie robię tu za kierowcę A dzieci mają tyle zajęć więc dużo nie musze główkować czym by tu zająć młodych

californiadreaming > 17-10-2012, 8:14

[quote name="Nimell"]A szczerze mówiąc to czy umiesz się dziećmi zajmować czy nie i tak nie ma tu większego znaczenia ;D[/quote]

A to całkiem ciekawe, co piszesz. Dla kogo nie ma znaczenia, czy umiesz się zajmować dziećmi? I co ma znaczenie, jeśli to nie ma?

californiadreaming > 17-10-2012, 8:16

[quote name="mamecia"]w moim przypadku wcale nie musiałabym mieć doświadczenia z dzieciakami Hostka bardziej patrzyła na to od kiedy mam prawko Bo głównie robię tu za kierowcę A dzieci mają tyle zajęć więc dużo nie musze główkować czym by tu zająć młodych [/quote]

No to luzik, to fajnie masz.

balbina > 17-10-2012, 8:51

mamecia - no to też jest ważne, coś innego się liczy dla każdej rodzinki ;x dlatego warto po prostu wszystko pięknie mieć : D

No ja mam prawko od lutego tego roku, ale mam jeszcze dopiskę że jeżdżę od listopada ( jazdy ) itd.więc mam nadzieję, że nie będzie tak źle ze mną, ale przecież są dziewczyny z gawo, co wyjeżdżają bez prawka - jak juz mówiłam każda rodzina ma swoje priorytety (niestety ; DD )

Nimell > 17-10-2012, 16:55

[quote name="californiadreaming"]
    [quote name="Nimell"]A szczerze mówiąc to czy umiesz się dziećmi zajmować czy nie i tak nie ma tu większego znaczenia ;D[/quote]

A to całkiem ciekawe, co piszesz. Dla kogo nie ma znaczenia, czy umiesz się zajmować dziećmi? I co ma znaczenie, jeśli to nie ma?[/quote]

Na przykładzie mojej rodziny i rodziny au pair z którymi utrzymuję kontakt tutaj to liczy się przede wszystkim ELASTYCZNOŚĆ. Doświadczenie jest na drugim miejscu, najważniejsze to nie zrobić dziecku krzywdy i tyle. Przeważnie te dzieci i tak bawią się same ze sobą, do jedzenia coś im tu dać to nie filozofia: mikrofala i 3 min gotowy lunch.

agnieszka89 > 17-10-2012, 17:32

To jak te rodziny sprawdzają czy dana au pair jest elastyczna? Bo chyba mogę tylko uwierzyć na słowo.

darusia93 > 17-10-2012, 17:45

Aguta, ja jestem w CC i APIA.

Ale wylatuję 11 lutego z CC, akurat przed chwilą miałam rozmowę z rodzinką.

Generalnie wszystko jest ważne-i doświadczenie i umiejętność prowadzenia samochodu i kreatywność i wszystko.

Ale umiejętność prowadzenia zwłaszcza. Wiecie jak ludzie piracą w NY? Poza tym jacy ludzie tam zdają... w NY jeździć dziecko uczy zwykle rodzic, a egzamin trwa pięć minut i polega na zatoczeniu rundki wokół ośrodka i zaparkowaniu. A u nas? 30 godzin z instruktorem oraz 40 minutowy egzamin, w dodatku złożony z 2 części.

Jak powiedziałam o tym moim hostom, to szczeny opadły im do samej ziemi (chyba ;P)

agnieszka89 > 17-10-2012, 17:47

To chyba trzeba ich uświadamiać jak wygląda egzamin u nas :p

Jak rozmawiałam z hostką to pytała się czy miałam jakieś wypadki samochodowe, bo ich au pairki trochę miały
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia