-
-
Re: Rematch
mamecia > 14-01-2013, 3:15
narobiłam trochę szumu, bo koordynatorka nie odbierała moich telefonów nie odpisywała na maile a jej jej się zdarzyło odpisać to po dwóch dniach dopiero. Agencji nie dawałam spokoju i w końcu regionalna koordynatorka (ta która jest nad moją koordynatorką) chyba zainterweniowała bo godzinę po moim mailu miałam telefon od mojej koordynatorki że przedłuża mi rematch o tydzień. I była tak sztucznie miła, że napewno musiało jej się trochę oberwać. Ona nawet nie przyjechała do mnie w sprawie rematchu tylko załatwiła wszystko przez telefon. A jej obowiązkiem jest pojawić się osobiście. -
Jarzebinka > 14-01-2013, 3:23
jej to chyba nie jest na rękę! Ale POWODZENIA dalej na rematchu i trzymam kciuki żeby sie udało! -
Jarzebinka > 16-01-2013, 2:59
Dziewczyny, które są na rematchu, lub były! Jest taki wątek "Ostrzeżenie przed rodzinkami (USA)" Napiszcie tam posty -
Schlange > 17-01-2013, 22:03
Hej Dziewczyny! Czy orientujecie sie czy jakas rodzina z Virginii lub okolic poszukuje au pairki? Zastanawiam sie nad rematchem, bo nie moge juz dluzej wytrzymac w mojej rodzinie goszczacej. Zabraniaja mi jesc, moge jesc jedynie ryz ktory jest TANI, zabrali mi moje kosmetyki i kupili bezzapachowe, bo Pani Domu nie moze wachac zapachow bo ma migreny (przy czym sama uzywa perfum), ciagle sa niezadowoleni, kaza mi pracowac po wiecej niz 10h dziennie i generalnie nie jest dobrze. Potrzebuje zmiany rodziny. Moja agencja to Cultural Care. Z gory dziekuje za pomoc! -
Madlene > 08-02-2013, 16:46
Cześć dziewczynyja tylko chciałam napisać, ze już wróciłam. Nie znalazłam nowej rodziny.
To co się działo pod koniec wyjazdu zajęło by mi dzień, gdybym chciała to opisać.. a wracanie do tamtych wydarzeń nie jest przyjemne.
Powiem tylko, ze po moich nieprzyjemnych doświadczeniach NIGDY w życiu drugi raz nie zdecydowałabym się na wyjazd jako au-pair..gdziekolwiek. Do Stanów warto jechać i tego nie żałuje, mam tez nadzieje, ze kiedyś tam wrócę. Poznałam tam wielu wspaniałych ludzi. Jednak mądrzejsza o wszystkie te doświadczenia szukałabym innej drogi do wyjazdu. Jednym się udaje, innym nie.. Mi się niestety nie udało. -
DominikaDomi > 08-02-2013, 19:01
zastanawialam sie wlasnie ostatnio jak tam u cb i mialam nadzieje, ze znalazlas nowa rodzine, ale niestety. szkoda, ze trafilas na taka rodzine, a nie inna
btw. napisz cos o rodzince w temacie ostrzezenia przed rodzinkami z USA -
balbina > 08-02-2013, 22:29
MAdlene, dokładnie - koniecznie napisz informację co do tej rodziny w tym wątku!
Musimy się chronić
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=36&t=7996">viewtopic.php?f=36&t=7996</a><!-- l --> -
hjudi > 30-05-2013, 2:24
Czy au pair care ma prawo odmówić mi rematchu ? Mam na myśli wysłać do domu bez możliwości znalezienia rodziny ? Jestem właśnie po nieprzyjemnej rozmowie z LCC i HD. Nie mam siły opisywać tej krótkiej historii, jestem tu od 3 tygodni, ale po prostu wiem, że to nie to, więc chciałam być z nimi szczera i to był największy błąd.
Moja LCC powiedziała, że au pair care może nie zezwolić mi na rematch i mam być gotowa na powrót do kraju. Spytała czy mam u kogo mieszkać bo host ojciec powiedział, że matka nie zgodzi się żebym została u nich. Powiedziałam, że nie. Wyszło na to, że nie mam gdzie mieszkać. Jak to wygląda tak naprawdę ? Nie chcę wracać do kraju, ale ona przedstawiła to tak, że to moja wina, że ze mną jest coś nie tak i że mam wracać. Tak jakbym nie miała prawa do drugiej szansy. Czy ktoś wie jak to wygląda od strony prawnej ? -
merti > 30-05-2013, 10:42
Wydaje mi isę, że powinnaś się skontaktować z Polską agencją - my raczej tego nie wiemy. Albo zwyczajnie przeczytaj umowę z APC.A co sie stało że chcesz rematch? -
irmina > 30-05-2013, 12:20
Kurcze, przerażające jest to wszystko...ja jeszcze nawet nie wyleciałam, a już zastanawiam się czy wszystkiego się dowiedziałam i nie czeka mnie później zong